Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.04.2023 13:09 - 13
Автор: no1name Категория: Други   
Прочетен: 277 Коментари: 0 Гласове:
4




 ""Най-важното в комуникацията е да знаеш как да слушаш това, което не е казано" - Питър Дракър

Има едно нещо, което свързва всички като хора - 7 универсални изражения на лицето на емоции.
Лицевите изрази на емоции са огледалото на нашите емоции. Те са емоционални изрази. Ние се изразяваме не само с думи, но освен всичко друго и с изражения на лицето. Всъщност мимиката е един от най-важните аспекти на човешката комуникация и обикновено е първото нещо, което човек вижда, когато се среща с някого, дори преди да бъде изречена дума. Нашето лице е отговорно за комуникацията не само на мисли и идеи, но и на емоционални изрази. 
С 43 различни мускула, лицата ни могат да направят повече от 10 000 изражения на емоции на лицето, които се наричат микро изрази.

7 универсални изражения на лицето:

Изненада –Универсалният израз на лицето на изненада се символизира от извиване на вежди, широко отваряне на очите, излагане на повече бяло от обикновено, заедно с леко отпускане на челюстта и разширяване на зениците.
Тъга - Универсалният израз на лицето на тъгата се символизира чрез спускане на ъглите на устата, веждите се спускат към вътрешните ъгли и клепачите увисват.
Гняв - Универсалният израз на лицето на гнева се символизира от спуснати вежди, силно притиснати устни и изпъкнали очи.
Отвращение  - Универсалният израз на лицето на емоцията на гняв и отвращение са много сходни и често води до объркване за лицето, което е свидетел на израза. Изразът на лицето на отвращението се символизира от повдигане на горната устна, набръчкване на носния мост и повдигане на бузите.
Страх - Универсалният израз на лицето на страха се символизира от повдигане на горните клепачи и придърпване на клепачите, преувеличено отваряне на очите и устни, изпънати хоризонтално.
Презрение
- Универсалният израз на лицето на презрение се символизира от стягане на половината от горната устна. Понякога и главата е леко наклонена назад.
Щастие - Универсалният израз на лицето на щастието се символизира от повдигането на ъглите на устата и стягането на клепачите, което понякога води до бръчки около очите на пачи крак.
***
Макроизражения
• Очевидни или „нормални“ изражения на лицето
• Между 1/2 секунда до 4 секунди
• Съпоставяне на съдържанието и тона на казаното
Микроизражения
• Често грешно се тълкуват или пропускат напълно
• Възникват за 1/2 секунда или по-малко
• Несъзнателно показват скрита емоция

Тези разкриващи изражения на лицето са универсални, не могат да бъдат предотвратени и често се появяват без наше знание. Има няколко невербални поведения, които могат да покажат, че човек е нечестен, но най-ефективният за наблюдение са микроизраженията.

Микро-изрази (микромимики)

Както казва една китайска поговорка:
"Погледнете времето, когато излезете; погледнете лицата на хората, когато влезете."

Не всеки обаче показва чувствата си на лицата си. Някои хора могат да потиснат истинската емоция и да изразят фалшив израз на лицето.

Макро-експресиите, като 7-те универсални изражения на емоция на лицето, траят между половин секунда и 4 секунди, а изразът съответства на съдържанието и тона на казаното. От друга страна, микро–експресиите са кратко и фино лицево движение, което обикновено продължава от 1/25тидо 1/5тина секунда и разкрива емоция, която човек се опитва да прикрие в резултат на потискане или репресия.
Това неволно емоционално изтичане може да разкрие истинските изражения на емоциите на хората. Например, хората често стават емоционални, когато лъжат, особено когато залогът е висок. Тези микро изражения на емоции на лицето могат да възникнат поради страха да не се хванат, вина или срам за събитието, за което са излъгани, или дори защото човек харесва мисълта за успешна лъжа на другите, особено на тези на авторитетни позиции. Лицевите изрази на емоции, особено микроизраженията, могат да разкрият истинността на тези изражения на емоциите на лицето, така че способността да ги откриете може да бъде важна за хората, работещи в органите на реда, националната сигурност, разузнаването или правната система. Той може да бъде полезен и за определяне на истината за медиите, политическите служители и дори приятелите, семейството и партньорите.

оттук оттам от нета :) 


ПЪРВО ЗАСЕДАНИЕ НА 49-ТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ (12.04.2023)

По света и у нас, извънредна емисия – 13.04.2023, 13:15


Lie To Me opening theme - Music - Ryan Star - Brand New Day











Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: no1name
Категория: Други
Прочетен: 97114
Постинги: 137
Коментари: 355
Гласове: 267
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031