Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.11.2018 23:15 - РАЗРУХАТА НА ПРИРОДНАТА СРЕДА....
Автор: planinitenabulgaria Категория: Регионални   
Прочетен: 897 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 04.11.2018 23:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

                 РАЗРУХАТА  НА ПРИРОДНАТА  СРЕДА,

          УНИЩОЖАВАНЕТО  НА ПРИРОДНИ  КРАСОТИ –

 КРИТЕРИИ  ЗА  ИДЕНТИФИКАЦИЯ НА ПРОСТАШКИ  РЕЖИМИ

 

    Такива неща виждаме често около нас: бетониране на морския бряг, строеж на писти за ски и на още сто работи покрай тях в прекрасните ни планини, предприятия, изникнали върху плодородни ниви, мутробароци в резервати, посочвам този в местността Ветровник над с. Чупрене, гета върху природни забележителности, цитирам ромгетото Анезица над най-големия наш карстов извор, Клептуза. Светът ще свърши, идиотите, които допускат тези простащини – не! Всеки народ заслужава ръководителите си, казал го е Гьоте, не аз.

 

    Във връзка с навлизането на Сърбия в период на бедност, непозната за тях до сега, държавата им няма срества да си закупи дори необходимите енергоносители. Енергетиката е важно нещо. Тя може да постави на колене всяко правителство и да катурне не само икономищката, но и цялата страна. Поради това комунистическото правителство на Сърбия със зъби и нокти се бори да отложи тази задаваща се към страната опастност, според мен неизбежна. Предварително казвам, че чак тогава комунистите в Сърбия ще си отидат от властта. За сега те закрепват положението, но средствата да постигат това са изчерпаеми и вървят към енергийна катастрофа. Методите на правителството им отлагащи навлизлането в решаващата, подчертавам, НЕИЗБЕЖНА тотална енергийна криза за сега са два. Първият метод е решаването на проблемите на държавата в тази област. За целта се произвежда ел. енергия от водните им източници, язовирите, но тази опция вече е изчерпана. Язовирите им са празни и много грозни. Ако преди години те бяха красота, сега са трагедия. Давам пример със Завойския язовир, който от обема му от около 700 млн. куб. м. вода сега в чашата си има само толкова, колкото е санитарният му миниимум. Всичката вода, която  постъпва по р. Височица в него е изчерпана. Сега по напорните тръби за ВЕЦ Пирот минава директно водата реката. Между 5 и 10 години са необходими за да се напълнии язовира, ако не се черпи вода от него. Вижда се и селото Завой, дало името на язовира. Къщите му са побелели като старци от утайките върху тях.

    По отношение на сръбските ТЕЦ-ове положението също е много лошо, защото каменовъглената им мина им Требча, в която работеха 12000 души днес е в Република Косово.

    По отношение на отоплението на хората в горите сръбски и в нащите в Западни покрайнини, се сече като за световно. Има едно понятие, двувластни имоти, напомням за него. Напомням, че в Югославия нямаше национализация, горите и до днес са частни. Въпреки това обаче сечта по нашите планини, придадени към Сърбия като Кървав Камик и Бясна Кобила е ужасяваща. Отоплението на хората в почти цяла Сърбия е на дърва, отсечени от техните гори. Без всякакво съмнение ще се получи същия казус и с горите – по тях дърво няма да остане, както вода в язовирите. На този принцип горите в Македония са буквално унищожени, нашата дърване мафия изнася метровици за там по 80 евро за кубик. А за Гърция – по 100.

    И още една причина има, да нямат сърбите пари за енергонносители. Те не са в ЕС, за за могат да изнасят там планините си от качествени хранителни стоки, каквито в ЕС има достатъчно, не могат да получават инвестиции и да внедряват модерни технологии, с които да произведат качествени стоки, както това сторва напр. бившата югорепублика Словения, излязла от смъртната хватка на Путин. В тази смъртна хватка сръбската компратия държи страната си и аз предупредих, че ще има нов модел на капсулиране на страна – не тя ще затвори границите си, а съседните страни ще затворят границите си към нея, защото тя не влиза в никакви сношения с тях, а освен това държи и чужди територии, които са несръбски като нашите Западни покрайнини. Заграбването на чужди територи, както това е извършила Русия на времето свързва руснаците и сърбите, тях ги свързва и шовинизма, но ги свързва и това, че както Русия, заграбила територии от Китай,  Япония и кого ли не ще трябва да ги връща, същото ще трябва да стори и Сърбия, вместо да се прави на ощипана по най-чувствителното си място мома. За отношението на Сърбия към чуждите етноси в нея съм писал.

   Виждайки всичко това и за да помгоне на Сърбия да произвежда ел. енергия от ВЕИ, ЕС предложи на страната средства по линията на ЕФРР в размер на милиарди евра за да построи и въведе в експлоатация възстановяеми енергийни източници /ВЕИ/ по неин избор от три разновидности – вятърни, фолтоволтаични и МВЕЦ-ове. Първите два метода не рушат природната среда, но в тях няма строителство, а където има строителство има мошеници, лъжци източвачи на еврофондове, обръчи от фирми, близки с управляващите. Сръбското правителство избра варианта със стротелството на МВЕЦ-ове, като вероятна пирчичина за този избор е кумът на Вучич, най-големият стоителен бос на Сърбия, който ще усвоява парите от ЕФРР /Евпорейските фондовве за регионално развитие/ . Комисия сръбска определи около 800 места, подходящи дза строеж на мимивицове, от тях около 90 са в Западните покрайнини. Като любител краевед и еколог твърдя, че в Сърбия по-красиви природни кътчета от тези в Западните покрайнини по Западния Балкан, Видлич, Гребен планина, Влашката планина, Руй планина, Въртоп планина , Кървав Камик, Милевската планина и Бясна Кобила – планини, с които съм ОТЛИЧНО  запознат - няма. Те са високи, поради което при тях водата се спуска с голяма денивелация и ако се разбият планините съгласно някакво просташко решение или предписание, на тяхната красота, екология и привлекателност се слага край. Затова аз подготвих Отворено писмо да няколко инстиитуции, включително и до президента на Сърбия, кумът на потенциалния строител на минивецовете, рушител на природата. От някъде получих отговор, от други места не, но  пък ми стана ясно какви качества притежава нашия президент – за интелекта му и възможностите му от него да излезе идея, която да прави смисъл и той да я реализира. Надежда всяка /спрямо него/ вие тука оставете! Айран без кисело мляко. Според моето мнение президентът ни е срам за страната ни и за самите нас, кастриран от ъм възможности да стори каквото и да било полезно за страната си.  Президент на толкова ниско ниво никога не сме имали,  дано и да нямаме, защото освен, че полза от такова нещо няма, то може да прави само бели с възможностите си, имам предвид интелекта и разума му…

 

    И ето ме на първата поразия, направена заради сръбската простотия- унищожаването на двойния водопад на р. Тимок,  перлата на село Црни връх, подстъп към зимния им скикурорт Бабин зуб. Ние също имаме двоен водопад, Триглавскоото пръскало под хижа Тъжа. Но да се постри на него минивимец и да се отклони водата му, това никой не смее и да си помисли.

    Извършеното от разрушителите на водопада е ужасяващо.  Водата за него ще се шунтира веднага след селото, където се прави водохващане, савак. След това по тръба водата ще се води до минивеца, още непостроен. Машини са разбили брега на реката, на който имаше  скали, оформяни от водата милиони годиини.  На някои от тях иимаше направени стъпала, за да се слиза до чашата на водопада. От двете страни на реката имаше никога не посягана с брадва на нея букова гора. Сега там е самият ужас. Оставена е само беседката, където туристите си почиваха и спираха да се насладят на красотата на водопада. Беседката сега е сред камъни и насипи, да оидеш до нея рискууваш да си почупиш краката. Скалите под пръскалото са взривени, за да мине от там воднапорната тръба с диаметър 1000 мм. Една страхотна скала с форма на конус е така взривена, че половината конус по вертикала го няма. Да бях видял застреляното бебе от идиота, който застреля жена си и бебето им, нямаше да бъда така покрусен от това, което бяха направили идиотите-разрушителии на българската природа, откъсната от пределите на страната ни заради други идиоти, наричани велики сили…

    Извън темата ще  подчертая, че така просташки е направен и курорта им Бабин зуб, а също и един курорт, където превал прехвърля планината Видлич от Пирот за с. Ръсовци. Нямаше ли кой да каже на братята прости сърби, че не може да има скиписти на височина от 1600 до 1300 м. н. в. ако изложението им е южно? Съсипаха само дивната природа на рида Бабин зуб, граница между България и Сърбия до 1919 г. под предлог, че ще правят зимен куроорт с 5000 места по хотелите. Всичко сега там пустее както построеното от банково-строителната мафия във и около Банско. Снобове с желание да инвестират в имоти у нас си купиха по няколко апартамента, от които сега не могат да се отърват.

   Въвеждам едно понятие, комунистически пениси, което е ровностойно на фалщиви новини. Хората, живеещи в близост до тези разрухи на природата в Западните покрайнини протестират, но им обясняват, че не сръбските власти /б. м. Вучич и кума му/ са причина за тях, а това става по настояване на ЕС.  Не стига, че ЕС има отпуска помощи да решат енергийнитее си пролеми в някаква степен, а те ги решават в посока на разруха на продната среда, за да се обоготят строителните мафиоти, а на всичко отгоре представят финансиращите тази дейност, ЕФРР, като виновни за разрухата. От ЕС ни натискат да правим тези неща, ние нЕщем, оправдават се сръбските биринджии, избрали не фотоволтаици и вятърни генератори, а тази простотия.

   Само комунисти могат да постъпят по този начин. А решението е съвсем друго. СЮК отдавна не съществува, той е метастазирал в мафия, която брани икономическите интереси на биввшите СЮК-овци и УДБА-джии, които вземат пенсии по 1000 евро. Същите тези, не в час с това, което става по света, дърпат конците на сръбските управници, които обаче виждат, че водената от тях политика не прави смисъл - растат противоречията между отделните етноси в Сърбия и тя ще продължи да се разпада по сценария „Косово”. Санджак, Буяновац, Воеводина, Западните покрайнини, те нямат интерес да бъдат включени към държава-примат, искат да са в съюз с нормални държави. Вместо да разреши този въпрос чрез отваряне на границите си към ЕС, сръбското комунистическо правителстно търси съюз с Путин, който ако вкара войски в Сърбия, ще гарантира потушаваане на опитите за откъсване на нови региони от Сърбия по чеченския сценарий,  като за тази си дейност той ще иска а набучи Сърбия и Сръбска Босна с ракети, което няма да подобри положението на хората. И сега Сърбия и Русия могат да осъществяват икономически връзки, но Русия няма възможност да заплати стоките, които получава от Сърбия – храни! – защото е в режим на санкции и около 20 млн. руснаци поради бедност са в положението на Голодомора в Украйна от времето на Сталин.

   Това е политическата карта на Шешел, националпатриота от котилото на Жириновски,  който дърпа конците на старата мома, председател на Парламента, на високотестостеронничката им миниистър-председателката, и на президента с дебелите джуки и двудекаровия задник. Някога Тито вземаше заеми от Запада и от СССР, обещавайки им разни неща, но да не връща парите. Сега Шешел, шефът та тЕа Тримата, размахва друга карта към ЕС – или ни давайте, защото сме бедни или ще пуснем Русия в Сърбия, да набучи тук колкото си иска ракети срещу Вас. Изборът е ваш!

    Разграничавам се от сърбите, които са като нас и дори роднини с нас и от политиката на държавниците им, която винаги е била на отхапване на чужди територии, на щовинизъм спрямо другите етноси и на експлоатацията им. Това е причината, поради която Югославия се разпадна. Това време обаче свърши, вече се налага сърбите да работят за самите себе си, а в режим на невъзможен износ, на противопоставяне на съседите си и на съюз с Путин, превърнал се в трън в очите на света, те вместо път към разума, избират пътя към бунището на Европа. И мислят, че тя ще се изплаши от опцията, която й предлагат, едната от които е заподмятване на ракети. Но пасаран, комунистически господа! Войната свърши преди 70 години, излезте от окопите и работете!

     Запознат съм не само регионално със Сърбия, но и по други линии и се питам:

     Ако тези хора /сърбите/ не се ориинтират към съвместен живот с ЕС, а продължат да живеят и мислят както е било векове назад и ако така стане, че след години решат да се ориентират към ЕС дали те избощо ще могат да осъщесвят някакъв контакт с него. Този разговор чух от едни дървари в Шумското над с. Йеловица, които при разговор на тази тема казаха:

    - Какво общо можем ние да правим с Европа, та да се присъединяваме към тях. Там и тук всичко е различно, те ще почнат да ни учат. По-добре да вършим каквото си знаем. И да си останев в съюз с Русия и арабите.

    Този разговор проведох с тях в търсенето на една скала, Попа над с. Дойкинци, където те ми  помгогнаха да я уцеля, защото не си вижда долу от пътя. Сега си припомням дори физиономите им . млади момчета, цял живот работили. През зимата с животните, през лятото – в гората. Не излизали от селото си. Свечери ли се в Шумското, всички на домашна ракия и домашно мезе гледат по телевизията сръбска чалга. И знаят:

   На коя чалгаджийка е най-хубава гъзъта, на коя гърдите, коя има най-дебелите джуки…





Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12187816
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18321
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031