Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.12.2009 12:16 - Масова идиотия
Автор: templar Категория: Политика   
Прочетен: 4385 Коментари: 0 Гласове:
18

Последна промяна: 17.12.2009 18:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Нелепо е да правиш референдум "За или против досадните новини на БНТ, показващи пак Гоце който чупи залци от погача на момичета в носии, само че на турски".

Нелепо е да правиш референдуми изобщо. Нещо повече - гнусно, популистко и манипулативно е. Няма нищо общо с човешкото достойнство и свобода. Общото избирателно право, мажоритарният елемент и референдумите са инструмент на диктатурата на посредствеността, използван от шмекери, които умеят да манипулират лумпенизираното простолюдие. Тази диктатура почива на  цензурата на политическата коректност.

Нелепо е да манипулираш глупакосферата с полуистини за "Рамковата конвенция за защита на националните малцинства" - един слаб документ на Съвета на Европа (не на Европейския съюз!), който повечето държави са подписали с придружаваща декларация - особено мнение или обяснително тълкувание, а някои - например Франция и ... Турция НЕ са подписали и не смятат да го правят.

Нелепо е в едни ситуации да хвалиш "правото на върховния суверен да избира" и да се давиш от умиление пред дълбоката справедливост на народовластието, а в други ситуации да настояваш държавата да ограничава свободната воля на суверена - народ, защото не ти изнася - на теб или на някои твой приятел...
Гимнастиките на т.нар. "правозащиници" са комични.

Новините на турски не ползват никого.
Българските турци говорят български и нямат нужда да чуят отново току-що гледаните български новини.
Турските турци, които по някаква причина биха имали интерес към България, едва ли имат БНТ в програмата си.
На българите с нищо не им пречат 10 минути турска реч в най-утрепаното време. Особено след като средно 8 часа дневно по всеки български канал гледат турски сериали...

Новините на турски не обиждат никого. Напротив - те изказват на турски официалната българска позиция за ставащото по света и у нас.. В някакъв смисъл дори разширяват полето на "българската пропаганда"

Новините на турски нямат никаква практическа и информационна стойност. Но те имат морална стойност - чрез тях някакви хора  се чувстат зачетени като част от българското общество. Чувстват се една мъничка идея по-свързани с България.
Не става въпрос за права, малцинства, интеграция на различните  - това са глупости.
Става въпрос за елементарна човечност и много здрав разум. С или без новините на турски по БНТ, всеки български турчин, може да гледа по сателита всички турски, телевизии... Но като чуе за 5 минути своя език по българската телевизия, как "Баш бакан Борисов и джуму башкан Гоце си възвърнали достлука", ще му стане по-уютно някак си. Ще се почувства така, както български гастарбайтер в Мадрид, когато види плакат че  Райна Кабаиванска ще пее в операта. И в двата случая на човека му е през ... все му е тая (на турчина за българската държавност, а на българина за културата изобщо), само че има една топлинка, която  гали сърцето. Защо ще им я вземаме на тези хора? Какво ще спечелим?

Няма по-голям подарък за Доган и турската му шайка от такава една измислена "битка", в която да се правят че защитават човешките права на неграмотните тютюнджии из Родопите. Ако мъдрият народ, овластен от революцията с правото да решава съдбата на държавата реши да махне новините, то ДПС и Доган ще станат по-силни, отколкото са днес.

Затова ако има референдум:
- Аз няма да гласувам, защото принципно дълбоко презирам референдума като форма на власт.
- Но ако бих гласувал, бих подкрепил новините на турски.

Изобщо не споделям наивистичната картина за победилия мултикултурализъм и всеобща толерантност. Убеден съм, че по-рано или по-късно България ще има сериозен проблем с турците, а Европа - с исляма.

Бих подкрепил забраната на ДПС.
Бих подкрепил забраната на минаретата.
Бих подкрепил българско вето над преговорите на Турция с ЕС.

Но няма кой да ги предложи и осъществи. Иска се воля и характер.
А на Борисов и Сидеров смелостта им стига само до битка със собствената им сянка, с прозрачната цел да отклоняват вниманието от сериозните обществени теми и да въодушевявят лумпенизираните пияници из задимените хоремаг-кафенета в подблоковите пространства на ЖК-тата...

И по всичко личи, че ще успеят:
- Лумпените вече са се надървили срещу mrysnite tyrcu.
- Баламите охотно налапаха куката и пишем ли пишем баналности  по глупавата тема, цитираме Левски, Петьофи и Фучик.

А наоколо сякаш като част от коледния пейзаж се нижат ежедневни отвличания, въоръжени обири, административен произвол, липсващи улици... бавят се обещаните промени в избирателния закон,  разследването на "обръчите от фирми" на Доган,  медийния монопол на семейство Пеевски...



 




Гласувай:
18



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: templar
Категория: Политика
Прочетен: 3797806
Постинги: 428
Коментари: 2648
Гласове: 10559
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031