Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.08.2013 17:00 - За отношението към ГЕРБ
Автор: templar Категория: Политика   
Прочетен: 16387 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 16.08.2013 17:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

Убеден съм, че всички хора, които са срещу БСП и ДПС трябва да обединят усилията си за сваляне на това правителство. Опасността, която днешната тройна коалиция представлява за България превръща всякакви претенции – политически, естетически или идеологически, в национално предателство.  

Убеден съм, че конфронтацията едновременно с БСП и с ГЕРБ е пагубна за ДСБ. Бях убеден преди изборите, убеден съм и сега, макар и в малцинство, както в НР на ДСБ, така и в РБ. Атакувайки пряко или косвено ГЕРБ в условия на управляваща БСП, грешим стратегически, нашата кръв изтича - губим класически син електорат в името на някакви абстрактни „градски активисти”, които са около 7 хиляди души и накрая не гласуват за нас.

Убеден съм също, че без да атакуваме ГЕРБ, трябва ясно да показваме, че сме различни от тях и че имаме различни представи за това как трябва да изглежда демокрацията в България.

След тези важни уточнения, трябва да поставя няколко въпроса на всички приятели, роднини и непознати, които ме спират за да ме критикуват „Защо не сте с ГЕРБ, защо срещу ГЕРБ...?”

А мога ли да ви...

... попитам, къде са ГЕРБ в 64 дни протест срещу това правителство?

Защото знам ние къде сме.

- Още на 14 юни, при назначението на Пеевски в декларация ДСБ поиска оставка на правителството и призова своите членове и привърженици да се включат в протестите.

 

- При създаване на Реформаторския блок всички заедно призовахме за оставка и незабавни избори и призовахме хората си да се включат в протестите.

 

- При предложението за актуализацията на бюджета призовахме Президента към вето, поискахме оставка и незабавни избори и призовахме хората си да излязат на протестите.

И излязохме.

Нашият председател Радан Кънев и цялото ръководство на ДСБ участваме във всичките 64 дни протест, всеки ден, с децата си и родителите си.

В София ДСБ има 43 988 гласа на последните избори. Твърдя, че огромната част от тези хора присъстват по повече от  два пъти седмично в протестните шествия.

image

Къде е ГЕРБ? 

В това време г-н Борисов веднъж каза, че е навит за избори чак през май догодина, защото масрафът с евроизборите щял да бъде по-евтин.

После каза, че ако актуализацията на бюджета и заема от 1 милард бил за енергийна ефективност например и бил по-добре мотивиран, то ГЕРБ щял бил да го подкрепи...

Да разбирам ли, че правителството на Орешарски е приемливо и мислимо по принцип, легитимно е, само че имате конструктивни възражения по някои политики и срокове?

Защото за нас от ДСБ това правителство е недопустимо, нелегитимно и всеки следващ час, в който то управлява е опасен за България и подменя европейското ни членство с нещо друго.

Ние не искаме това правителство да взима никакви решения, нито лоши, нито добри, защото го считаме обидно за България.

На едно мнение ли сме с ГЕРБ за това правителство?

Ще видим ли обръщение на ръководството на ГЕРБ (не на бивши сини хора, днес неофициални говорители) в което в прав текст искат оставка ВЕДНАГА и избори ВЕДНАГА и призовават своите 1 000 000 избиратели да излязат на улицата и да не се прибират преди да свалят това правителство?

В София ГЕРБ взе 218 163 гласа. Ще изкара ли ГЕРБ поне 10% от тези хора (т.е. двадесет хиляди) при нас на площада за да изметем това правителство? Много избиратели на ГЕРБ идват на протеста. Но партия с 200 хил. гласа при малко организация може да извади много повече. Стига да иска.

Ще престане ли Борисов да се пита като принцеса пред огледало дали го харесва Реформаторския блок, а вместо това да взема да изкара хората си, за да даде повод да го харесат?

Иска ли ГЕРБ да свали това правителство?

Докато не получите отговор на тези въпроси, престанете да ме питате „Защо не сте с ГЕРБ?”  

Питайте ги тях „Защо не сте с Реформаторския блок на площада срещу БСП и ДПС?”

А аз и част от техните избиратели ще ги чакаме всяка вечер към 19:30 пред Министерски съвет. Ще бъда там, заедно с колегите си от ДСБ,  ДБГ, СДС, Синьо Единство, НПСД, БЗНС и Зелените. Ден след ден. Докато Орешарски си тръгне. 




Гласувай:
14



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: templar
Категория: Политика
Прочетен: 3805875
Постинги: 428
Коментари: 2648
Гласове: 10559
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930