Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2010 14:43 - Комунистическа гламавщина
Автор: templar Категория: Политика   
Прочетен: 4851 Коментари: 0 Гласове:
10

Последна промяна: 18.06.2010 15:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


image

Научни работници - библиотечни служители с автомати в ръце на почетна стража пред паметника на Васил Коларов, който след 9 септември е патрон  на Народната библиотека (като по-заслужил от Светите братя).

image

Железничари на манифестация.  Левият работник носи голям стиропорен сърп, обвит в станиол, а още по-левият - огромен дървен чук.

Източник на снимките: Изгубената България

* * *

За една малка, бедна и изолирана нация участието на световно първенство по футбол може да се превърне в огромна еуфория. Нека си спомним пианството на един народ от 1994...
Такъв народ е народът на Корейската Народно - Демократична Република. Участието им в ЮАР"2010 може би е сред малкото радости на тези хорица. Да, ама не!

В дните, когато "целият свят е футбол" и  милиарди мъже по света пият бира, псуват, надуват вувузели, прегръщат се или бият жените и децата, има само една единствена държава в света, в която не се излъчва световното първенство.... КНДР.

Милиарди хора наблюдаваха с възторг, как великите бразилци с много зор спечелиха измъчена победа над Северна Корея. Това обаче не го видяха севернокорейците. Причината е, че комунистическите водачи са се насрали от шубе, да не би някой да издигне на трибуните плакат срещу великия вожд Ким Ир Сен (покойник, който е изкормен, напълнен със слама и изложен на показ като зебрата в природо-научния музей и все още официално се води държавен глава на КНДР). Ако камерата покаже такъв плакат, това ще урони престижа на социализма и ще действа разлагащо на трудещите се в КНДР. Затова, вместо КНДР - Бразилия, телевизията предава филм за детството на Великия вожд, на който се вижда как той още от дете е мислил за народа.

Днес дойде и добрата новина, че четирима севернокорейски футболисти са избрали свободата. Нападателят Чол Хиок Ан, защитникът Сунг Хиок Пак, вратарят Мионг Вон Ким и халфът Кионг Ил Ким са изчезнали от лагера... Явно са избрали да напуснат най-прогресивния строй, да препикаят заветите на великия вожд Ким Ир Сен и неговия наследник - сина на великия вожд,  другаря Ким Чен Ир и да се продадат на капитализЪма, където ще бъдат експлоатирани до последна капка работническа пот.
На добър час!

image

* * *
 

image

Питър Бота - президент на Южноафриканската република по време на апартейда. Тогава страната беше райско кътче с ред и дисциплина, огромни инвестиции, модерна инфраструктура.

Бота и упревлението му беше силно атакувано от световните "активисти", правозащитници, социалисти, блогъри, форумисти (май-тогава нямаше такива, ама ако имаше - щяха), от всички социалистически страни по света, от либералните академични кръгове в САЩ и Европа и от работническия колектив на завод "Сърп и чук" - Габрово.

Най-после усилията на тогавашното прогресивно човечество се увенчаха с успех, апартейда беше премахнат и негрите в ЮАР получиха свобода и взеха властта.... днес страната е една обикновена африканска държава - с огромна престъпност, стотици убийства и грабежи всеки ден, почти половината население е болно от СПИН, белите хора и фирми са се оттеглили... както се казва "сбъдна се мечтата на идиота"

image

Джейкъб Зума, демократично избран президент на свободна ЮАР след победата на световните социалисти, либерали и активисти над расисткия режим на апартейда. Лимузината му е местно производство и е напълно екологична, с което вероятно наследникът на великия Мандела печели и симпатиите на еко-активистите. Стига колата да е от рециклиран картон, а не от масивна дървесина, а  костюмът да е от еко-кожа, а не от бивш леопард...




Гласувай:
13



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: templar
Категория: Политика
Прочетен: 3806230
Постинги: 428
Коментари: 2648
Гласове: 10559
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930