Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.04.2009 13:13 - Прабългари от ново време
Автор: templar Категория: Политика   
Прочетен: 6938 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 29.04.2009 08:37


В официално съобщение Националния исторически музей оповести, че ще обяви Бойко Борисов, Стефан Данаилов, Слави Бинев, Стефан Шарлопов и други ВИП - лица за "Багатури". НИМ учредява "Орден на Багатурите" в който ще се приемат политици и бизнесмени допринесни за културните паметниците.

Това изявление на Божидар Димитров по абсурдност и кичозност може да конкурира дори безумията на любимите му македонски учЕни, които посрещнаха авганистански племенен кокорбашия с държавни почести като потомък на Александър Македонски.

Не е нужно да си историк, нито доктор по история, още по-малко директор на национална историческа институция, за да знаеш, е ордени и звания могат да учредяват и присъждат само и единствено два типа институции:

1. Монарх - суверен
2. Църковен глава на християнско вероизповедание с апостолическа приемственост.

В по-нови времена, като компромис на епохата има практика и републикански държавни глави да учредяват ордени със специален закон на парламента.

Другото е панаирджийски кич, пръстенче с калинка, треперушки и от онези червени пластмасови рицарски доспехи, каквито имаше абсолютно всяко момче от 70-те и 80-те години на миналия век (много болеше като те шибнат с меча, мамка му)

Но от друга страна, ако Негово превъзходителство генерал-лейтенант сенсей д-р Бойко, Негово превъзходителство народния артист професор Данаилов и Негово превъзходтелство сен-сам-ним архонт Бинев, член на ЕП се чувстват прекалено плебеи в социалното си битие, защо да не си окичат гордо и прабългарската военна титла Багатур.

Аз съм почитател на ордените, титлите, аристокрацията и всяка церемонаилност. Но дребен държавен чиновник да раздава титли от варварска епоха на лица, претендираще че са сериозни държавни мъже... тежък кичозен инфатилизъм. 
Очаквам  Емел Етем и Гергана Паси да започнат да скачат на ластик в кулоарите на парламента...

Може някой ден второразреден македонски романист да спечели световна известност с книжле за Тайното общество на ордена на Багатурите от подземието на резиденцията на последния българския диктатор... Книгата ще се казва "Шифърът на Светлин" и ще се разказва за тайно послание закодирано в картина на Светлин Русев, изложена в частния музей на Васил Божков.

Може дори да спретнат рицарски турнир между Тамплиерите на Ник.Овчаров и Багатурите на Б. Димитров. Победителят ще получи като награда кър-
пичките на Аня Пенчева / Ивайла Бакалова и правото да стане 7-ми мъж на Миглена Ангелова от "Искрено и лично"...

Ме-се-чи-на-ме-се-чи-на-Йой-йой....Свински грип отвсекъде ти казвам.

P.S. Крайно време е да учредим Суверенния Орден на Йоанитите - Костовисти от Моста, Драгалевци и Витошка (вход откъм Кърниградска).
Командерия "Крушова градина".
В ордена ще приемаме всеки направил парично дарение от 15 лева за кампанията. Дарителите ще получават и сувенирен стенен часовник с надпис "Демократи за Силна България"

***

Багатурите Данаилов, Борисов (с пищака) и Бинев

image

image

image


Кавхан Божидар (Теодор)
image

Тамплиерът Овчаров (де Мутон)

image



templar, Велик Магистър на Суверенния Орден на Иоанитите - Костовисти от Драгалевци

image

Майор Емел Етем се готви да скача на ластик(Ема-еса...)
image










Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: templar
Категория: Политика
Прочетен: 3794783
Постинги: 428
Коментари: 2648
Гласове: 10559
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031