Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09.2013 10:23 - Престъпно бездействие с огромни рискове за България
Автор: templar Категория: Политика   
Прочетен: 13505 Коментари: 0 Гласове:
28

Последна промяна: 27.09.2013 11:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image


Днес истинската тема на България не е т.нар. вот на недоверие и паденията около него. Истински важната тема са сирийските бежанци. Нямам предвид клетите хора, а умишленото безхаберие на правителството, което върши национално предателство с дългосрочна опасност за държавата ни. И както обикновено никой не говори по темата. Всъщност говорят, но предимно глупости. С много малко изключения. Едно от тях е Атанас Атанасов от ДСБ. Другото, невероятно, но факт е Бриго Аспарухов...

Вече изразих твърда позиция, че християнските ценности, човешкият морал и европейското поведение изисква да приемем добронамерено хората и да им дадем възможност за нормален живот. Колкото и да ни е трудно, за тях е несравнимо по-трудно.

В същото време не трябва да си затаряме очите пред опасностите, които ситуацията крие.

В понеделник турският премиер Реджеп Ердоган направи изявление, че Турция се пълни с крайни ислямисти и членове на Ал Кайда, които преминават от Сирия. След като Ердоган, при цялата турска разузнавателна и полицейска машина декларира, че не се справят с отсяването на зърното от тръните, то няма никакво съмнение, че крайни ислямисти и членове на Ал Кайда преминават от Турция в България. Нещо повече, турската държава, която защитава интереса си, вероятно си решава проблема като изтиква към нас тъкмо подобни съмнителни елементи.
Какво правят българските служби за да открият тези хора сред множеството бягащи несретници и да ги спрат?

Бежанци. Но какво значи бежанци?

Бежанецът е човек, преминаващ границата от съседна държава, в която има военен конфликт. Бежанци щяха да бъдат косовските албанци, ако Костов ги беше пуснал през 99-та.

Когато конфликтът не е в съседна държава, а някъде другаде по света, бежанците могат да се наричат  така, само когато пристигат със съдействието на Червения кръст  по силата на международи споразумения, харти на ООН и т.н. Те пътуват в конвой и преминават граници през КПП, биват настанявани в бежански центрове и се подчиняват на специални разпоредби.

Нищо такова не става в България. Вместо това, стотици хора от Африка и Азия, заявяващи се като сирийци (а колко  от тях са такива няма как да разберем) пресичат произволно границата между България и Турция. Преминаването на граничната бразда е тежко престъпление, представлява граничен инцидент и се наказва строго. България има право да върне такива нелегални нарушители на турските гранични власти в рамките на 24 часа след преминаването. Не е изненадващо, че турците, които иначе много сериозно пазят границата си (това е видимо дори в Резово), сега си правят оглушки. Но е напълно непонятно, че българските гранични власти не полагат усилия за охрана на границата, а пропускат нарушителите. Повтарям, това не са бежанци, пристигащи официално като хуманитарен конвой по международното право, а някакви неясни субекти, лазещи по козите пътеки на Странджа. Защо правителството на Орешарски и ДПС не ги спира? С европейски пари цялата българска южна граница е оборудвана с камери за нощно вижане, които фиксират нарушителите още когато са 5 км. навътре в турска територия. Защо не ги спират, а ги изчакват да влязат в България?

Възможни отговори:

- Защото ДПС натиска за това. България решава проблема на Турция и я отървава от нежелани гости.

- Защото близки до управляващите бизнес кръгове искат да се напълним с бежанци, за които ще завалят поръчки за строителство и снабдяване на бежански центрове. Тъй като е форс-мажорна ситуация, няма да има обществени поръчки, а направо  правилните фирми ще вземат парите на държавата.

- Защото правителството се кани да поиска пари от ЕС, които да са помощ за бежанците, но които някой иска да прибере по пътя от Брюксел към бежанските центрове.

- Това поведение практически прави приемането на България в Шенген напълно немислимо за много дълго време.

Има още възможни отгвори, но все така неприятни.

Какво чуваме от публичното говорене на управляващите:

Първоначално се говореше за 5 000 бежанци. Това е разумна цел. Голяма и богата Германия също има решение да приеме до 5 000 бежанци.

От няколко дни управляващите срамежливо споменават цифрата 10 000. Това е безотговорно и крие огромни рискове от проникване на терористични клетки и представлява пряк риск за живота на българските граждани. Огромните рискове от социално напрежение при интеграцията на тези хора също се пренебрегват.

По време на радио интервю на Атанас Атанасов по темата, журналистка се обърна към представител на БСП за коментар и той заяви, че управляващите имат решение да не говорят публично по този въпрос... Без коментар!

Малко преди да решат да спрат да говорят,  министърът на отбраната Ангел Найденов каза, че ако нещата продължават така, България ще затвори границата си с Турция. Това е пряко признание, че границата в момента е отворена?! Границата между България и Турция по принцип и по закон се преминава само през КПП, с валиден паспорт и виза, под контрол на турските и българските власти, т.е. затворена за свободно преминаване. Как така министърът ще я затвори? Може би ще спре камионите и колите, които минават през КПП-то? Какъв е смисълът, след като сирийците не минават през Капъкуле, а пресичат границата нелегално през гората, плащайки пари на мафията на каналджийте. С изявлението си Найденов признава, че в момента държавата си затваря очите за гранични инциденти, нарушения и престъпления и обмисля дали да не ги прекрати. Правителството на Орешарски е суспендирало Конституцията и законите и е спряло тяхното действие до второ нареждане.

Защо мълчи по темата парламентарната опозиция ГЕРБ?

В каква държава живеем?




Гласувай:
29



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: templar
Категория: Политика
Прочетен: 3805238
Постинги: 428
Коментари: 2648
Гласове: 10559
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930