Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.08.2011 10:02 - Дека ке ги копаме?
Автор: templar Категория: Политика   
Прочетен: 4778 Коментари: 0 Гласове:
15

Последна промяна: 14.08.2011 00:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

A, ще ме прощавате, няма за трети път да пиша за мултикултурализма. Въпреки, че моментът е удобен да му ръгна още един в слънчевия сплит, но пък вече скапването му е толкова очевидно, че не е нужна PR-навигация за го разберат максимален брой хора. Освен това мултито в неговия чист вид (приемане и фетишизиране на ценността на дивашки, езически и изкуствено синтезирани „култури”, наравно с местната европейска християнска култура) е само една част от проблема. Да, вярно е, блокирана в оковите на политическата коректност съвременната либерална държава не смее да действа срещу малцинствата и техните престъпления, за да не бъде обвинена в расизъм.  В Англия полицията не смее да бие негърските банди, нито да стреля по тях, въпреки, че за 90% от англичаните е ясно, че те се изхранват от социални помощи, кражби, грабежи и наркотрафик. Нещо повече, освен че са недосегаеми за полицията, те са недосегаеми за пресата и политическото говорене. Представяте ли си някой да каже „емигрантска престъпност”... Е, ще го чуем и това, въпрос на седмици е, но не днес...

 

Същото е с българските цигани, които в мнозинството си се препитават от престъпления и превръщат в пустини хиляди села и малки градове в България. Правозащитниците веднага ще ви кажат, че е правилно да се казва роми, а освен това не може да се говори за ромска престъпност, след като в някои населени места 90% от престъпността е дело на цигани. Да кажеш „циганска престъпност” е дискриминация и „език на омразата”. Ако поискате пък да има адресна регистрация на ромите, да си плащат тока и водата и да строят жилищата си по законовия ред (иначе да бъдат разрушавани с булдозери, както биха постъпили ако произволен читател на този блок си направи барака от кашони в Северния парк), вие вече сте завършен фашист, монархо-фашист, хитлеро-фашист, нео-фашист и нацист (националсоциалист не е удобно, защото навява аналогии с лявата идея), крайно-десен екстремист или н’ам къв си фундаменталист.

 

Разбира се за НПО-активистите лечението не е да се казва истината, а да се налеят още пари за интегриране на недостатъчно интегрираните и за информационни кампании, които да увеличат толерантността към свинщините им. Разбира се, тъй като обществото е либерално, не е нужно държавата да се занимава с неприсъщи за нея дейности, вместо нея ще се заемат НПО-тата и ще впрегнат парите в проекти...

 

Ледът се пропуква, г-да съдебни заседатели. До седмици десните политици ще започнат да произнасят истинските имена на нещата. До дни полицията ще започне постъпва с вилнеещите лумпени по начин, по който би се справила с тях Лейди Маргарет Тачър. Ако трябва и шотландските стрелци ще излязат по улиците, както в Северна Ирландия, но представителите на различните култури ще бъдат върнати към поведението, характерно за културния модел на британската култура (мултикултурно ли е изречение, в което „култура” се среща 3 пъти?)

 

Проблемът уви вече не е само в негрите (там) и циганите (тук). Проблемът по никакъв начин не е расов, а социален и политически.  По една от иначе безумните национални телевизии българин живеещ в Англия отбеляза, че в безредиците участват две основни групи хора. Едните са емигрантските общности. За тях вече казахме.

Другата група лумпени са „белите отрепки от гетата” (има си жаргонен идиом, който забравих). Става дума за бели лузъри - англичани, които също както емигрантите живеят от социални помощи и престъпления, нямат ценностна система, образованние, перспектива... Как ги описа човека: Носят анцузи и големи фалшиви бижута и говорят на жаргон.

Това напомня ли ви на нещо?  Тези къде ще ги върнат? В Африка? Те са си британски отрепки първо качество и N-то поколение, чистокръвни британци и горди до смърт фенове на тамошните Левски и ЦСКА. Няма къде да ги върнат. Няма кога да ги възпитат, нито закога да ги образоват.

Опасявам се, че огромна част от белите българи отговарят на описанието на британските „бели отрепки”. Аз ги наричам белите цигани. Това са българи, които живеят, мислят и чувстват живота като цигани. Слушат сръбско и гледат турско, живеят от далавера до далавера, не се женят, но се размножават (комбинация между хормони и лоша контрацепция), след което се зарязват (по любов / upgrade) и дацата им ги гледа който свари от роднините. Или никой. Пият много - когато се събират, когато се размножават, когато се зарязват, когато слушат сръбско и гледат турско и когато карат колите си, докато не се убият, заедно с други като тях.

 

Доброто старо подредено общество, в което имаше семейство, хората от семейството носеха едно фамилно име, а бащата беше глава на семейството и чупеше хляба на трапезата. Имаше църква, която учи какво е добро и зло, Рай и Ад. Имаше училище, букварчета, бележници и зачервени от извиване уши, защото да не ти върви училището беше срам и провал за цялото семейство (както казахме имаше семейство). Тролей, в който се прави място на старите и жените. Казарма, която по неприятен начин напомня, че има едно Ние, което параноично и патетично си струва да бъде пазено, защото ако престане да е наше, става робство. Родина, като събирателен образ на всички тези и на още куп други неща, малка, с две липи отпред и родна реч де се бели Дунав лей (дълго съм се чудил що за чудо е  дунафлеят и как се бели)... Това общество го няма. Някой реши, че Варата и Родината са излишни и вредни. Хората трябва да се прекланят не пред тях, а пред измислени в нечия глава идеологически понятия, продукти и стоки.

Зор.

Да заменим вярата в Спасителя с вяра в ценностите на Великата френска революция. Да заменим любовта към Родината с култ към индивида и неговия егоизъм и интимност.

Да заменим семейството с временни двойки които работят (кариеристите) или "бръмчат" (батовете) за да си купят ...и се сношават за да си церят стреса.

Е, заменихте ги.

И доволни ли сте от резултата?

Ще могат ли танковете утре да натъпчат бесовете обратно в кутията на Пандора?  

Дека ке ги копаме?

Предишните 2 пъти по темата: ТУК    и   ТУК




Гласувай:
16



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: templar
Категория: Политика
Прочетен: 3807752
Постинги: 428
Коментари: 2648
Гласове: 10559
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930