Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.02.2012 19:45 - Царски път до 20 за сините ?
Автор: templar Категория: Политика   
Прочетен: 3856 Коментари: 0 Гласове:
10

Последна промяна: 05.02.2012 23:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


Дълго време не коментирах случващото се в синьото, защото нищо съществено не се случваше, а онова, което се случваше не беше съществено.

Тази сутрин бях са семинар за регионалната политика на представителите в местната власт от Синята коалиция и видях няколко много сериозни знака, които си струва да се споменат, доколкото в своята съвкупност очертават тенденция:

Общ фон

- Организатор на срещата бяха не партийните централи, а депутатите в Европейския парламент Надежда Нейнски и Светослав Малинов.  Иван Костов и Мартин Димитров бяха гости...

-  Смелата позиция на двамата сини евродепутати по ACTA предизвика медиен интерес в кулоарите и интерес у интернет-средите.

Важен политически сигнал  N1


Присъстваха огромен брой от поканените кметове и общински съветници, над 200 души, някои от които бяха пропътували през преспите и студа по 600 км. (Силистра).  Не се каня да хваля героичната самоотверженост на тези труженици на субсидиарността. Тъкмо напротив. Това са хора със силен политически нюх и безмилостен прагматизъм.  Голямата част от тях са избрани в различни коалиции. Някои по същество дължат избирането си на ГЕРБ или на специфични местни фактори. Сините на централно ниво нямат заслуга или влияние за позициите им в местната власт. И въпреки това, тези хора афишират принадлежност към Синята коалиция. Този факт има своята политическа логика. Явно виждат в синьото реална перспектива. 

Важен политически сигнал N 2. АМА МНОГО ВАЖЕН!!!

Невиждана международна подкрепа за сините.

- Американският посланик не само посети форума, но стоя на целия сутрешен панел и се обърна не протоколно към организаторите, а към присъстващите в залата. Каза в прав текст, че трябва да има Синя коалиция и че тя е важна за демокрацията. Направи го в деня преди посещението на Държавния секретар на САЩ в България, когато се предполага, че е един от най-заетите и напрегнати дни в цялата кариера на Уорлик.  Нещо повече - на официалната вечеря предишния ден до 23:00ч. посланикът прекара в разговори с различни фактори в двете сини партии.

-  Посланикът на Дания - страната председател на Европейския съюз Коре Янсон присъства на семинара и се включи силно. Само преди няколко месеца на срещата на ЕНП в София беше трудно да убедиш политик от Европа да окаже публично внимание към Синята коалиция, за да не накърни подкрепата за ГЕРБ.

-  Новият представител на фондация "Конрад Аденауер" в София Марко Арнд присъства от началото до края.  От 2009г. фондацията на ЕНП практически работи само  с  ГЕРБ, а когато Сините присъстваха на нейните сбирки, това беше протоколно, в графа "други"

Очевидно се създава политическа среда, в която Синята коалиция има шанс да се върне в голямата игра с подкрепата на ключови международни фактори.  Очевидно тази промяна в климата идва от Брюксел, има подкрепата на Вашингтон и се усеща и в общинския съвет на Кнежа.

Дали политическите ръководители на ДСБ и СДС ще отиграят топката предстои да видим. В играта на жмичка (жумичка, жоменка, криеница и т,н.) има един сигнал "Царски път до 20".  Тогава жумящият бавно брои до 20 и който от криещите се успее да дотича до стената и да се заплюе, се спасява.

Броенето за сините започна днес.
Благодаря на Светльо и Надежда!

image

Светослав Малинов, посланикът на Дания  Коре Янсон. посланикът на САЩ Уорлик, д-р Марко Арнд - ф. Конрад Аденауер.





Гласувай:
11



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: templar
Категория: Политика
Прочетен: 3806570
Постинги: 428
Коментари: 2648
Гласове: 10559
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930