Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.08.2018 17:45 - Българските каменни градове на север от Кавказ
Автор: barin Категория: История   
Прочетен: 9102 Коментари: 21 Гласове:
53

Последна промяна: 13.08.2018 21:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                       Българите са известни по света с постройките си. Строили сме каменни градове с план, имали сме и акведукти. Някои строежи и градежи са били умишлено скривани от Съветските власт по време на социалистическия строй, други пък са обявявани за руски. Чел съм голяма книга за руската история, в която пише, че всичко на тяхна територия е тяхно, дори Урарту и Колхида. С тях започваше руската история. Написаното дотук няма за цел да разгневи русофилите, просто споменавам какво съм чел. През последните години истината започна да излиза наяве и се доказа, че строежите са дело на българите. Имали сме държава много преди останалите народи, която не е била временно формирование. Ако беше преходна нямаше да се запази толкова дълго и под същото има да се пренесе на ново място. 
                   Основните градове, за които има повече сведения и информация са дело на волжките българи. Волжка България е държавата на Котраг, която съществува до средата на XVI в., когаро цар Иван Грозни я завладява и ликвидира. Преживяла е монголските нашествия на Чингиз хан и неговите наследници и по-късните завоевания на Тимур- Тамерлан. Оцеляла е в многото войни срещу Киевска Рус. Била е важна държава на пътя на коприната. За Волжка България по-подробна информация: 
Блогът на barin :: Волжка България срещу Киевска Рус;
Блогът на barin :: Овнешката битка 1223 година;
Блогът на barin :: Великите битки на българите;
Блогът на barin :: Сююмбике- последната царица на Волжка България.
                      По сведение от историците общата бройка на каменните градове на територията на Волжка България са над 200. Имената на всички не се знаят, като има добре запазени и разрушени. В общи линии като цяло те са по-добре запазени от крепостите в Дунавска България. За крепостите и античните градове има отделни теми и само ще спомена някои неща и давам връзка( линк) към темите:
Блогът на barin :: Крепостите на Българска територия.
                       Главни градове на север от планината Кавказ са: Болгар, Биляр, Сувар, Казан, Самар, Джукетау, Сабакула, Уфа, Арнаг, Челмат, Исбол, Тухчин, Чебоксар. От имената Исбол звучи близко до Исбул( кавхан по време на управлението на Маламир и Пресиян), Самар е Самара, Уфа има и сега, както и Казан- столица на Татарстан. Отделно, че татари няма, а българите и други сродни на тях народи в Русия бяха прекръстени на татари. Има информация, че Астрахан е български, но поставена под съмнение, защото го датират към началото на XVI в. Столица на Волжка България е бил град Болгар, както и Биляр. За Болгар имам тема за повече информация за тези, които ги интесресува:
 Блогът на barin :: Болгар- величествената столица на Волжка България
                       Столица на Волжка България бил град Булгар. Поразителна е приликата в строителството на столиците на Дунавска и Волжка България, въпреки че Плиска се намира на повече от 2000 км от Велики Булгар. Крепостните стени и на двата града са строени с големи каменни блокове по сходен четвъртит план с високи кръгли кули по ъглите. Велики Булгар често бил сравняван от хронистите по своята красота и значимост с Константинопол. 
                    Велики Болгар е разположен 120 километра Южно от Казан, на левият бряг на река Волга. От приемането на мюсулманската религия, до 12 век, той е бил главният политически икономически и културен център на Волжка България. В този град за пръв път във източна Европа, държава започва свое собствено монетосечение - през 950 година Волжките Българи стават цивилизаторският катализатор за съседните си народи. В Болгар са били развити всички занаяти почти без изключение, което се потвърждава от разнообразните археологически находки - като се почне от средновековни прибори за лакиране на нокти и гребени(ДА!), та до бижута, керамика, металургия, и множество други. Във Велики Болгар е открит и първият във света Винт, но това днес е омаловажено до степен на забрава.
image
                „Кубрат сочи посоката на синовете си“- художник: Васил Горанов
              Подобно е и строителството на гр. Биляр, което започнало през 922 г., след приемането на исляма. Постепенно Биляр се превърнал в най-големия град в държавата. Вътрешният град заедно с центъра е заемал площ от 20 кв.км. Освен с крепостна стена, той бил укрепен и с троен земен вал. Укрепителните валове били високи до 4 м и широки до 10 м. Открити са останки от над три хиляди къщи, голяма част от които са с общи отоплителни канали. В града е имало дворец, държавни сгради и обществени бани с подово отопление. Като се видят диаграмите на плановете на градовете се забелязва сходство между схемите на градовете в България пом различните места- на юг от Дунав, в западните части, които сега не са български и в Азия. 
image
           Биляр- първата столица на Волжка България

                   През 2005-та бе чествана 1000-годишнината от основаването на Казан. Тази дата дълго време бе отричана в руската и съветската историография. Твърдеше се, че градът е създаден едва в ХIV век. Нещата започнаха да се променят чак след 1997 г. Тогава екипът на проф. Фаяз Хузин започва разкопки в старата част на Казан. На голяма дълбочина под останките на късните периоди се появява непознат културен пласт. Постепенно се очертава неголямо селище, оградено с дървена стена и ров. То имало търговско-занаятчийски квартал и жилища за гарнизона.

             Но сензацията идва от откритите предмети, които се отнасят без изключение към IХ-Х в. Особено важни са арабската сребърна монета от Х в. и незнайно как попадналата чешка монета на княз Вацлав (907-935). А азбуката на археологията, керамичните съдове, насочва към прочутата салтово-маяцка култура определяща ясно наследниците на Велика България на хан Кубрат. Изводът е категоричен – Казан е бил създаден като град в една от българските средновековни държави, известна днес в науката като Волжко-Камска България.
             Названието на град Сувар вероятно произлиза от иранската дума sowar – ездач. Според запазените писмени и археологически източници Сувар преживява своя апогей през Х век, когато произвежда и търгува с ХорезъмПерсияРусВизантия и Грузия. Според персийският географ Абу Заид ал-Балхи (850 – 934) по това време в града живеят 10 000 души и в него работи „главна джамия“. През Х век владетелите на Сувар Талиб ибн-Ахмад и Мумин ибн-Ахмад секат свои собствени монети, което сочи за възможна икономическа независимост. По време на монголското нашествие във Волжка България през 1236, градът е унищожен и никога не достига предишното си значение. Смята се, че руините – уклепления, основи, руини на дворец, разположени днес близо до село Кузнечиха, Спаски районТатарстан, принадлежат на сринатия Сувар. Районът на селото е обект на археологически проучвания от екипите на Шигабутдин Марджани и Гайнутдин Ахмаров, А.П. Смирнов (1933 – 1937), Т.А. Хлебникова (1974 – 1975) и Ф.Ш. Хузин и Р.Ф. Шарифулин (1990 – 1993).
image                   Карта с основните крепости на Волжка България 
 "
Царството на бурджаните е голямо и просторно. Те са огромен, могъщ и войнствен народ, който воюва с византийците, славяните, хазарите и тюрките" - отбелязва Ал-Масуди в своята книга "Вести за времената" (Х век). Но големината на едно царство не предполага величие. То идва при българите, не само от високо-развитото равнище на цивилизация, но и от великолепните крепости. Ибн Даста е казал: "Българите са земеделски народ и отглеждат всякакъв род зърно - пщеница, ечемик, просо", а местоположението на крепостите потвърждава приемствеността между Волжките Българи, и дедите им от прародината Балхара. 
                 Балхара е стара държава на българите, позната от похода на Александър Велики към Индия. Тя, заедно със Согдиана дава сериозен отпор във войните срещу водената армия на великия пълководец. 

                 Карта на Волжка България
                В източната част на Волжка България се намира планината Урал, която разделя континентите Европа и Азия. Волжка България се е простирала на обширна територия на два континента на пътя между Азия и Европа. Тя винаги е била голяма по територия, като дори и при разширението, което сме имали при цар Симеон Велики или Иван Асен II, Дунавска България е била по-малка. Планината Урал има залежи на полезни изкопаеми и  играе ролята на преграда за студените въздушни маси от Азия, което прави климата в страната сравнително мек. В северните райони, където започва тундрата, климатът е студен и през по-голямата част от годината земята е заледена. Тази област е богата на торф. Южните части между Урал и Каспийско море представляват обширна степ, което става предпоставка за развитието на животновъдството. Поради голямата си територия, климатът във Волжка България варира. На юг е горещ, в централните части е умерено-континентален, а в северните – студен.
image
                   Войници-защитници на Волжка България
   Първите ни спомени от часовете по родинознание някога, и история малко след това са свързани с поучителната история за хан Кубрат и синовете му. Да, историята със снопа пръчки, които се опитват да счупят Батбаян, Котраг, Аспарух, Кубер и Алцек. Никой от петимата синове на хана не успява да счупи пръчките в снопа. Тогава владетелят казва да се опитат да ги чупят една по една.  Братята без никакво усилие се справят с новата задача. Но мъдростта идва след това: „Деца мои, въпросът не е в чупенето, а в поуката. Ако след моята смърт петимата останете задружни като в един сноп, никой няма да може да ви надвие. Ще можете да запазите държавата, да я разширите, за да пребъде тя вечно. Ако се разделите, вашите врагове поотделно могат да ви пречупят много лесно.“ казва старият хан Кубрат.

                      Историята оттук нататък ни е позната, почти. Знаем, че в земите на Стара Белика България останал само най-големият син Батбаян. Кубер се настанява в аварска Панония,  Алцек достигнал до земите на Северна Италия. А хан Аспарух с племето си оногундури тръгнал на северозапад, „последователно преоодолявайки реките  Днепър, Днестър, Бут и се установил на една значителна гранична територия с Византия, която обхващала днешна Молдова, а на юг слизала до делтата на Дунав.“ Така започва историята на Дунавкса България, която днес наричаме Република България.

                     Но къде остава петият син, Котраг? Той тръгнал на североизток и се настанил в земите на Средна Волга, където през 7. век създава независима българска държава, наричана Волжко-Камско българско ханство, или само Волжка България. Именно за нея се разказва в книгата на д-р Исмаил Джамбазов „Волжките българи - първи мюсюлмани от тюркските племена“.
image
           Още една книга за Волжка България и Дунавска България, която съм чел
                  Връзки между двете Българии може да е имало, но те не са били чести. Причини за това има: голямото разстояние между тях, едните българи приемат православното християнство, другите исляма, постепенното отдалечаване и приобщаване на различни народи. Иначе казано: Волжка България приема едни народи от Азия, в Дунавска България се вливат други народности, които влияят върху развитието на държавите. Като съм гледал снимки на градове и крепости северно мот Кавказ, строени преди много години съм виждал величието им и майсторството, което са вложили строителите. В Киевска Рус до преди X-XI в. няма такива. Волжките българи са били носители на цивилизация, както и българите на други места по света, където сме минавали. От нас са се научили съседните държави на много неща. Календара на българите е международно признат за най-точния в света, заедно с този на маите в Северна Америка. Каменните градове на българите обкиновено са били бели. Те са били добре уредени ин развити за времето си. Има добре запазени  останки от крепости на българите на север от Кавказкия район. От тях съдим, че българите са били добри майстори-строители, а в по-късни времена има писано, че още от кан Аспарух се възстановяват стари гръцки, римски и тракийски крепости от българите по време на тяхното установяване на юг от река Дунав след 681 г. 
                   

image

                  Волжка България приема исляма през 922 г. при управлението на кан Алмуш. С това си обяснявам многото военни кампании, провели се през вековете между двете големи съседни държави на моста между Европа и Азия- Киевска Рус и Волжка България. С горчивина трябва да призная, че в повечето случаи Киевска Рус взема лек превес във войните. 
Източници на информация:
- Единство между Волжките и Дунавските Българи | Розета;
- Истината за Волжка България и Руските терористи на цар Иван Грозни - Паметта на българите;
 - ВОЛЖКА БЪЛГАРИЯ - История на българите;
- Величествената столица на Волжка България - Болгар на Волга;
- Ръкописите не горят! - Блог на Валентин Иванов - АТИЛ :: Днешна Волжка България и символи на градове и губернии от мин...;
  - Волжка България – Уикипедия;
Волжка България - само документи, артефакти и истини;
По следите на прабългарите от Стара Велика България и волжките българи в Татарстан;
store.bg - Дунавска България и Волжка България през VII - XI век - Георги Владимиров - 📕 книга;
ВОЛЖКА БЪЛГАРИЯ - НЯКОИ ФАКТИ (ЧАСТ 2) - published by khantervel on day 1,463 - page 1 of 3;
                Накрая- мои теми от blog.bg, като последен източник на информация.




Гласувай:
54



1. get - Но къде остава петият син, Кот...
13.08.2018 19:13
barin написа:

Но къде остава петият син, Котраг? Той тръгнал на североизток и се настанил в земите на Средна Волга, където през 7. век създава независима българска държава, наричана Волжко-Камско българско ханство, или само Волжка България. Именно за нея се разказва в книгата на д-р Исмаил Джамбазов „Волжките българи - първи мюсюлмани от тюркските племена“.


- Барин, нещо КОЕТО НЕ Е ИЗВЕСТНО ... или ако е известно НЕ СЕ КОМЕНТИРА ОТ БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЧЕСКА МИСЪЛ ... за ВОЛЖСКА БЪЛГАРИЯ?
- На нейна територия още през 40-те години м. век от археолога Владимир Фёдорович Генинг Е УСТАНОВЕНА САМОСТОЯТЕЛНА АРХЕОЛОГИЧЕСКА КУЛТУРА - която той нарича пи близко намиращо се селище ИМЕНКОВСКА.
- За същата ИМЕНКОВСКА КУЛТУРА - пише Галина Ивановна Матвеева - която благодарение авторитета на "славяноведа" Седов - я определя за СЛАВЯНСКА?
- Началото на същата е с ДАТИРОВКА ОТ края на ПЪРВИ - начало на ВТОРИ ВЕК.

ЗАБЕЛЕЖКА:
Това е култура на ЕВРОПЕЙСКО НАСЕЛЕНИЕ ... каквото преди това е липсвало по тези ширини НАЛЕСЕНО ПРЕДИ ТОВА ОТ угро-финско и тюркско население?
Много от характерните черти на ТАЗИ КУЛТУРА - отговарят на материалната култура на НАСЕЛЕНИЕ, ЕВРОПЕЙСКО от северно при-Черноморие и Балкани.
... Запознай се с с това за което ти споменавам ... и вероятно ЩЕИ СТАНЕШ СЪЩИЯТ СКЕПТИМ КАТО МЕН - че БЪЛГАРИ ПОД ВИДА НА КУБРАТОВИ "прабългари-тюрки" ЗА ПРЪВ СЕ ЗАЛЕСВАТ чак през СЕДМИ ВЕК - в района на ВОЛЖСКА БЪЛГАРИЯ!?

- Като за начало ТОЛКОВА - ще прощаваш ... пък ти се порови и запознай с "именковската култура" и ще ти стане ясно ... защо пишещият през 9-ти век арабин ибн-Фадлан ... нарича балтавара на Волжска България ... "славянски", страната "славянска" и реката Волга "славянска река" ... след КАТО ПО ТОВА ВРЕМЕ СЛАВЯНИТЕ НЕ СА ДОСТИГНАЛИ В ИСТОРИЧЕСКИЯТ СИ ХОД - до тези отдалечени от тяхното ПЪРВО-ГЕНЕЗИСНО ОГНИЩЕ земи?

- Като ЗАКЛЮЧЕНИЕ - следва да упомена един МНОГО ИНТЕРЕСЕН ФАКТ - типа постройки и архитектурни традиции при тяхното строителство ОТГОВАРЯТ НА ТЕЗИ ОТ БАЛКАНИ - най-рано срещани в "Крайезерният град" от Дуранкулашкото блато ... с начални датировка ЧЕТВЪРТО ХИЛ. ПР. ХРИСТА ... просъществувал до 12-то столетие след христа ... твърде показателен, според мен - ФАКТ?
цитирай
2. barin - Здравей, Гете. Ще се запозная по...
13.08.2018 19:19
Здравей, Гете. Ще се запозная по-късно с предложения от теб материал по темата, както често правиш. Даваш ми много информация за изчитане и размисъл. Така виждам нещата, затова съм ги представил по този начин. Именковската култура ки е слабо известна, ще наваксам пропуснатото по историята по този край. Приемам както винаги и други мнения. Благодаря ти за включването и коментара. Твоето мнение го ценя, нищо че не публикуваш свои теми.
Поздрави!
цитирай
3. rosiela - Преди години ходех често в Руския културен център.
13.08.2018 23:47
Прожектираха много филми за Велика България на наш българин, обиколил тези земи лично, но не ни е разказвал, че българите са били мюсюлмани.Руснаците сега признават Волжска България и много следи в посочените от теб древни градове.
цитирай
4. barin - Добро утро, Роси. В пределите на ...
14.08.2018 05:38
Добро утро, Роси. В пределите на СССР имаше много българи, но под друго име. Волжка България приема исляма и затова имената на владетелите са различни от нашите. Има ги във Wikipedia, където преди три години поставих таблицата, взета от една книга.
Поздрави!
цитирай
5. kvg55 - barin,
14.08.2018 09:31
Българите наистина са известни строители.
цитирай
6. bezistena - Поздрави за събирателно – изследователската работа, Адаш!
14.08.2018 13:32
Опитай да разсекретиш имената на тия изконни Български градове с помощта на Свещения шиър от блога ни.
Ще откриеш Божествения Български печат, ударен неизтриваемо от Българските Жреци – основатели на тия изконни Български феноменни някога царства, култури и цивилизации и техни кръстници и надзорници от тогава и досега в светейши режим!
Ще бъдеш удивен и богато награден!
Примерно:


КАВКАЗ=Кан (Жреци) на Бок Иза

КАВКАЗ=Кая (скални светилища) на Бок Иза

СУВАР=Иса Вер (Змей)

КАЗАН=Кан (Жреци) на Иза

САМАР=Иса и Мария

САБАКУЛА=Иса Бок Ел=Бок Иса Ел (Змей)

ТУХЧИН=Хан (Кан, Жреци) на Диана и Ешуа

ЧЕБОКСАР=Кан (Жреци) и Чаре (Царе) на Бог Иса

АСТРАХАН=АС ТРАХ + Н (кодировъчен назал)=АС ТРАХ=Иса от Трахия

АСТРАХАН=АС ТРАХАН =Иса Трахон – Исус Дракона –
рептилската династична херметична хералдика на Българския Божествен жречески род Дуло

Гледай сега как филтрираме и преосвещаваме мръсното и позорящо име Татарстан!

ТАТАРСТАН=ТРАТ С ТАН=Друиди на Иса и Диана

Ето и Българския генезис на проф. Фаяз Хузин :

ФАЯЗ ХУЗИН=ФАХ ИЗУЗ=Бох Изуз

ФАЯЗ ХУЗИН=ХАН ФЯ ИЗУЗ=Хан (Кан, Жрец) на Бог Изуз

Опитай вече, Иване!
Време ти е.Не случайно толкова време сме приятели в блога – за да се просвещаваш и получиш Божественият сертификат и резолюция за твоето просвещение и развитие нагоре на трупаните от тебе досега познания и информация, които в досегашния формат никаква официална институция не ги ебава, както и нашите разбира се, но скоро идва и ще властва новото Познание и Учението на Разума, както пророкува Света Ванга!

УЧЕНИЕ НА РАЗУМА=УЧЕНИЕ на Иза и Мария

Бъди благословен и влизай смело в това просвещение!
цитирай
7. iliyanv - Абе Барни, не ти ли омръзна все едни и същи
14.08.2018 13:38
тъпотии да дращиш.
цитирай
8. tres1 - всяка крушка си има опашка
14.08.2018 15:10
В тази по-нова част от историята на бол-гурите безспорно има хиляди нюанси и подробности, за които знаем малко или почти нищо, както и за тяхната предистория https://www.youtube/watch?time_continue=9&v=S5no6Y-RHgQ
там се виждат и строителните умения на дедите им /ни/ и грамотността, нивото на културно развитие и т.н. Та учете българи, учете, но не се хвалете ! Знайте, за да можете! Тогава бог единствен може да ни спре /ако прекрачим границите на разумното/.
цитирай
9. bojo12345 - много пълен пост за Казанското царство. Понеже лично съм бил в Москва, видях и катедраата Св.Василий Блажени:
14.08.2018 17:03
тя е копие на българската от Казан:

"Гербът на Москва - Руски войн пронизва Барадж - символ на победата над Волжка България.

Всъщност гербът на Москва не е единственият спомен и символ на победата над Волжките България. Самият Иван IV Грозни като човек, във визша степен Мегаломан, заповядва да се съгради църква, символ на победата, с куполи за всички светци, каквато "светът не е виждал.
Катердралата "Свети Василий", по руски известна като "Собор Покрова", се издига през 1588 в Москва. Легенда разказва, че Иван Грозни толкова се впечатлил от това здание, че заповядал да убият архитекта - Постник Яковлев, защото се страхувал да не би някога този архитект да създаде нещо още по- красиво. Яковлев е човекът ,който създава плановете на стените на Казанският Кремъл, с който добил славата си. Катедралата има редица куполи, в форма на чалма, украсени по най-чудни форми, символизиращи чалмите на Волжките Българи, въху който е било забивано копие(респективно - Кръст). Цялото здание е като един своеобразен паметник на българското падение и всеки който има някога път до Москва трябва непременно да отиде и да заплюе поне веднъж паметникът на нашето поражение..."
копирах го от http://samoistina/2/ivangroznikazan.htm
цитирай
10. barin - Здравей, Иване( bezistena). Ко...
15.08.2018 10:38
Здравей, Иване( bezistena). Колкото повече чета и търся откривам все повече български неща. Добре, че и други хора ги виждат и отразяват. Аз само понякога преувеличавам, но се стремя да бъда реалист. Затова в края на темата съм писал, че по-често Киевска Рус надделява във войните срещу Волжка България. Не мога да изкривя истината, взето от нищото. За разлика от друг път сега публикувах и източниците на информация.
Поздрави!
цитирай
11. barin - Здравей, Илияне. Независимо от ...
15.08.2018 10:43
Здравей, Илияне. Независимо от отношението смятам за редно да отговоря на коментара. Мисля, че написаното не са глупости и пиша по различни теми. Ако не ти харесват тези за Волжка България може да видиш другите.
Поздрави!
цитирай
12. barin - Здравей, Трес. Добре си дошъл да ...
15.08.2018 10:45
Здравей, Трес. Добре си дошъл да коментираш. Българската следа я има из много райони. Колкото повече ровя, толкова повече намирам. Затова пускам български теми. Благодаря за връзката, която си дал да си обогатя знанията.
Поздрави!
цитирай
13. barin - Здравей, Божо. Аз не съм ходил в К...
15.08.2018 10:50
Здравей, Божо. Аз не съм ходил в Казан и по старите български места, но от контактите с българи в Русия и различните райони разбирам, че е така. Ако мога да отида ще заплюя посочения паметник, който овековечава българското падение. Цар Иван Грозни след като превзема Волжка България започва да се титулува"Цар на руси и българи ". Темата получи добър отзвук от приятелите и тези, които я четат в Русия-за мен това е добре. Американците( приятелите ми в САЩ) досега не са се произнесли. Имам групи от по 100-120 души в Русия и САЩ, които отварят, след като им изпратя темите си и четат. Понякога пишат съобщения, защото нямат кирилица на компютрите си, а знаят, че аз не харесвам български текст , написан с латински букви.
Поздрави!
цитирай
14. bojo12345 - Здравей, Барин.
15.08.2018 11:30
Само с една поправка - Цар на българи и руси.Чел съм го някъде, но ми направи силно впечатление. Явно Иванушка дотогава е имал комплекс за малоценност. Все пак България е повече от русите, които командва. Имал е и желание да се ожени за Сююмбике, но тя му е отказала, без да мисли. Знаем защо.
Поздрави и нека всички четат постовете ти!
цитирай
15. barin - Здравей, Божо. Първо го написах ...
15.08.2018 11:39
Здравей, Божо. Първо го написах така, но не знам несъзнателно защо го поправих. Българите винаги са били повече като ниво от русите.
Поздрави!
цитирай
16. bven - Те може и да не признаят произхода и книжнината си, но фактите говорят вместо тях -
15.08.2018 14:39
и пълководци, и дворянство, и императори - все са произлезли от българското. Да не говрим за техния патриарх литературен - Л.Н.Толстой, който тръгва на последното си пътуване, за да се срещне с П.Дънов! Останалото са общи приказки на тирани и агресори.
Беше ми приятно да прочета, Барин.
Поздрави и слънчево лято.
цитирай
17. barin - Здравей, Татяна. Много сме дали на ...
15.08.2018 18:12
Здравей, Татяна. Много сме дали на Русия. Нашият Петър Дънов е бележита личност. Признали са го Толстой, в Япония, дори Георги Димитров не го е закачал, защото веднъж му е спасил живота. В Русия постепенно изплува истината за българите.
Поздрави!
цитирай
18. get - Здравей, Гете. Ще се запозная по...
15.08.2018 19:57
barin написа:
Здравей, Гете. Ще се запозная по-късно с предложения от теб материал по темата, както често правиш. Даваш ми много информация за изчитане и размисъл. Така виждам нещата, затова съм ги представил по този начин. Именковската култура ки е слабо известна, ще наваксам пропуснатото по историята по този край. Приемам както винаги и други мнения. Благодаря ти за включването и коментара. Твоето мнение го ценя, нищо че не публикуваш свои теми.
Поздрави!


Започвайки в началото да пиша в блог бг. бях движен от мисълта, че не е по силите на един човек, най-напред да намери ЦЯЛАТА ИНФОРМАЦИЯ, да провери истинността й ... и най-накрая да я синтезира със съответните за това изводи ТОЕСТ РАЗЧИТАХ НА ПОМОЩ И ПОДКРЕПА ОТ ДРУГИ за да свършим това В ПОЛЗУ РОДУ ДЕЛО - уви !
Поради горните и още ред проблеми избягвам да пиша в блога ЗА ДА НЕ СЕ ЯВЯТ "КРИТИЦИ" - каквито виждам вече са писали по поста - до тук с коментар ЗАЩО ИЗБЯГВАМ ДА ПИША!

САМО В ЗАКЛЮЧЕНИЕ отново ЗА ИМЕНКОВЦИ?
Установено е че ПРЕЗ СЕДМИ ВЕК - голяма част от това население МИГРИРА НА ЗАПАД?!
цитирай
19. barin - Здравей, Гете. След толкова мои ...
15.08.2018 21:26
Здравей, Гете. След толкова мои публикации няма как да не се появят критици. Колкото и да се старая да предавам реално нещата не става. Различни хора- различни виждания по темите. Добре, че засега няма натрупан негативизъм към мен.
Поздрави!
цитирай
20. andromen - да бъдеш !
17.08.2018 20:39
когато учих в русия, един от моите преподаватели от Уфа, като видеше, че няма на близо руснаци, заговорнически ни шепнеше - "...Братя българи...!"
Благодаря за систематичната информация!
цитирай
21. barin - Здравей, andromen. Много народи ...
18.08.2018 09:51
Здравей, andromen. Много народи напоследък се изкарвт сродни за българите. Това може да е сигнал, че ще изплува истината за нас. Чувал съм от познати из другите страни, че намират общо между техните и нашите обичаи.
Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: barin
Категория: История
Прочетен: 3645948
Постинги: 423
Коментари: 5974
Гласове: 67334
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031