Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.03.2009 11:13 - Все си ги тегли към свинщината
Автор: templar Категория: Политика   
Прочетен: 5661 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 31.03.2009 12:05



Помните ли че едно време основни акценти от обучението по история бяха богомилите, Ивайло, Септемврийското въстание и партизаните?

Септемврийското въстание от 1923г. е първото в света антифашистко такова, избухнало в с. Мъглиж, старозагорско, само няколко месеца след като в далечна Италия Мусолини измислил фашизма (1922).  Цели 10 години преди Хитлер да дойде на власт в Германия (1933) начело на национал-Социалистическата партия,  българските антифашисти скочиха като един да го спрат и да спасят света от кафвявата чума! Ако го бяха направили още техните бащи - Опълченците, докато фюрерът е бил бебе, може би щаха да успеят. Но Опълченците проспаха момента...

 (Понеже им беше тегаво че Хитлер е социалист, българските социалисти свенливо наричаха национал-социализма с ефемизма "хитлеро-фашизъм" )

Нека да видим какво казва Уикипедия за тази проява на идеологическа превенция и изпреварващ антифашизъм: 

"Вечерта на 13 септември 1923г. жителят на Мъглиж Георги Димов-Гената нахлува сам, въоръжен със сопа, в полицейския участък и обезврежда четиримата полицаи. Това фактически слага начало на въстанието в Мъглиж. "

Да...така стават великите поврати в световната история.

Но тук иде реч не за тоз мъглижки Франсис Фукояма (Гената), а за Ивайло. Поради генеалогични причини ОФ-сказчиците често го наричаха и "Иваяло", което му и остана като прякор. Основното достойнство на този човек било, че бил прост свинар. Демек враг за върли душмани, народни изедници, чорбаджии, боляри, алчни попове, фашисти, кулаци, експлоататори, зози и други врагове на пролетарската революция.. 

Свинарството  е основна характеристика на правилната политическа линия. На еротическото въображение на читателя остава да си представи, как селския вожд изува окаляните в свинска фекална маса гумени ботуши и останал само по бял потник с дупчици (природно  дообагрен до цвят "екрю"), мушка косматите си подмишци под ухаещите на дива череша чаршафи на царица Мария Кантакузина Палеолог - гъркинята, балканската Клеопатра, един от легендарно сексапилните женски образи в историята. От любовните движението на свинаря-тигър по атлазените чаршафи остават магистралки от четинки, прасешки мигли и кир....Не знам какво точно ги кефеше комунистите в цалата тази свинщина, но дълги години се възбуждаха с нея...

Един по-модерен прочит на свинската тема привнесе кадровата политика на столетницата. Като водещ делегат на конгреса на БСП, спонсор, член на Висшия съвет, а отското и кандидат за народен представител някак си от недрата на народа изникна приятелят на президента и стар комунист и бизнесмен Георги Гергов. Като основно негово достойнство се изтъква миналото му на свинар - директор и партиен функционер в кооперативен свинекомплекс.  

Този свински фетишизъм не би се забелязал, ако в редичката до Иваяло и Гергов тихомълком не се бе наредил скромния министър на вътрешните работи Михаил Миков. Миков е бивш лидер на ПГ на БСП, които има смелостта да поеме министерството след тежките изцепки на своя компрометиран предшественик. Политически акт, който буди респект.
Оказа се обаче, че докато се бори с престъпността, играе на канадска борба с Куйович, Муйович и Уйович и между спецакции срещу братята бр.бр. Галеви, Маргини и Мургини, всъщност Миков тайничко се отдал на вечното соц - изкушение. Спретнал няколко помощни стопанства, в които милиционерите си гледали свине. Угоявали свине -майки, кастрирали шопари и изнасяли по пазарищата малки прасенца, които "чакат своето лимонче на семейната трапеза".


По света баровците-политици  отглеждат расови коне. 

Нашите отглеждат свине.

image

Може би затова в нормалните държави политическата борба прилича на конно надбягване, а у нас... не прилича :)





Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: templar
Категория: Политика
Прочетен: 3794548
Постинги: 428
Коментари: 2648
Гласове: 10559
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031