Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.03.2014 17:56 - НЕ НА МЯСТО И НЕ НА ВРЕМЕ - БЕЗРАБОТНИ СРЕЩУ КРАДЦИ И МАРОДЕРИ
Автор: vanina1962 Категория: Новини   
Прочетен: 1650 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Мозъкът е микрофон за душата

 А кой измисли да борим битова престъпност с безработица

       Като дойде време на безредици, Вие кой искате да си е на мястото? Момичетата до момчетата? О, не - те са на революция или представление за нея,  по Дельокроа и показват... едната си разголена гърда. Момчетата – о, не , те са в Балканското пианале, разбирай кръчмата или на националистично острене на ножове. Неколцина, направо са влезли в роля - отиват да наблюдават колко от революционерите в Украйна са мародери и колко – чисти като тях. По Гарибалди. И в такова време, в което никой не е на място и още по-малко в себе си, Вие искате БСП да си е у дома и да е адекватна. О, не.Тя е на Боровец. На семенар с Правителството. И мъчи да реши двата най-остри  проблема, като ги закюска- един срещу друг: безработицата и битовата престъпност. Как ли? Праща 4-5 000 от 13 000 безработни да се борят с кражбите. Колкото по-зли и безогледни са крадците, толкова по-озверели са безработните. Несвой срещу несвои. Чужди срещу чужди. От народа на отчуждението. Барикадирани не  на Майдана. А като този от Лясковец, в собствения си дом. Къде да ходят и крадците, че и безработните - пак там, по домовете. Наистина, още не мога да повярвам и не смея  да повярвам на аутизма на такива решения – ако не са нарочни, те са сериозни. Ако са сериозни - това си е за смях. Какво става обаче, ако безработните не се справят? Крадците не  намалеят. А безработните станат като тях. Пак ли се връща жандармерията. Или тя все повече ...ИДВА. Вече -  пожелана. Онлайн и като метафора. Тя и никой друг - срещу безработицата, крадците, селяните, гражданите, гладните, ядосаните, озверелите, барикадираните...в градовете, в селата...
хиляди,
маса,
народ.

 Един колега наскоро написа за Украйна - за пръв път в историята  на Евросъюза  разширяването се извършва с оръжие. Някой стреляше, докато искаше да се прИсъедини към ЕС. Дали наистина ЕС не загуби една война - войната за сърцата на новите европейци....попита човекът. А войната за сърцата на българите? Докато мълчи, този народ, нали мисли. Пък и не е само до мисленето. Ако кажеш, че само мозъкът е достатъчен за този процес мисленето, то е като да кажеш ,че има време защото има часовник. Той, мозъкът , беше казал  далеч по-мъдър друг човек, е микрофон на душата.

Та за душата на нашия народ с много безработица и още повече битова престъпност, барикадиран в домовете си - където синове бият майките си и майките Му. За душата на този наш народ ми е думата. Тя трябва да се върне в себе си - отвъд недостига на мисъл в измислените от политиците решения.

                                           Ваня МАНОЛОВА





Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vanina1962
Категория: Новини
Прочетен: 148953
Постинги: 110
Коментари: 17
Гласове: 190
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930