Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.01.2009 16:04 - Интифа за интифада
Автор: templar Категория: Политика   
Прочетен: 8695 Коментари: 19 Гласове:
0

Последна промяна: 15.01.2009 16:49


Страх ги е! 

Това е най-големия успех на иначе доста хаотичния и наивно-недомислен вчерашен протест. 

Позитивно е, че все повече се разбира, че когато протестираш за политически промени, твоя протест е политически. А политически промени се постигат чрез промяна на закони и бюджети. А закони и бюджети се променят като се промени парламентарното мнозинство. А парламентарно мнозинство се променя като се гласува. А се гласува, като избираш хора. А хората, които избираш в парламента се наричат политици. А политиците се организират в партии...и така е навсякъде в целия свят без нито едно изключение, откакто има представителна демокрация.

Въпреки спасителните милиционерски трикове, които правят,  самите управляващи вече разбраха че са пътници. 
Днес много повече от вчера.
Те знаят че са пътници. Ние знаем, че са пътници. Те знаят, че ние знаем....

След вчерашната проява на слабост и страх, вече сме в игра на котка и мишка с предизвестен край. 

За някои от протестиращите може последното денонощие  да е било пълно с неочаквани обрати, но ние (дето сме за политиците :) тая игра сме я играли три пъти: на 14 декември 1989, на 26 август 1990 и на 10 януари 2007г.

Общото между трите случая е, че седмици след това правителството пада с гръм и трясък, БСП става мръсна дума и за кучетата на село, а съответния министър-председател се превръща в най-мразения човек в държавата, който и кутия цигари не може да си купи без лелката на шубера да му се изплюе в лицето и да го прокълне. 

Милицията губи властта, но потъвайки нанася морални щети на своите душегубци: Използвайки провокатори, бомбени заплахи, отклоняващи вниманието кьорфишеци (картата-тоалетна) и впрягайки пропагандната машина (която винаги е била в нейни ръце) раздухва тезата, че протестиращите са екстремисти, а алтернатива няма, защото всичките политици са маскари. Успяват да промият много мозък с тези послания...Но все пак накрая губят властта...

Днес нещата са съвсем малко по-различни отколкото тогава. В няколко посоки. 

- България е член на ЕС и за комунистите е по-трудно, макар, оказва се не и невъзможно да докарат 90% от населението до физически глад от африкански тип. Днес действат чрез съветски студ.
- Поради горната и други причини, ресурса за огромни маси народ, която да стои седмици наред по площадите е по-ограничен.

Има обаче нещо, което решително се е променило. Времето бавно и сигурно убива традиционните медии, а с това и възможността те да бъдат пропагандна машина и да промиват мозъци. 

Днес има интернет, а в интернет има Facebook и Youtube. От тях и чрез тях се информират стотици хиляди хора, които не четат вестници и почти не гледат телевизия. 

Онова, което трябва да направим по-различно от предишните пъти е, да пренесем шествията  и барикадите от миналото на полето на пропагандната война. 

Имаме едно голямо предимство. Ние може да сме хаотични, мързеливи и разпилени, но те са доста по-тъпи от нас. Те са тъпи. Те са тъпи. Те са милиционери, мама му стара. А милиционерите са тъпи. 

Можем да измислим най-различни хитринки, остроумия, вицове, стихчета и картинки, от които свят да им се завие. И да залеем страната с тях толкова ударно, повсеместно, евтино, хаотично и разпиляно, че изобщо да не могат да реагират.

Интифада с вицове, подигравки, лепенки, клипчета, карикатури...

Нека всяки човек, куче, автобусна спирка, ел-табло, дърво и де да знам още какво да закрещи подигравки към Сергей и неговите  негодници. Нека малките деца да си играят на Хари Потър, който опъва ушите на Серьожа. Нека дупките на гевреците, които бабките продават по кьошетата да се казват Сергей...

Нека ги удавим в гавра и майтап. Защото те дават преобилен материал за това (вижте текезарския вид на енергийния министър, граовския диалект на вътрешния м-р, какво да кажем за златната мина Емел Етем. Не забравяйте Кирил Добрев / визия и красив ум, Запалката, която пикае газ, Георги Гергов / визия и бизнес...

Всеки блог, всеки сайт, всеки профил във всяка мрежа да казва: Сергей, ти си жалък позор и трябва да си вървиш...!

Или Бог знае още какво. 

Важното е че се уплашиха (по-точно се насраха от шубе) и ние го видяхме. Сега остава да ги смачкаме психически, което едва ли ще е толкова трудно, като имаме предвид колко са умни. Те имат Труд, но отдавна  Труд не се чете в 500 000 тираж всеки ден. Но те нямат интернет, а вече през интернет се информират над 500 000 всеки ден...времената се менят. Това ви го казвам, аз, консервичката :)))




Гласувай:
0



1. анонимен - ашколсун
15.01.2009 16:20
Сергей не е тъп.Учил е в Щатите и владее перфекно няколко езика.
Това че завиждаш на успехите му и на неговото правителство е друг въпрос.
Внимавай все пак какво пишеш защото интернет пространството се следи и може утре да те закопчаят и изпратят в трудов лагер да строиш магистрала Тракия.
цитирай
2. анонимен - Томов
15.01.2009 16:53
Майната им на тези, които следят интернет! Те не могат да пишат и говорят следят интернет. Могат да закопчаят 1, 50 , 100, 1000. могат ли да закопчаят 100 000, 1 000 000? Страхът е най-големия враг на българите. 5 века страх от турците, 50 години страх от комунистите. Нас младите не ни е страх, защото знаем, че когато сме заедно сме сила и тогава започват да се страхуват управляващите!
цитирай
3. анонимен - Сандо
15.01.2009 17:18
Комунистите може да не са тъпи, но са генетически обременени с липсата на всякакъв морал. Те действат като безскрупулна секта, готова да взриви всичко наоколо заедно със себе си, когато хората си дадат сметка, че всичко е било лъжа и измама и решат да се отърват от тях. Истината е, че от 8 години насам в България управляват хора, които пет пари не дават за държавните интереси.

Не споделям особено ентусиазма на Темплар, защото съм скептично настроен спрямо задаващото се ново правителство с... дебел врат... яко като бик и почти толкова умно... За комунистите поне си знаем, че са способни на всичко, а Бат' Бойко какви ли ще ги надроби? Преди 8 години хората бяха достатъчно найвни да изберат за премиер човек без висше образование, който говори като малоумен. След това избраха бивш комунист и руснак и настоящ лъжец, лигняр и наглец. Дали сега ще си дадат сметка, че Бат' Бойко е самовлюбена мутра?
цитирай
4. анонимен - аман от ашколсуни
15.01.2009 17:58
Първо се научи на български, ченге ашколсунско, после ще плашиш хората --- ама те сега не се плашат така лесно като едно време!
цитирай
5. анонимен - ашколсун на червеите
15.01.2009 18:04
Тебе, ашколсуне, ще те пратят пък да захранваш червеите в гробището, че са огладнели !
цитирай
6. анонимен - Ченгетата са като отвързани
15.01.2009 18:24
Ченгетата са като отвързани. Плъзнали са из цялото интернет пространство, където ги сочат с пръст и ги подиграват така, както и на улицата, където се правят, че работят.

Борис
цитирай
7. анонимен - Здравейте, дебили №4 и №5
15.01.2009 21:03
Момчета Костогъзоблизци.
Първо вас ще изпратим да чукате чакъл за магистралата.
А за жените ви ще се погрижа лично аз.
Не се тревожете за тях.Ще бъдат добре обладани и политически верни на нашите идеи.

До №5.

Очевидно чувстваш увереност че можеш да ме пратиш в гробището.
Заповядай.Чакам.

Сфинктер овлажнен.
цитирай
8. usandthem - Templar,
15.01.2009 21:29
моят "любимец" си остава Гоцко-да не забравяме, всички тези "герои"са негови рожби.Намини при мен да му се порадваш, че то напоследък само там мога да го видя.Кво стана с тоя сладур, как майсторски се покри!
цитирай
9. raylight - Това е една изключително добра идея
15.01.2009 21:52
Темпларе, с две ръце и 2 мастилници съм за, даже се заемам да напиша разказ и за Серго (имам разказ за Първанов вече)

П.С. Номер 7, що не пробваш с мене, надувко? Отдавна не съм чупил нечие чене :)))
цитирай
10. novitejivotni - Страх ги е,
16.01.2009 08:48
мамка им !
Насрали са се (без извинение), и не могат и не могат да измислят друго, освен да бият...
Това си могат, това си знаят...Нищи духом...
НЕхора, "просто комунисти"...
цитирай
11. haralanov - Здравейте!
16.01.2009 09:12
Поздрави от мен...
цитирай
12. анонимен - а не забравяме и Бойко - тази свиня е ...
16.01.2009 10:56
а не забравяме и Бойко - тази свиня е готов да направи коалиция с всеки - все му е едно дали ще е костов или сидеров
цитирай
13. templar - да, Бойко е бивол
16.01.2009 11:03
и му е все едно с кого ще прави коалиция.
На мен обаче не ми е все едно.
цитирай
14. анонимен - .
16.01.2009 12:22
Абе вие тук мъже - Аполоновци Белведерски, що не си кърмите бебетата в кухните под абсорбатора, а само овонявате с пръдливите си страхливи задници нет-а.
Я си дандуркайте отрочетата, заченати на „демократични” партийни екскурзийки до Рилския манастир и родени с ДСБ партийни книжки на челата.
Ми така е, нямаме общество щом здрави прави мъже като темплар, гантрии и др. не се занимават с това за което са призвани и бебетата им квичат с пълни памперси, а те тука политиканстват.


цитирай
15. haralanov - Здравей...пак!
16.01.2009 14:22
Абе много анонимници се навъдиха.И коментират...И все едни такива...Над нещата...
цитирай
16. palpurina - Благодаря!
16.01.2009 16:22
Благодаря за положителната публикация! Че съвсем ми потънаха гемиите...
цитирай
17. анонимен - sss
16.01.2009 20:03
Давай моето момче! Не се отчавай! Надеждата е в такива като теб!
цитирай
18. raylight - Ние не сме тези, които трябва
16.01.2009 20:57
да се депресират от ситуацията - те са!
цитирай
19. анонимен - от Дими
19.01.2009 01:21
"Имаме едно голямо предимство. Ние може да сме хаотични, мързеливи и разпилени, но те са доста по-тъпи от нас. Те са тъпи. Те са тъпи. Те са милиционери, мама му стара. А милиционерите са тъпи."

Сега е момента да ги наврем в миша дупка, както през 97-а. Тогава те ни биха с палки, а ние ги бихме на избори (перифразирам един от протестните лозунги тогава). И техните приБЛИЖени политолози трябваше по телевизия и радио да оправдават СЪЩЕСТВУВАНЕТО на БСП, защото, видите ли, техните избиратели също били част от българския народ и някой трябва да ги представлява. Да ги разкрием в цялата им прелест, такива, каквито са в действителност - тъпи, смешни, жалки и несъстоятелни.

БСП - вън от властта и вън от политиката за всички нейни активисти, родени преди 1970-а (соц. поколенията)!
НДСВ - на бунището!!
ДПС - извън закона!!!

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: templar
Категория: Политика
Прочетен: 3797955
Постинги: 428
Коментари: 2648
Гласове: 10559
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031