Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.04.2009 09:08 - Енергиен Сирищник
Автор: templar Категория: Политика   
Прочетен: 4003 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 24.04.2009 13:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Георги Първанов очевидно е впечатлен от Туркменбаши и другите средноазиатски диктатори, при които периодично гостува за да  гледа фолклорните им ансамбли, мавзолеите и паметниците в модерните им мраморни столици.  Дълбоко вътрешно в душицата му му се ще и той така да може да се покаже като голяма работа.

Затова реши да организира Енергиен Давос, който да събере държавници от всички краища на бившия СССР и да си поговорят за България като енергиен център, кулинарен тигър на Балканите.  Руският премиер Путин обаче каза, че го мързи да се разходжа до София само заради едната шопска салата и представлението на Николина Чакърдъкова - жената с тюбитейката, та по-добре щяло да бъде като приключи културно-масовото мероприятие, Гоцце да изпрати малкия Серьожа да докладва кой какво е казал, дали някой не е разказвал вицове за лидера на несвободния свят и прочие...

По повод Енергийния Давос, целия център на София е блокиран, движението е отклонено, спирките на градския транспорт са отменени до второ нареждане, паркирането - строго запретено. Всички основни артерии на града от табелата край Владая до  табелата при Кремиковци са опасани двустранно с червено-бяла найлонова лента с надпис "Полиция", каквато по филмите виждаме около местата където е открит труп.  По всички големи булеварди на всеки 50 метра има полицай - провинциалист, който люпи семки и притеснено жуми срещу бучащата утроба на големия град.  Мисля си, че ако цялата тази жива сила се впрегне да претърсва България къща по къща за 2 - 3 дни ще намери всички отвлечени барабар с похитителите, откупите, начина на придобиване на парите за откупа и кутията автомобилчета "Мачбокс", които циганите от малцинствените групи  откраднаха от тавана преди 5 години, докато поправяха покрива при поредния неуспешен опит за "ромско включване".

Мине - не мине време и току някой комплексиран държавник си покани приятелче на гости и по този случай превърне целия център в Гуантанамо.
По същия начин, когато има футболен мач (22 нискоинтелигентни момчета + 3 до 5 хиляди пияни татуирани кибици) движението в центъра бива спряно точно в пиковия час, когато няколкостотин хиляди данъкоплатци се прибират у дома след тежък работен ден.

Защо това се приема за нормално? Защо ние го приемаме, защо нашите политически представители го приемат?

По дяволите, откъде накъде Първанов ще ми пречи да се прибера при децата си, за да се фука пред някой азиатски монголоид със златни зъби и кафяв костюм, (отскоро доктор хонорис кауза на Великотърновския университет - филиал Мъглиж,  дистанционно обучение на руски език) ? 

Никой не може да ме убеди, че това е нормално и е оправдано от мерки за сигурност.

Има градове по света, в които ежедневно се кове голяма политика. При това истинска, а не като Първановата.  В градове като Лондон, Париж, Брюксел, Вашингтон, Берлин всеки ден кацат, пътуват и се срещат десетки държавни глави от целия свят. Там обаче никой не опасва целия град с ленти и не спира движението за три дни . Могат да задържат светофара няколко минути, колкото да мине кортежа и това е... Гостите идват, свършват си работата, (констатират че са сбъркали с приемането на България в ЕС) и си отпътуват по живо по здраво.

У нас периодично и по всякакви глупави поводи се извършва издевателство срещу стотици хиляди хора, които прекарват часове в задръстването, но никой не се впечатлява.

Енергиен Сирищник - това сме ние. Една протекла и ръждасала батерия "Никопол"

Единствения повод за оптимизъм е, че в Русия е по-зле. Заради олимпиадата в Сочи, Държавната Дума е гласувала правомощия на съда да изселва жители на града, като конфискува в полза на държавата жилищата им. По този начин ще се освободи голяма част от центъра, която ще бъде срутена и на нейно място ще се построи модерно олимпийско градче. Изселените ще бъдат обезщетени по 218 Евро на кв.м. , стига да покажат изрядни документи за собственост. На желаещите е осигурена възможност да закупят нови жилища на цена 1 800 Евро/кв.м.

Пък вий славяне, недейте ИМ гласува на политиците. Харесвайте си Путин/ Първанов  и се спомняйте с добро за времето, когато имаше ред, салам и наградни часовници за първенците. Тъпаци! Някой ден, както си топите соса от люти чушки пред телевизора увлечени в поредната SMS-война между силиконени блондинки, Гоцетата ще конфискуват кичозно подредените ви панелки с остъклените балкони за да построят на тяхно място мавзолей на овчата глупост. Тогава половината земя ще се покрие от облак с миризма на шупнало кисело зеле.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: templar
Категория: Политика
Прочетен: 3798406
Постинги: 428
Коментари: 2648
Гласове: 10559
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031