Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.05.2015 18:08 - КОВАРСТВО И БРАТСТВО СА ДВЕ НЕСЪВМЕСТИМИ ДУМИ
Автор: budha2 Категория: Политика   
Прочетен: 7754 Коментари: 3 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Русия винаги е действала срещу българската национална кауза и дори започва още преди тя да е напълно осъзната от народа ни. Целта е ясна – недопускане на създаването на обединена, голяма и силна България, която ще стане пречка за завладяването на проливите и руска експанзия на Балканите. Още през 1861 г. по настояване на руския консул в Цариград княз Лобанов българските владици са заточени в Диарбекир в опит да се спре единението и независимостта на Българската екзархия. Въпреки усилията и на Русия, и на гръцката църква неизбежното се случва и през 1870 г. Българската екзархия е обявена за независима с ферман. Територията е близо 220 000 кв. км. и включва всички земи населени с над 50 % българи според стриктните регистри на населението.http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/65/Sultan%E2%80%99s_Ferman_for_the_establishment_of_a_Bulgarian_Exarchate_1.jpg

Прилагам и картата:
image
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/ce/Bulgarian-Exarchate-1870-1913.jpg

Нещо повече – член 10 от фермана разрешава и други, неупоменати във фермана епархии да бъдат признати за български, ако най-малко 2/3 на християнското население в нея го желае. Съобразно този параграф през 1880 г. се извършва плебисцит в Македония под контрола на турските власти и Вселенската гръцка патриаршия. Резултатът от този референдум е включването на голяма част от Македония в границите на Българската екзархия. Това са Скопска, Охридска и Битолска.

В последен отчаян опит да се спре подемът на българския народ и единението му, руската и гръцка църкви обявяват схизма против Българската църква през 1872 г. Отново по настояване на руския консул в Цариград – този път Граф Игнатиев – нашите владици са заточени. Събитията много точно са описани от Симеон Радев в „Строители на съвременна България” . Дори при коронацията си руския Император българомразец Николай II прогонва българския екзарх с думите:”Вие нямате работа тук! Вие сте схизматици” Схизмата против Българската църква продължава чак до 1945 г. http://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID=101&WorkID=2846&Level=3

Паралелно с това върви процес на преселване и обезкръвяване на българските земи. Едновременно Русия постига две цели – набавя си безплатна работна ръка от нови крепостни и в същия момент обезкръвява българските земи, като ги подготвя за завладяване. Процесът е дълъг и дори Русия „издейства ферман от Портата, в който му се допуща да преселва българите в своите омразни пустини.”, както казва Георги Раковски в брошурата си „Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите” издедена още през 1861 г.
Руското правителство, кое досега лъстеше нашите добродушни българи със сякакви лукави и лъжовни обещания, днес вече открива булото си и явно показва убийствената и злобната си политика към тях. То е наумило и труди се с всичките лукави и безчестни средства да разори и опустоши милото ни Отечество България и да уникакви нашата народност, самото нам скъпоценно и свято наследие!

Руското правителство с предателски начин е успяло да издействува ферман от Портата, в който му се допуща да преселва българите в своите омразни пустини. От него подкупени безчувствени някои си българе скитат се по бедна България и мамят простодушнаго народа да се пресели в Русия, като му правят много лъжовни и мечтани обещания!

Във видинската бедна област тия народоубийци са успели да придумат и измамят много челяди и във Видин се е отворила явна канцелария, де ходят тия окаяни Българе да се записват за преселение в Русия, като им дават и нещо си пари да ги заловят по-добре и като ги заплашват лъжовно чрез подкупниците си и от страна уж на турското правителство, че ако не се преселят в Русия, щат ги пресели после насила в Азия. Лъжа лукава! Само да измамят простаго народа да се пресели.

Длъжност свята към милото ни Отечество налага ни да открием простодушному народу какво нещо е тая Русия и нейното мъчителско монголско правителство, и какви вечни мъки ги чакат, ако са тия излъжат и идат да влязат в нейните железни нокти. Но преди да дойдем на този предмет, нужда е да покажем вкратце нашим братям какви неприятелски сношения е имала още от стари времена с наши праотци и как тя сякога старала да ги завладей, какви же злини им нанесла досега за награда и що са тия кръстили и първите начала образования й дали.

Послушайте, братя Българе, а особено вие от Видинска област!

Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част.

Българите са ги най-напред покръстили, дали са им писменост, Свещеното писание и първото образование.

Това е познато беки от целия свят и техните учени го признават. Но какво благодарение са отдали тия на българите за това благодеяние! Ето: Разорили и завладели Волжското им пространство и порусили досущ тамошните българи, като им наложили насила езика си.

До времето Великаго Симеона, Царя Български, южните страни на Русия, които днес назовават Малорусия, са били населени от българи, съставяли са част от Българското обширно царство, но и тия са паднали в руските мъчителски ръце и днес са досущ порусени. Освен историята, коя свидетелствува, техният език, песни и обичаи са още живи доказателства за това. Те още не приемат да се назовават и руси!

Руското царство от времето на княза им Светослава (969-976) е почнало да се усилва и да напада явно на българите. Той, Светослав, като го бяха наели със заплата Българете да дойде да им помогне против византийците и против царя им Петра, Симеонова сина, защото той, руският княз Светослав, щом влезе в България, почна да плени и да граби и поиска му се даже да я завладей, щото ония, които го бяха призовали на помощ, обърнаха се против него, изгониха го от България с помощта на Византийците и най-после Българите в Южна Русия, на Днепра река, избиха му всичкото войнство и него самого.

От время же того Светослава до время Великаго Петра Българите никакви приятелски сношения не са имали с Русите. Великий Петър Първи е почнал да мисли как да разпространи влиянието си в България и той е начнал да интригува против Влахо-Богданските князе, кои бяха до него време Българи, а именно против Кантимира, Молдавского княза. Той, злочестивий княз, измамен от руската злоба и лъжлива политика, биде принуден да остави Молдавското княжество и да побегне в Русия, отдето намалко остана да го предадат неприятелите му на турците!

От тях времена, като почна да слабей Турция, Русите започнаха често да минуват Дунава и да разоряват бедното ни Отечество. Колкото пъти руските войски са минували Дунава, най-големи опустошения и разорения е претърпяло нашето бедно Отечество. От една страна, необузданото тогавашно нередовно турско войнство е пленило, клало, грабило и робило Българите, а от друга страна, руските войски, още по-свирепи и по-немилостиви от Турците, опустошавали са лозя, ниви, грабили овце, говеда и горили Българските градове и села! А кога са се връщали, или победоносци, или победени, карали и отвличали са насила по няколко хиляди български домородства и заселвали са ги в обширните си пустини! От тях времена се нахождат чак в Харковската губерния множество заробени Българи, които още не са си изгубили съвсем езика; тия са днес крепостни роби, които ги продават притежателите им (спахии) един другиму си като овци и говеда! (...)

Всякога проклета Русия, когато е имала бой с Турция, лъгала е бедните простодушни българи, че уж тях иде да освободи! Но нейната цел всякога е била да им разори милото Отечество и да ги преселва малко по малко в земите си. Нейната злобна политика се познава твърде отдавна и от това, щото тя ни в един си договор с Турция нищо добро не е споменала за Българи, ако и да е имала най-добри удобства за това. Тя всякога е само своята политика гледала, а собствено за завладетелните си планове е имала грижи, как по-добре да ги приложи в действие.

На това тя, освен лукавщини, безбожно е употребявала за оръдие и православната вяра и ползвала се от по-набожните и простодушните Българи, които в тях времена са гледали на нея като на един спасител! Тя най-много е противодействувала, в последните дни, и на нашия свещен за духовенството въпрос и употребила е всички лукави средства да унищожи това народно искане, та да останат Българите пак под гръцко-фенерското духовно робство; защото тя знай, че ако българите добият независимото си свещенство, то не ще й веке допусти да мами и разорява българский беден народ, както е досега струвала и днес струва. (...)

Тия пари, що ви обещава и ви дава сега лукавото руско правителство, за да ви измами, са нищо при такива потребности и нужди, които ви чакат тамо, и те се твърде лесно разносят. С тех пари Русия ще ви завърже с железни вериги тъй силно, щото като станете нейни черни робове, ще ги заплащате вие и потомците ви с кръвта и с живота си! А ето как ще ви настанят, щом идете тамо: Ще ви продадат и споделят на някои си спахии (помещики), които като ви определят по една част земя да си направите по-прости и по-бедни още и от цигански колиби, ще ви карат насила с кнута (бич руски) деня и нощя да им работите като коне, само за едно облекло и за една прехрана! Кожи необработени и черен като земя хляб! Вие ще бъдете техни вечни роби и те ще ви продават един другиму си като добитък, когато им скимне! О! Какъв срам за Вас! Тамо няма уплаквание пред никого си; защото от онова място, в което ви заклещят един път, не можете ся помръдна никъде!

Я! Смислете, мили българи, какъв тежък грях навличате на себе си, като отивате сами самоволно да заробите домородствата си? Де оставяте дядови си и бащини си гробове? Техните души и сенки щат ви преследоват дето и да идете и щат ви всякога мъчи душевно, като ви говорят:

“О, неблагодарни синове! Де оставихте нашите кости? Кой ще да ни прелива и посещава гробовете, като вие ни оставяте!”

А в Русия освен голите и дивите пустини, както казахме по-горе, чака ви онова тежко робство, от което никога не можете се веки отърва!

Можете да кажете, че ви заплашват и вие затова се преселяте: това е една ваша най-голяма слабост, ако вие с едно голо и просто заплашване оставите бащино си свято огнище, къщи и покъщнини, имане и добитък, такава плодовита и благоразтворена земя, която нашите онези храбри и славни праотци с толкова кърви са добили и бранили и преславно име оставили ­ да оставите сичко това блаженство и да идете на пусти места, дето ви чака най-голяма бедност и още вечното робство! Тая ваша постъпка, ако я направите, от всякого ще се укори и вие ще бъдете укорени и поругани от цял свят.

Никакво заплашване, никакво насилие не треба да ви поколебай от местата ви, на които сте се родили и отхранили, на които сте нашли толкова добрини от славните си прадеди и на които лежат и почиват нихните кости. Никой не може да ви насили да оставите имането си, но и ако такова нещо си се опитат да ви направят, което никога не вярваме да бъде, вие треба като юнаци да предпочетете да пролейте кръвта си над гробовете на дедите и бащите си, а не да бегате като жени и мършави человеци.

С надежда, че щете послуша тия спасителни за вас речи и щете престане отсега нататък занапред да се селите или разбегвате по чужди земи, оставам ваш съотечественик, молитвующ ви здраве и вразумление от Бога.





Христо Ботев описва след 14 г. как се постъпва с вече преселените в Русия българи в статията си във в. „Знаме”, бр.13, април 1875 г. Думите му нямат нужда от коментар:„Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българск­ите колонии. „

http://www.sitebulgarizaedno.com/index.php?option=com_content&view=article&id=514:-70-xix-&catid=29:2010-04-24-09-14-13&Itemid=61

През 1876 г. след Априлското въстание Русия спешно се задейства и за да подготви ескпанзията си сключва с Австро-Унгария секретното Райхщадско споразумение. Междувременно в Цариград Великити сили започват конференция, която да реши „източния въпрос” и да уточни границите на новата Българска държава. Цариградската котференция се провежда декември 1876г. – януари 1877г. Окончателният вариант за територията на България е по предложение на британския представител и включва почти всички територии населени с българи:http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1c/Constantinople_conference.png

Тайно русите дипломати провокират турския султан да откаже подписването и на 18 януари 1877 г. Мидхат паша обявява окончатерния отказ на Турция да приеме решенията на конференцията.

ЗАЩО ЛИ?

ЗАЩОТО – три дни преди това тайно Русия и Австро-Унгария подписват секретната Будапещенска конвенция, 3-15 януари 1877 г., с която залагат основите на Берлинския договор и разпокъсването на България. В нея двете империи си разделян сферите на влияние на Балканите и приемат изричен текст: ” Изключваме създаването на голяма и сплотена държава”
image
Секретната конвенция между Русия и Австро-Унгария от 15 януари 1877 г. финализира договореното с Райхщадското споразумение от 8 юли 1876 г. между двете импери. Паралелно с Цариградската конференция Русия договаря с Австро-Унгарската империя разпределение на сферите на влияние на Балканите. Поема ангажимент да не се противопоставя на анексирането на Босна и Херцеговина, а съответно Австро-Унгария да не се противопоставя на руска експанзия в българските земи. двете империи приемат текст, който изрично ги задължава да не се допуска създаването на голяма и сплотена държава. В допълнение Русия си усигурява връщането на Бесарабия, като за компенсация на Румъния предава изцяло населената с българи Северна Добруджа на Румъния.https://www.facebook.com/photo.php?
image               
https://www.facebook.com/photo.php?                         image   Райхщадското секретно споразумение между Русия и Австро-Унгария от 8 юли 1876 г. . Веднага след Априлското въстание руската дипломация се задейства, за да не допусне образуване на голяма българска държава и да си осигури доминация на Балканите с цел превземане на проливите. Договореното се финализира с Будапещенската конвенция и става основа на разпокъсването на българската нация и българските земи чрез Берлинския договор.              image                                                                                       
image
Текстът от Райхщадското споразумение, с което Русия си гарантира анексирането на Бесарабия, като за компенсация на Румъния откъсва от българските земи цяла Северна Добруджа. Тези договорености межде Русия и Австро-Унгария стават основа за Берлинския договор, както и за безпрепятственото анексиране на Босна и Херцеговина от Австро-Унгария.https://www.facebook.com/media/set/?
image Текстът, с който двете империи се задължават да не допуснат създаването на голяма и сплотена българска държава става основа и за Берлинският договор.image             
Прилагам и линк към сборника със секретни договори на Русия, с който се сдобих от Министерството на отбраната на Руската Федерация” (е, не съм ги питал, де). Сами можете да подредите хронологично събитията и да разберете защо е провалена Цариградската конференция и създаването на „голяма и сплотена” българска държава:
image
https://www.facebook.com/groups/kl1313/668392196555631/

Едновременно с това Русия договаря с Румъния предаването на населената основно с българи Северна Добруджа, като компенсация за анексирането на Бесарабия. Северна Добруджа завинаги е загубена. Там веднага започва асимилация и изселване на българите.

За да осмислим случилото се впоследствие, може да прочетем и какво пише самият Достоевски, описвайки реакцията на българското население при поредната – 13 война на Русия с Турция:

http://rvb.ru/dostoevski/01text/vol14/01journal_77/314.htm

Ето и преводът на български:

http://www.extremecentrepoint.com/archives/703

Тук е моментът да цитираме и Захари Стоянов: “Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския….”

При подписване на прелиминарния (временен) Сан-Стефански мирен договор (наличен е по-горе в сборника с договори) разходите по издръжката на „руския окупационен корпус“ както самите те си го наричат, който остава тук две години (Берлинския договор ги ограничава, иначе са искали да остане пет години), са за сметка на българското население. България изплаща „окупационния дълг” до 1902 г. като спира да плаща, когато Русия отказва да признае Съединението и къса дипломатически отношения с България. По тогавашни цени се равнява на 34 тона злато. В него не се вклюват заплатите и разходите за хилядите руски офицери и чиновници на служба в българските ведомства и армия.

През 1909 г. заради обявяване на Независимостта си България започва да изплаща колосалната сума от 82 милиона златни франка, платими за 75 г., понеже Русия е единствената държава, която има претенции към нас, заради нарушаването на Берлинския договор. Оформено е с Руско-български протокол, април 1909 г.
image     Прелиминарният (временен) Санстефански мирен договор относно издръжката на руския окупационен корпус:
https://www.facebook.com/photo.php?

Временното руско управление в разпокъсна България успява да минира за кратко поривът на българите за единение и да вербува широка мрежа от агенти, които впоследствие организират преврати и метежи. Едни от тях е офицерът Радко Димитриев и биографията му е показателна за антибългарските руски цели и начина за осъществяването им:

ГЕН. РАДКО ДИМИТРИЕВ Е ГЛАВЕН ОРГАНИЗАТОР НА ДЪРЖАВНИЯ ПРЕВРАТ ПРЕЗ 1886 Г., ДОВЕЛ ДО СВАЛЯНЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ КНЯЗ С ЦЕЛ ЗАЛИЧАВАНЕ НА НЕЗАВИСИМА БЪЛГАРИЯ И ПРИСЪЕДИНЯВАНЕТО Й КЪМ ФЕДЕРАЦИЯ НАЧЕЛО С РУСКИЯ ЦАР. ИЗБЯГАЛ В РУСИЯ СЛЕД НЕУСПЕХА НА ПРЕВРАТА. ЗАВРЪЩА СЕ СЛЕД УБИЙСТВОТО НА СТЕФАН СТАМБОЛОВ ОТ РУСКИ АГЕНТИ. В БИТКАТА СРЕЩУ ТУРСКАТА АРМИЯ ПРИ ЧАТАЛДЖА ПРЕЗ ЕСЕНТА НА 1912 Г. УМИШЛЕНО ИЗТОЩАВА СИЛИТЕ НА ХРАБРИТЕ НИ ВОЙНИЦИ ПРИ ОПИТИТЕ ИМ ДА ПРОБИЯТ ТУРСКАТА ЛИНИЯ НА ПОДСТЪПИТЕ КЪМ ЦАРИГРАД. ЗА КАПАК РУСКИЯТ АГЕНТ НАРЕЖДА ДА СЕ ОБСТРЕЛВАТ В ТИЛА ЧРЕЗ АРТИЛЕРИЯ НАШИТЕ ЧАСТИ, КОИТО СА НА ПРЕДНА БОЙНА ЛИНИЯ ДО ТУРСКИТЕ ОКОПИ. ПРОБИВ ПРИ ЧАТАЛДЖА ОЗНАЧАВА ВЛИЗАНЕ НА БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ В ТУРСКАТА СТОЛИЦА, КОЕТО ЩЕ ПОПРЕЧИ НА РУСИЯ ДА ЗАПАЗИ ПРОЛИВИТЕ ЗА СЕБЕ СИ. ГЕН. ДИМИТРИЕВ ОСЪЩЕСТВЯВА РУСКИТЕ ЗАМИСЛИ И НЕ САМО НЕ ДОПУСКА УСПЕШНА АТАКА, НО НАРЕЖДА И ОТСТЪПЛЕНИЕ, КОЕТО ДОВЕЖДА ДО КЛАНЕ НА БЕЗЗАЩИТНОТО БЪЛГАРСКО НАСЕЛЕНИЕ В ОТСТЪПЕНИТЕ ТЕРИТОРИИ. ПРЕЗ 1916 Г. СЛЕД ОБЯВЯВАНЕ НА ПЪРВАТА СВЕТОВНА ВОЙНА ПРЕМИНАВА НА СЛУЖБА В РУСКАТА АРМИЯ И СЕ БИЕ НА СТРАНАТА НА АНТАНТАТА СРЕЩУ СОБСТВЕНАТА СИ РОДИНА. ПОВЕРЕНАТА МУ АРМИЯ ТЪРПИ ПОРАЖЕНИЕ СЛЕД ПОРАЖЕНИЕ И Е СНЕТ ОТ КОМАНДВАНЕ И ЗАЧИСЛЕН В ЗАПАСА. ГОСПОД ЗАБАВЯ, НО НЕ ЗАБРАВЯ – ПРОДАЖНОТО КУЧЕ Е УБИТО ОТ БОЛШЕВИКИТЕ НА 18.10.1918 Г.
image
https://www.facebook.com/photo.php?

Национални предатели като него и днес – с лопата да ги ринеш.

Когато на 6 септември 1885 г. в Пловдив се обявява Съединението на разпокъсаната ни от Русия родина, руският император Николай II спешно изисква от турския султан да нахлуе с армия в „Източна Румелия”, за да го предотврати. Турския султан отказва и тогава руската дипломация задейства машата си – Сърбия, на която е подарила големи български територии – Пиротско и Нишко (виж по-горе границите на Българската екзархия). Българската армия, съсредоточена на южната граница, започва героичен поход за да спаси София и Съединена България, но руските офицери правят всячески опити да я спрат и саботират похода, а когато виждат, че не могат – напускат бойните редици. Това е причината тази война да се нарича още и „Войната на капитаните”, защото най-високия чин, който е заемал българин е бил капитан.

След като сърбите са разбити на пух и прах и българската армия се устремява към Белград, България получава ултиматум от двете империи, че ако продължи „отпред ще я срещне австрийска армия, а отзад – руска.

След това Русия организира чрез своите агенти редица метежи и преврат довел до свалянето на българския княз. Предателите –русофили обаче търпят провал, мнозина са арестувани и застреляни като бесни кучета, а други бягат в Русия.

Събитията са описани изключително точно в статията „Кой” на Захари Стоянов през 1886 г. :

http://publicistika.blogspot.com/2008/05/k.html
image                                                 Наум Тюфекчиев (1864-1916)                                                                   
Русия отказва да признае Съединението и къса дипломатически отношения с България. Възстановява ги в деня на смъртта на великия Стефан Стамболов, убит в атентат, организиран от руския агент Тюфекчиев. Българската делегация очаква аудиенция при император Николай II Българомразец в деня на атентата, но е приета едва след 4 дни – когато императорът получава телеграмата, че агонизиращия Стамболов е починал.
image                                                 Христо Белчев (1857-1891)        
Преди това покушение Русия организира атентат още през 1891 г., но вместо Стефан Стамболов руските мекерета убиват министърът на финансите Христо Белчев. Този атентат е организиран от Русия като отговор на смъртната присъда на майор Паница за подготвения от него със съдействието на Русия опит за държавен преврат през 1890г.http://bg.wikipedia.org/

През 1892 г. Русия организира и убийството на дипломатическият представител на България в Османската империя доктор Георги Вълкович. на 20 февруари Тюфекчиев изпраща от Одеса Димитър Орловски и Дражев, които при пристигането си в Цариград се срещат с руския посланик Михаил Нелидов. Вечерта на 24 февруари по улиците на Пера – цариградския квартал, в който се намират много европейски посолства, сред които и българското, има необичайно много хора, тъй като се отбелязва християнският празник Заговезни. Орловски и Дражев изчакват Вълкович да свърши работата си в посолството и към 19 ч. го нападат близо до изхода, като го намушкват с нож в корема. Той умира 2 дни по-късно.След нападението Орловски и Дражев се опитват да се качат на руски кораб за Одеса, но не успяват, тъй като не разполагат с редовни документи, след което отиват в руското посолство, където прекарват нощта. На следващата сутрин посланикът, опасявайки се от замесването на посолството в скандала, успява да уреди заминаването им.[1]

Разследването на атентата е възпрепятствано от руското посолство, което дори издейства освобождаването от ареста и изпраща тайно в Русия своя служител Владимир Шишманов, оказал съдействие на атентаторите.

След този атентат Тюфекчиев е зачислен официално на руска заплата.

Георги Георгиев                                                                                                                                          trophyplus.org/                   



Гласувай:
2



1. nikikm - Цитат:
04.05.2015 20:16
.."КОВАРСТВО И БРАТСТВО СА ДВЕ НЕСЪВМЕСТИМИ ДУМИ

Русия винаги е действала срещу българската национална кауза и дори започва ..."

Но когато се казва Русия се разбира руския народ,а той не е действал срещу нашата национална кауза,не и той!Руската империя,императорите и двора /не целият/,може би да,узурпаторите на Русия,руска и руси,.....ТОВА НЕ Е РУСКИЯ НАРОД! Не е лошо да се прави разлика и това ще съгражда!Иначе така необмислено публикувано поражда омраза! Винаги някой посажда омраза,криейки се под местни имена и етническа принадлежност между братските народи!Днес точно така направиха с Украйна! Кажете какво общо имат с тази братоубийствена война руснаците и украинците,освен, че се намразиха и дават жертви?! НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА СЛЕПОТАТА!
цитирай
2. 1997 - Слава на болшевиките
04.05.2015 23:22
дето разпърдушиниха тези коварни и двулични Романови. Абе, какво да си говорим, показаха им къде им е мястото ... царствени негодяи. ;)
цитирай
3. nikikm - ???
05.05.2015 21:31
Историческите факти,са най-укриваното нещо в днешния свят! Цялото ти изказване е алабала!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8685073
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031