Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.04.2009 09:25 - Оле нарзумност Болгарская и голямая глупавина!
Автор: templar Категория: Политика   
Прочетен: 3139 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 29.04.2009 11:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

За младите читатели, които не са учили езика на Пущин и Тютчев: заглавието не е изявление на говорителя на Кремъл, макар че като окончания и стилистика може да ви звучи на руски. Всъщност е на старобългарско наречие. Така е възкликнал Софроний Врачански в полето на една негова книжица преди около два века.

Потресът на този изключително мащабен български политик (все още масово възприеман като клето попче, писало за тегобите си с манафите) не е изгубил основанията си и днес.

Ние българите като общност сме трогателно наивни. Винаги сме били такива. Всички хронисти, пътешественици и прочие пишещи люде преминали тъдява отбелязват, че българите са безхитростни хора, по-добродушни от своите съседни гърците и сърбите, които са коварни и недоверчиви.

В различните формати на брадъри, систъри и швестери едно от нещата, които силно ме впичетлява:  В диалектните си разговори в джакузито, тези простички хора много често изтъкват омразата си към Лицемерието:

- Тя можи дай всякаква, ама пунье ньей лицимьерка! - казват силиконени блондинки с покълнали кестеняви корени за друга любителка на поп-фолка.

- Аку имаш нйещо а ми казваш, ила мигу кажи в учити! - духа кичури футболист от Гълъбово срещу зле поддържан травестит от Хасковски минерални бани.

Изобщо, народа е безхитростен и наивен и  не само това, но и се гордее с тази своя простодушност.

Десните градски също сме наивници. Най-много са наивниците на средна възраст, след това идват младите зелени наивници с жълто около устата, и накрая старите глупаци със синилна деменция. Оптимистичен демографски факт е, че има все повече бебета - наивничета.

Затова съм решил в този блог колкото е по силите ми да развенчавам митове и евтини схеми с които милиционерите ни работят, а много често и ние сами се вкарваме в ролята на канарчета. Не че аз не съм наивник и будала. Напротив. Може би дори съм във втората половина на класацията, защото освен критичен поглед за големите неща, който генетично ни липсва, при мен я няма и дребнотарикатската хитрост. Когато трябва да смигна на катаджия за да се "разбЕреме като хора" направо се изприщвам.

При все туй понякога се случва, по-скоро случайно, нежели от много ум  да вдяна някоя заблуда, която византийците, чорбаджиите-изедници, евреите, мъдреците от Сион, американците, спекулантите, репресивния апарат на бишия комунистически режим, олигархията, а най-вече Иван Костов като основен виновник за голямото земетресение във Вранча спретват, за да смучат още по-успешно потта на "тоя_изстрадал_народ" и на световния пролетариат като цяло.

Примери:

* Това че Гоце се скара на Газпром, а Медведев не прие Сергей Дмитриевич НЕ Е охладняване на отношенията между Москва и София, заради волята на нашите държавници да покажат гръбнак и да бранят националния интерес. Това е само театър, фасадни маневри, за да организират подписването на Южен поток и огромния заем, който България ще вземе от Русия за да  плати на последната за да и построи АЕЦ. И така докато ние беседваме как Гоце най-накрая му дошел акъл (май? ) и се залисваме със сладки приказки, ще получим промоция три в едно:
1. Газопровод, който ни обвързва с доставки на газ от Русия, която държи кранчето и винаги може да направи да ни е студено.
2. Нова, скъпа АЕЦ, по руска технология, ползваща руско ядрено гориво, която е силно зависима от руска поддръжка, но за сметка на това е по-скъпа от западните централи.
3. При това няма да вадим пари на куп за тази АЕЦ, защото Русия ще ни отпусне няколко милиарда Евро заем, който следващите няколко поколения ще плащат на малки части, ведно със законната лихва.

*Това че Яне се прави на десен и всячески се опитва да се изкара противник на тройната коалиция и носител на автентични десни идеи е вятър и мъгла.  Яне казва, че иска съд, затвор и гилотина за Станишев, Сакскобургготски и Доган. Яне се бори срещу корупцията и всеки ден размахва папки със страшни тайни, които случайно разхождащи се по Раковска полицаи са влезли в офиса му и са споделили с юристите на РЗС, защото вярват на Яне, а на другите - не.
Яне се съгласи като негов представител в ЦИК да бъде предложения от СДС проф. Михаил Константинов. И тщестлавния логореен професор прие. По този начин Яне и Константинов легитимираха тезата, че "ние десните сме от едно котило". Константинов все повече мяза на проф. Вучков (ама пък "нашите" си го харесват...)
Театър, с който се ловят наивници. С очите си видях на събрание на ДСБ женица, която каза, че трябва да подкрепим този достоен млад мъж, който с риск за живота си се изправя срещу корупцията. Прочетете заглавието на статията. Яне предложи да се вдигна бариерата на 8 % за да пречи на синята коалиция. Яне гласува с БСП, ДПС и Атака за промените в избирателния закон. Това не е между другото, а е много важен политически знак.

* Престъпна глупост е упоритото мнение, че ДПС и Ахмед Доган не работят за Турция и турските интереси, защото видите ли те са били агенти на комунистическата ДС, следователно слушат Москва, а не Анкара. Това е много тежка и много вредна глупост поне по две причини:
1. Обяснението и развенчаването и не може да стане в две изречения, а се нуждае от дълги, подробно изложение и смислена дискусия.
2. Повечето добри хора нямат никакви, дори елементарни познания по темата, на които да може да стъпи подобна дискусия.
С две думи - загубена кауза. Все пак, съвсем накратко ще маркирам:

- като проводници на интереси в чужда държава се използват уязвими хора - такива, които имат какво да крият и с какво да бъдат изнудвани, манипулирани и управлявани. Затова един беш агент а ДС е подходящ да бъде ползван от всяка една чужда държава. САЩ също използва бивши агенти на ДС, а пък Русия - бивши агенти на ЦРУ. Наричат се "двойни агенти".

- Турция е държава с много добре структурирана виншнополитическа доктрина. От десетилетия тя съвсем последователно орагнизира свое влияние във вътрешната политика на всички съседни държави (България, Армения, Азербайджан, Иран, Сирия...)

- ДПС се състои от етнически турци (95%), от които 95% са завършили турски държавни университети със стипендии на турската държава. Само от община Руен, последните 10 години са изпратени 300 студенти. А говорим за много общини и за 20 години... Тези хора със стипендии от турската държава не учат ислям, забрадки, шалвари  и други простотии от проектно финансираното късно авторско кино на прехода, а изучават публична администрация, управление, външна политика...

Ето извадка от статия в Капитал:

"...За да попаднеш сред управленските кадри на Доган, са необходими две неща - партийната структура на ДПС в съответното населено място да те предложи и да покажеш качества, твърдят депутати от движението. Понякога дори не е задължително да си член на ДПС или на младежката структура. "ДПС осъзна необходимостта от превръщането на парламента, органите на местното самоуправление и партийните структури в школи за изучаване и правене на политика", каза Ахмед Доган в изказването си на последната национална конференция на партията, с което обоснова високия резултат на движението на последните парламентарни избори. Процесът по "отглеждане на кадри" стартира още през 1993 г. Тогава ДПС получава изключителното право да изпраща годишно около 60-70 младежи от България за обучение в турски държавни университети. Стипендиите за студентите се отпускат от турското правителство и са предимно за специалностите икономика, международни отношения и публична администрация. Завършилите обучението си в Турция веднага започват работа в ДПС.
Много от тях в момента заемат постове в администрацията и в партийната йерархия. Бившият лидер на МДПС и парламентарен секретар на земеделското министерство Салиха Емин е завършила висшето си образование в югоизточната ни съседка. Там е учил и сегашният председател на организацията Корман Исмаилов.
...
"След като завършат, дори да не работят за ДПС, те ще бъдат лоби на движението", убеден е Осман."

 

Така че драги зрители, ДПС работи за Турция. В момента по част от важните теми има  припокриване в интересите на Турция и Русия по отношение на България и ЕС. Затова, ДПС работи и за Русия. Срещу България. Кой разбрал- разбрал. За неразбралите ще го повтарям отново.

Има и други  дребни селски хитрости, на които много инак прилични хора се връзват, ама не искам да ставам досаден, та ще оставя за друг път.
 




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: templar
Категория: Политика
Прочетен: 3806168
Постинги: 428
Коментари: 2648
Гласове: 10559
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930