Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.08.2008 18:08 - ВТОРО НИВО - УСУИ РЕЙКИ
Автор: elvida77 Категория: Други   
Прочетен: 55466 Коментари: 6 Гласове:
4

Последна промяна: 14.04.2009 12:11


ЗА ДА ПОСТИГНЕ НЕВЪЗМОЖНОТО - ЧОВЕК ТРЯБВА ДА ОПИТА АБСУРДНОТО /Сервантес/.
Ако Рейки може да се разпространи из целия свят, тя ще докосне човешкото сърце и нравственноста на обществото, ще помогне на много хора, не само като лекува болестите, но и Земята като цяло.
  Курсът за ІІ-ра степен на Рейки дава основни познания  за първите три символа и показва как да се използват. С течение на времето и опита се развива интуициата ви, като се натрупват все повече познания за символите и тяхното приложение. Приема се, че с получаването на второ ниво с вас ще бъдат и ще ви насочват  водачи и учители - важното е да им се доверите / интуицията ще ви помогне/. По време на настройването енергията на всеки символ се спуска и влиза в ума, тялото и духа на ученика и когато той използа символа, тя се активизира и протича.
  Символите и мантрите не са Рейки и без инициация те не могат да действат, а са само знаци и думи. Силата на символите не идва от съвършенното им изписване, а от осъществените по време на посвещението  връзки с представляваните от символите енергии. Начинът, по който са предадени символите от учителя на ученика са правилните за ученика и не могат да бъдат коригирани. Важното е да се нучите ка да изричате и изписвате символите, защото "всеобхватната енергия на жизнената сила" откликва на техния звук и образ. 
                                             М А Н Т Р И
          Всеки символ  има мантра - не е име на символа. Винаги, когато се използва символа, неговата свещена мантра трябва да се изговори три пъти /някъде я казват 7 пъти - не е грешно/, може да се каже и на ум, желателно е да не се казва пред хора. Всяка мантра може да се напява и самостоятелно, притежава голяма сила. При натрупване на опит и с течение на времето, само при мисълта за определения символ, се визуализира и задейства. Символите се рисуват върху хартия, във въздуха с цяла ръка като с четка или чрез визуализация, с погледа си в зависимост от мястото, където се намирате. Потепенно ще откриете, че символите са различни в зависимост от човека, ситуацията и целта. Това се дължи на мъдроста на енергията, като отразяват лечението, което е необходимо в дадения момент.  Ако при рисуване на символите се сгреши и грешката е малка, водачите и учителите я дорисуват и коригират, а в други случаи те връщат отново да я рисуваш. Когато се използва Рейки -символът се рисува един път, а неговото японско име  се изрича три пъти или се помисля за него 3 пъти.
 А в какъв ред да се използват рейки символите?
Отговорът е еднозначен - във всяка послед   ователност, стига да се вслушате във вътрешния си глас, т.е. гласът на водачите и учителите. Но винаги се започва с първия символ- символът на силата или така наречената КРАЛСКА ЗАПОВЕД.
При използване на символите попитайте интуицията си с колко символа трябва да работите и числото, което мине през ума ви, определя броя на символите от които имате нужда в дадения момент / пример: 20 символа на силата за лечение на черен дроб или 100 символа за заключване на къщата/.
При настройване на второ ниво качеството на Рейки се подобрява, а лечебната сила се удвоява, а поредством символите и мантрите Рейки може да се използва неограничено: например- концентрация на цялата енергия в една единствена точка, изпращане на енергия във времето и пространството, балансиране и хармонизиране на чувсства и емоции, провеждане на лечение.При второ ниво се научава:
                - основни положиния на лечение със символите и мантрите и начина на  тяхното приложение
                 - първият символ - "СИМВОЛЪТ НА ПО-ГОЛЯМАТА СИЛА" и неговото приложение
                  -вторият символ - "СИМВОЛЪТ НА ХАРМОНИЯТА" и неговото приложение
                  -третият символ -"СИМВОЛЪТ НА ОТВЪД ВРЕМЕТО И ПРОСТРАНСТВОТО" и неговото приложение.
И още: - лечение от разстояние
            -лечение на миналото /лечение на травми чрез фокусиране в миналото
            - чистене на карма
            - лечение в бъдещето /изпращане на Рейки енергия към вас самите в бъдещето
            - изчистване във времето и пространството
            -запознаване с типични лечебни техники /Рейки кутия, депрограмиране, навици и др./
            -традиционни техники     
            - техники за самопречистване от негативни мисли

                                         СИМВОЛЪТ НА СИЛАТА
                        image
                   
    Това е първи символ- фокусът /ЧОКУ РЕЙ КЛЮЧ, фокус на физическо ниво/, с основно предназначение да увеличава силата на Рейки и да внася енергията на Рейки и той е ТУК И СЕГА и възстановява правилният ритъм и равновесие.Той съживява тялото / първа и втора чакра/, пречиства, предпазва и е ключ за определен стопанин, за определена същност, това е космическа спирала, защитен символ в определено пространство. Символът на силата се основава на спирала по посока обратна на часовниковата стрелка и се свързва с пътя на Луната. Колкото повече се използва този символ, толкова по-бързо идва енергията и толкова по- бързо настъпват желаните резултати. Той действа като мълния, като светкавица и започва да действа веднага щом кажете мантрата и изчезва след свършване на работата.
Символът на СИЛАТА е ЗАПОВЕД, която трябва да се спазва. Неговото японско име означава императорски едикт, кралска заповед, включваща две обещания:
             - заповедта ми трябва да бъде спазвана
             -заповедта ми надвива всяко зло
Символът на силата е като заповед, която трябва да бъде зачитана. Когато се използва с други Рейки символи, той превръща и тези символи в кралски заповеди. 
При изписване на символа на силата трябва да се обръщаме с уважение. Правят се три и половина оборота и при пресичане на вертикалата отгоре се изговаря мантрата ЧО КУ РЕЙ три пъти. Когато се прави с ръка, то се използва цялата ръка като четка, като трябва точно да се формулира молбата.

КАКВО ПРАВИ СИМВОЛЪТ НА СИЛАТА? С ЧО КУ РЕЙ - символът на силата се чисти стая , от дясно на ляво обратно на часовниковата стрелка, започвайки от вратата , като при всеки ъгъл се прави знака , а мантрата се казва 3 пъти на всеки оборот и се щраква с пръст за да се изгори обраната отрицателна енергия.  Прави се задължително преди и след работа с пациенти, страдащият пациент много силно замърсява пространството и ако не се изчисти, то пространството започва да работи против човека. Всяка сутрин се прави задължително при излизане от къщи като ключ на вратите и прозорците, за прочистване на пространството, когато сме избухнали и със символа се исчиства като с гъба. Ако чувстваме, че ни нараства гнева, рисуваме символа и го обличаме като риза . Символът на силата може да бъде използван за превръщане на твърдение, намерение, думи или мисли в кралски заповеди, които трябва да бъдат изпълнени. Може да бъде използван за увеличаване или намаляване на вибрациите около вас - от телевизор, компютърен екран, от клетъчни телефони и др. Прочиства блокирана енергия. Използваме символът на силата и върху себе си срещу негативни мисли, хора и събития които не излизат от ума ви, спазъм, локални болки, когато се ударите или изгорите и т.н. Когато се почуства наличие на отрицателна енергия се изчиства като се поставя от всички страни на тялото символът на силата и се умножи толкова пъти колкото е нужно - 10 ,20 ,50, 100 и т.н .                                                                                                                                             ВТОРИ СИМВОЛ /МЕНТАЛЕН -ЕМОЦИОНАЛЕН / С ЕЙ Х Е КИ / 
                image                                                                                                                          
Този символ е символ на хармонията, решава всички ментални проблеми, хармонизира душата, разума и тялото. Същността, която стои зад него, работи с нас на емоционален план, работи подсъзнателно. Менталният символ действа върху нашите вътрешни нива и лекува на ментално, емоционално ниво, откъдето започват много нащи болести или страдания. Този символ лекува повече първопричината, освобождавайки негативните мисли и чувства, като ги разтваря и разсейва и ги заменя с позитивни мисли и чувства и нагласи. Менталното - емоционално ниво на човека е нещо лично /тайно/ за човека. Тази област е най-трудна за работа, защото самият пациент не осъзнава проблемите си и там са най-голямите блокажи.
Когато използваме този символ за първи път може да се случи нещо съвсем дребно , което остава усещане ,че символът не действа. Често промените , които настъпват се приписват на на други неща или ние просто не вярваме ,че един символ може да предизвика настъпилите промени . ИЗПОЛЗВАНЕ НА МЕНТАЛНО- ЕМОЦИОНАЛНИЯ СИМВОЛ . -Основна функция -улеснява възстановяването на психическото и емоционално равновесие. -Решава всички ментални проблеми -- хармонизира душата , ума и разума . - Възцарява мир и хармония - Работи над нашите емоции,тъй като 90%от болките нямат никакво отношение към физическото тяло . - Всяка сутрин да се облича като риза - предпазва от емоции. --Почиства мозъка - лявата ръка на продълговатия мозък , дясната на "третото око "АДЖНА" -За почистване на напрежението и умората - с 2 ръце се хваща главата отпред върху челото и отзад на тила и се рисува СЕЙ ХЕ КИ . --Разблокирване на блокове . --При посещение в болница , след аварии и катастрофи.
                                                                          ТРЕТИ СИМВОЛ /ХОН ША ЗЕ ШО НЕН/
             image
Това е символ за преодоляване на разстояние, пространство и време.Символът на разстояние ни позволява да изпращаме Рейки на разстояние , в пространството и времето , за да помагаме на други нуждаещи се от лечение и помощ хора . Подобно но другите символи ,той има повече от една функция. Той означава "НЯМА МИНАЛО , НАСТОЯЩЕ И БЪДЕЩЕ , ТАКА ЧЕ ВСИЧКО Е СЕГА " ХОН - източник,произход , земя ША --достигане до самия проблем. ЗЕ - даваща живот , център на Вселената . ШО -Вие сте времето , безвременно настояще . НЕН- Духовно сърце . Символът ХОН ША ЗЕ ШО НЕН -напомня , че всички човешки проблеми са създадени от неговия разум .При дистанционно лечение с енергията на Рейки - може да се изпрати както на хиляди километри , така ина човек намиращ се на края на стаята Може да направлява и изпраща енергията в миналото , и в бъдещето . При лечение от разстояние не съществува понятие като "минало" или "бъдеще "Може да се изпрати енергията на Рейки на събития и хора в настоящето , миналото и дори и в бъдещето . Фактически този символ се явява като машина на времето . С ХОН ША ЗЕ ШО НЕН - може да се направлява енергията в няколко места едновременно Освен това целебната енергия може да се предава от една точка на тялото в друга .. Мантрата му се превежда :-- Аз се съединявам с Бог ,за да донесе просветление и покой. Най- добрата част от нас (Висшия АЗ ) СЕ СВЪРЗВАТ ПОСРЕДСТВОМ Рейки с най- добрата част на другите . Всеки символ трябва дасе уважава . Когато се работи на разстояни първо се рисува I- ви символ после III - и после II -ри символи .
 
       По-долу ви предлагам един 10 минутен филм за релаксация и медитиране чрез подходяща музика, символи и мантри.





Тагове:   езотерика,


Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Дани - мнение за Рейки 2
24.01.2011 22:17
Здравейте,
много ми хареса материалът. Аз едва от два дни съм в Рейки -2. Това, което прочетох тук, ми беше много интересно - голяма част от нещата не бях срещала никъде. Иначе чета ръководството на Пенелопи Куест.
Прави ми впечатление, че има малки разлики в символите с тези, които моят учител ми даде. Предполагам, че така както са ми дадени е било правилно за мен. Поне, доколкото разбирам, всеки учител преподава по свой начин и той не е грешен.
Очарована съм от Рейки и се надявам да напредна, защото това е мисия - вярно, не за всеки, надявам се да бъде моя. :)
Ще прочета и другите неща в блога Ви и Ви поздравявам за това, което правите. Сигурна съм, че помагате и на многото хора, които четат мълчаливо.
цитирай
2. анонимен - i na men mi xaresva mnogo i az sam s 1 i 2 ...
22.02.2011 22:57
i na men mi xaresva mnogo i az sam s 1 i 2 nivo reiki mn mi xaresa mteriala
цитирай
3. анонимен - sisi
23.07.2011 22:29
i az sam s vtoro nivo rejki .mnogo sam iznenadana,che simvolite teka spokoino se predlagat v internet.nali sa sveshteni i taini ? znaja,che mogat da gi izpolzvat samo iniciirani,no taka vse pak se predlagat i na hora s ne osobeno dobri namerenija.
цитирай
4. анонимен - hm
08.11.2011 23:35
s reiki ne moje da se navredi, nezavisimo koi go izpolzva i s kakva cel. ako e s losha, ili nqma da se sbydne, ili shte mu se vyrne po takyv nachin, che da razbere greshkata si, vse pak energiqta e mn po inteligentna ot nashite predstavi. men reiki me nameri naprimer po nai neobiknoveniq nachin koito nikoga ne bih se predstavila :)
цитирай
5. анонимен - maverickmoneymaking you can easily rake in $11, 917 per month
06.02.2012 16:54
Hi, This just came across my desk and I had to pass it on to you ASAP…
Internet multi-millionaire Mack Michaels has a few new positions available right now…
If accepted you can easily rake in $11, 917 per month starting from scratch.
==> http://www.maverickmoneymaking.info/maverick.html
Once you’re accepted just follow the training Mack gives you. It’s really quite simple…
Learn how Mack went from not being able to afford Christmas gifts to a millionaire lifestyle and how you can too!
BUT…
Due to the extremely high level of Hands-On time Mack spends with every new member he has to limit the number of positions that are open.
Right now there are only 2 available in your area. If you’re interested you should move quickly.
==> http://www.maverickmoneymaking.info/maverick.html
Your Friend, – Mike
цитирай
6. анонимен - Xrumer service - we post your custom message up to 100K forums worldwide
17.02.2012 11:42
Most powerful&cost effective SEO and website traffic service in world get up to 100’000 forum backlinks now! Get incredible web traffic using amazing backlink blast today. We can post your custom post up to 100’000 forums around the web, get thousands of backlinks and large targeted online web traffic in very short time. Most affordable and most powerful service for web traffic and backlinks in the world!!!! Your post will be published up to 100000 forums worldwide your website or blog will get instant traffic and massive increase in seo rankings just after few days or weeks so your site will get targeted long term traffic from search engines. Order now: <a href=http://xrumerservice.org>backlink service</a>
цитирай
7. анонимен - blagodarq vi
22.07.2012 01:26
Zdraveite.Dnes zavarshih vtori nivel reiki v Ispaniq.Nqkoi nesta ne bqh shvanal dobre zaradi ispanskiq,a sega tuk mi stana po qsno.Uspeh na vsi4ki,koito sa rehili da se zanimavat s reiki.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elvida77
Категория: Други
Прочетен: 183873
Постинги: 6
Коментари: 24
Гласове: 41
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031