Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.05.2022 21:25 - Злодеят Путин съсипа най-печения министър-председател на България :):):)
Автор: dobrodan Категория: История   
Прочетен: 2555 Коментари: 16 Гласове:
10

Последна промяна: 14.05.2022 21:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
       Политолози и анализатори пред “Труд” за интервюто на премиера пред “Ню Йорк таймс”: „Злодеят“ Путин съсипвал Кирчо".......

     Политолози и анализатори пред “Труд” за интервюто на премиера пред “Ню Йорк таймс”: „Злодеят“ Путин съсипвал Кирчо - Труд (trud.bg)
     
     По мое скромно мнение Путин не знае имената на недоразумението Про100Киро, но му прави мръсно и му подлива вода по всякакъв познат и непознат за публиката начин...
     Да видим точно как...

image
     


      В интервюто за “Ню Йорк таймс” Кирил Петков казва, че продължава да е недоволен от поведението на посланика на Русия у нас Елеонора Митрофанова, която се държи “не като дипломат, а като машина за пропаганда”. Москва е предприела кибератаки в опит да извади от релси правителството, смята българският министър-председател

Недоволен и от Митрофанова - държи се “като машина за пропаганда”

     Kирил Петков оправдава тоталния провал на управлението си с руския президент Владимир Путин, но това е опит за прехвърляне на отговорността от собствената некомпетентност на други. Това заявиха пред “Труд” анализатори и политически наблюдатели във връзка с интервюто на премиера пред “Ню Йорк таймс”. И допълниха, че “Петков се опитва да се изкара жертва на “злодея” Путин, но това е по-скоро реакция на безпомощен лидер, който не знае как да реши проблемите на страната и създава нови”.

     Кремъл иска да ме свали от власт чрез размирици, казва министър-председателят в интервюто пред “Ню Йорк таймс” и обвинява управляващите в Москва, че са предприети кибератаки срещу правителството ни.

     “Кремъл иска да ме свали от власт чрез размирици, Москва е предприела кибератаки, като е атакувала сървъра на държавната енергийна компания на България и е нарушила изплащането на пенсиите от пощенските служби”, казва пред американското издание Петков. “В момента сме подложени на тежка атака”, посочва българският министър-председател. “Намираме се под жестока атака в момента”, обяснява премиерът и описва това като “опит да се извади от релси нашето правителство” чрез “подстрекаване на размирици”, пише в статията със заглавие “В миналото най-добри приятели, днес България застава срещу Русия”.

     “Русия традиционно е имала огромно влияние тук, но се оказахме голяма изненада за тях. Те не разбират какво се случи”, казва премиерът Кирил Петков. Бързото влошаване на отношенията с България - бедна, но символно важна държава заради исторически близките є връзки с Русия, подчертава колко далеч от начертания сценарий се развиха събитията след нахлуването в Украйна. И не само на бойното поле”, се посочва в материала.

     Кирил Петков дава обяснение и за високите цени на горивата у нас: “Русия се опитва да ни превърне в пример за останалите”, казва българският премиер за енергийното изнудване, което цели “да изстреля нагоре цените на енергията и да свали правителството”.

     В интервюто българският премиер говори и за посланика на Руската федерация у нас Н. Пр. Елеонора Митрофанова: “Руският посланик в София Елеонора Митрофанова също си вкара автогол, като нарече България “евроатлантическа подлога”, а по-късно се оправда с лош превод. Кирил Петков казва, че е привикал Митрофанова, за да протестира за нейното изявление, като є казал, че “има много добри речници”. Премиерът получил извинение, но казва, че продължава да е недоволен от поведението на представителката на Русия, която се държи “не като дипломат, а като машина за пропаганда”.

     По време на разговора с журналисти от “Ню Йорк таймс” е засегната и темата за спрените газови доставки: “Преди “Газпром” внезапно да спре доставките за България в края на април, страната разчиташе на Русия за около 90% от нуждите си от природен газ. Но според премиера Кирил Петков Русия сериозно е сгрешила, като е избрала България да провери способностите си да нанася икономически поражения и да променя правителствената политика в подкрепа на Украйна. “Ако най-зависимата от Русия държава с най-ниския БВП в ЕС може да си позволи да се изправи срещу Путин, всеки трябва да може да го направи”, казва той”.

     В материала е отделено място и за срещата на Кирил Петков с вицепрезидента на САЩ Камала Харис: “Дали и без друго нестабилното коалиционно правителство на Кирил Петков ще оцелее, зависи до голяма степен от способностите му да осигури алтернативни източници на енергия от ЕС и САЩ. Тази седмица Петков бе във Вашингтон, където вицепрезидентът Камала Харис обеща солидарност срещу “последния опит на Русия да използва енергията като оръжие”.

     Проф. Антоанета Христова, политически психолог, пред “Труд”: Единственият ход е да търси кой е виновен за неуспехите му      "Този човек вече почти няма никакъв изход. Почти всяко действие на Кирил Петков е провал и провал, който прави аргументите безсилни. Свидетели сме на този провал, свидетели сме на стила му да отрича абсолютно всичко и да го представя като пиар за нещо, а то да е нищо. Просто човек губи ума и дума. Толкова директно и демонстративно е това нахалство, ако може да се нарече така, че човек остава без думи. Това е моето впечатление. Единственият му ход сега е да търси кой е виновен за неуспехите му. Ще бъде Путин, ще бъде това, че всички са срещу него, защото само той се бори с корупцията, сигурно ще се оправдава с наследството от ГЕРБ - в момента ние ще сме свидетели на процес, при който се търси кого да обвиним за собствените неуспехи. Това е. Но всичко е твърде видимо, за да бъде успешно като процес на себеоправдаване. Твърде видимо е, че всичко случващо се е въпрос на неспособност да се управлява."


     Проф. Михаил Мирчев, социолог, пред “Труд”:         Ситуацията е елементарна, грозна и политически вулгарна      "Виждаме демонстрация на пълна безпомощност. Този човек, нашият премиер, в момента очевидно играе някаква антибългарска игра, но вече станаха съвсем неадекватни действията му и затова сега крадецът вика “Искат да ни откраднат хубавата България”. Това прави в момента премиерът. Абсолютно безпомощен, от гледна точка на съобщението с висшите политици в САЩ, те да ни внасят газ. При това тази газ щяла да тръгне още от юни месец, при това щяла да бъде много по-евтина от някаква друга цена. Това са абсолютни дивотии, дори не бих казал глупости. Първо, тези доставки не се договарят с правителството, а със съответните компании. Там бизнесът си има своя локига. Бизнесът продава на големи купувачи с добри цени, не продава на дребни купувачи, периферни като България, не продава и на дъмпингова цена. Този човек е завършил Харвард и би трябвало да го знае. Второ - такъв газ може да дойде до порт в Гърция, там да бъде разтоварен и вкаран в тръба. По каква тръба ще дойде от Гърция до България? Не съществува такава тръба от Гърция за внос на газ към България. В момента работи една единствена тръба от България към Гърция. Наблюдаваме една безпомощност, медийни лъжи, чак да се чуди човек как е възможно. И разбира се, Путин му бил виновен за неговите глупости. Той отказа да плаща в рубли, а виждаме, че сега и Италия плаща в рубли, че самата Германия започва да плаща в рубли, вече 30 огромни западни фирми отвориха разплащателни сметки в руската банка Газпромбанк, но този наш красавец казва “Ние ще сме единствените герои!” и отказва да плаща в рубли. След което руснаците заплашиха, че ще спрат газа. Но кой е виновен в този случай - този, който не си плаща, или този, който след като не му се плаща, спира да продава? Ситуацията е толкова елементарна, грозна и политически вулгарна, че не е за коментиране."


           Проф. Харалан Александров, социален антрополог, пред “Труд”: Нищо добро не вещае влизането на министър-председателя в параноиден режим

                      Самовлюбено, безпомощно и неадекватно лидерство...

     "
В това интервю на премиера наблюдаваме много голяма тревога, която е разбираема. Това е разказ на човек, който започва да си дава сметка, че изпуска от контрол управлението на страната и който е в ужас, че неговата некомпетентност и безпомощност започват да стават видими за все по-големи групи от хора. На всичко отгоре това се случва с рекордна скорост - аз не помня друго правителство, което толкова бързо да е губило подкрепа. И сега в такава ситуация неподготвеният и първичен ум винаги прибягва до рационализации. Той мисли да произведе обяснение за несгодите и за собствения си провал, което да го оневини, да хвърли вината върху някой друг. Най-примитивната и най-елементарна форма за справяне с тази ситуация е отричането. Нещо, което правителството практикуваше доскоро. Те буквално казваха “Не, ние не се проваляме, всичко е под контрол, върви чудесно! Отвсякъде валят цветя и този живот ще бъде прекрасен, но само почакайте още малко!”.

     В момента навлизаме в нова фаза, която издава още по-тревожни сигнали и тя е на параноя, в която се обяснява собственият провал чрез заговор на зли сили, в случая се ползва войната и очевидно недобронамереното и агресивно отношение на руското управление към ЕС.

     Така Петков се поставя от страната на добрите и разказва собствените си провали като заговор срещу него. Това е конспиративно обяснение, което хваща декиш, защото огромна част от българите вярват в конспирации. Повечето прости хора не са в състояние да понесат истината за собствената си некомпетентност и се опитват да я обяснят чрез това, че някой им пречи. Видяхме бързото разгръщане на конспиративното въображение по време на коронакризата и масовото отричане на пандемията. Сега го виждаме в много чист вид, което е крайно тревожно и притеснително в оправдателното говорене на премиера и то пред много висока трибуна. Това поставя България в неблагоприятна светлина, ако той си мисли, че ще стане симпатичен на света, не е така. Това, което вижда един непредубеден западен ум, е уплашен и безпомощен лидер, по-скоро карикатура на лидер, който отчаяно се опитва да снеме от себе си отговорността за това, което е натворил. Нищо добро не вещае влизането на министър-председателя в параноиден режим. Особено в толкова тревожна ситуация, защото основната характеристика на конспиративното въображение е, че то подменя истинската картина на реалността с фантазна. То се затваря в собствената си нарцистична представа за света, в която ние сме добрите и всички са в заговор срещу нас, влиза в защитен режим. Това води до още по-голям провал на комуникацията с останалите участници, с всички все по-гневни хора, с бизнеса, с всички социални групи. Това управление се самопровъзгласява за жертва.

       А що се отнася до реалните интереси дали Путин иска да го сваля или не, аз не зная, но според мен едно такова лидерство, което е идентифицирано със Запада, много добре устройва Путин. Няма по-смазващо доказателство за несъстоятелността на европейската и прозападната линия на управление от самовлюбено, безпомощно и неадекватно лидерство, каквото Кирил Петков демонстрира за съжаление все по-удачно."

                    В парламента

               ГЕРБ му показаха вратата и поискаха оставката на кабинета      
     От ПГ на ГЕРБ поискаха оставката на премиера Кирил Петков. “Ние, от ГЕРБ, с всички сили ще пречим на това да унищожавате родината ни. За нас тя е само една, ние друго гражданство нямаме”, заяви Десислава Атанасова.

     Настоящото правителство и неговият мандатоносител не са част от решението, а най-съществената част от проблема, пред който е изправено цялото българско общество. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова в декларация от името на партията. “В този смисъл, изходът от политическата криза е изцяло в ръцете на партиите, които подкрепят правителството на политическия фантом Продължаваме промяната! Вратата е там! Сбогом!”, заяви Атанасова в присъствието на премиера Кирил Петков. “Всички вече са уплашени. Абсолютно всички хора вече разбраха, че е в ход план за унищожаване на страната”, посочи Десислава Атанасова.

     По време на блицконтрол в пленарна зала Кирил Петков отново се оправда с енергийната криза в цяла Европа, но каза, че сега не е време за избори. А после обяви, че и от ГЕРБ нямало да се справят с високите цени в момента. Накрая Петков обвини ГЕРБ, че си правят пиар: “Упражнявате в политически пиар от сутрин до вечер, което не ви прави чест”.

     Кой ти сра в гащите ли, министър-председателчето?
          Лично президентът на Република България.
     Обръщам се към малкото човешко останало у теб и те моля да му върнеш жеста тъпкано. Да помни и да знае кога се е взел на сериозно.


 

     Снимката е на госпожа Антоанета Христова, политически психолог. Оставям я последна, за да има и нещо красиво в тая статия.


image
      



Гласувай:
10



1. notfun - красиии..? емоционален си, и грешиш, според мен /ще видим
14.05.2022 21:48
...кой , ще 'спаси' България...
ти, акцентираш, върху Личността/ на този, или, онзи..
но ЗА АМЕРИКА е важно, да 'ни държи', в ръцете си..
Кой е, на Пулта..това, НЯМА, никакво съществ, значение
за ТЕХНИТЕ Геополит Интереси, и Бизнес, разб се...

слушай твоят Разум, не ги слушай..какво, говорят пред Микрофоните
определено,,Киро, НЕ е по-проС, и жалък престъпник, като Батко от Банкя..
в момента, Ситуацията, работи за БГ Интереси...надявам се, да ..позная ))


/ По време на разговора с журналисти от “Ню Йорк таймс” е засегната и темата за спрените газови доставки: “Преди “Газпром” внезапно да спре доставките за България в края на април, страната разчиташе на Русия за около 90% от нуждите си от природен газ. Но според премиера Кирил Петков Русия сериозно е сгрешила, като е избрала България да провери способностите си да нанася икономически поражения и да променя правителствената политика в подкрепа на Украйна. “Ако най-зависимата от Русия държава с най-ниския БВП в ЕС може да си позволи да се изправи срещу Путин, всеки трябва да може да го направи”, казва той”.
цитирай
2. planinitenabulgaria - Виновен за всичко е Бийко Борисов, койтоо навсякъде е заровил кучета.
14.05.2022 22:02
Сега Кирчо Сексът се натъква на тези "кучета", така умело заровени, че началничката на полотическия му кабинет /новото ГПУ/ , Линда Бориславова не може да му помогне. Има нещо обаче, дето никой не може да му го отнеме. Наблюдаващият го оперативен работник от Центъра е отлелязал в сводката си, че га му вИси му е 18 см. Колко му е в работно положение не е ортазено, оти оперативният работник като е видел за какво става въпрос , съ е уплашИл и е побегнаАл...
С тези данни просто не върви да се поценява Кирчо Секса или да се върви друщу него. Защото ще се стигне до казуса, отзад змия, отпред - магаре...
цитирай
3. marana69 - моляя, те, недей, ме разсмива...с тазз.../ и Фъндъчковата, буля..
14.05.2022 22:10


В парламента

ГЕРБ му показаха вратата и поискаха оставката на кабинета
От ПГ на ГЕРБ поискаха оставката на премиера Кирил Петков. “Ние, от ГЕРБ, с всички сили ще пречим на това да унищожавате родината ни. За нас тя е само една, ние друго гражданство нямаме”, заяви Десислава Атанасова.
цитирай
4. dobrodan - Юле? Свършиха ли се кретените в родината,
14.05.2022 22:15
че трябваше да ни унизят с такова "творение"?
По този начин ли ще повярва българинът, че Нато, Европа и САЩ искат по-добър път за България?
Как така имената нямат значение? Аз и ти ли сме отговорни за пълния икономически и политически хаос днес и сега?
Бате ти Бойко в сравнение с тая паплач е ангел небесен с три крила!
Как така ситуацията работи за българските интереси?
НЯКОЙ ОТ СИЛНАТА И МОГЪЩА ОБЕДИНЕНА ЕВРОПА ОТКАЗА ЛИ СЕ ОТ РУСКИЯ ГАЗ НА МОМЕНТА, ПРЕДИ ДА НАМЕРИ РЕЗЕРВЕН ВАРИАНТ?

Последното изречение в прав текст означава, че Кирето е готов да се изправи срещу Путин.
Аз лично нямам нищо против да го извика на дуел, но, ако обича, нека не намесва държавата ни. Ние сме мъртви и без война, няма да имаме друг избор освен (официално) да умрем геройски.
Колко благородно от негова страна?!
Изреваха дори БОГАТИТЕ! Това нищо ли не означава?
цитирай
5. dobrodan - Уж имената нямаха значение и изведнъж
14.05.2022 22:19
"Фъндъчковата буля" :).
Не съм в течение на тънкостите в политиката и кметуването :), но тази жена е сто процента права.
Аз имам една Родина и тепърва няма да търся друга.
Никой няма да дойде да я изчисти, никой освен нас!
цитирай
6. tonsun - Нас все някой ни държи в ръцете; все ...
14.05.2022 22:33
Нас все някой ни държи в ръцете; все някой ни дърпа конците...
Явно такава ни е съдбата, все някой от "големите братя" да ни диктува правилата за поведение и да ни перва "чимбери" по главите, когато реши, че "не сме в час"!
Лошото само е, че... "Когато атовете се ритат, магаретата го отнасят!" :(
цитирай
7. merlin1968 - “Ако най-зависимата от Русия дъ...
14.05.2022 22:36
“Ако най-зависимата от Русия държава с най-ниския БВП в ЕС може да си позволи да се изправи срещу Путин, всеки трябва да може да го направи”, казва той”.
България не може да си го позволи, но американското парвеню, Кирчо, може. Полудебил с канадско гражданство и наглост по-висока от Скалистите планини, заявява: България това съм аз и може да с позволя... на целия народ мама ви да...
Жалък но много нагъл идиот.
А тезата му, че Путин му е виновен е изцяло копирана от Байдън, който е същата жалка картинка. Той нали всеки ден обяснява, че цената на банзина в САЩ е дело на Путин, инфлацията на Путин...
Но за България е нормално да има такъв министърпредседател, я се огледайте, та "целият свободен свят" се управлява от такива дебили. Те започнаха една санкционна война която средно добър студент по икономика знае, че няма как да бъде спечелена.
цитирай
8. notfun - "Фъндъчковата буля" :)....това, бе епитет, лЪскателен...
14.05.2022 22:42
.....охххх...

спорна Тема задаваш, многоо. интересен .Сблъсък, и хляб, има, в нея..
ноо...нема кой, батка..
немаа..Народа ,се спасява поединично..такава ни е Орисията..
лека нощ, краси, утре, пак..)
цитирай
9. dobrodan - Merlin, когато фактите говорят,
14.05.2022 22:50
простите Кирета и вся остальная сволоч следва да мълчи.
Да, ама не мълчи, както виждаме.
Той ще си спаси задника и ще забрави всичко след три дена.
На нас няма да ни стигнат десет години да му изринем фъшкиите.
Оня с юмрука гледа и не вярва на ушите си.
Нали това искахте, народе български???
цитирай
10. dobrodan - Тонсън, има един разкошен виц.
14.05.2022 22:54
Кушия на Тодоровден. Конете се строяват за надбягването. Отнякъде дотичва магаре, нарежда се до тях и се съсредоточава. – Ти къде, бе? – питат конете. – Ми нали е състезание… – отговаря магарето. – Да де, ама тука сме само атове и ще се надбягваме. – Ъ! А аз помислих, че ще си мерим ония работи…

Можем да се поучим от магарето поне...
цитирай
11. tonsun - То хубаво да се поучим, ама и да мерим ...
14.05.2022 23:01
То хубаво да се поучим, ама и да мерим нямаме какво... Тотално са ни скоп..., пардон,... кръцнали отвред...
цитирай
12. dobrodan - В кръчмата сме много велики :),
14.05.2022 23:04
обличаме се с народни носии, пеем патриотични песни и незнайно как всяко такова празнично събитие приключва с кючеци...
Като дойде ред да се върши работа, караме според десетте черногорски заповеди...
Не е ли малко инфантилна тази ситуация?
Докога все така...
цитирай
13. mt46 - ...
14.05.2022 23:07
На крив Киро Путин му пречи... :)
цитирай
14. dobrodan - Моля те, Марине, не го превъзнасяй като "крив".
14.05.2022 23:10
Той е ПростоКиро, малко не го слуша главата, иначе нищо му няма. Нито ума, нито образованието, нито елементарното възпитание... абе НИЩО МУ НЯМА!
цитирай
15. vladtepes - За България
17.05.2022 12:09
България има нужда от политици от ранга на Кимон Георгиев, Дамян Велчев и Димо Казасов - активни участници в три преврата. От кревата на преврата, от преврата пак в кревата.
цитирай
16. dobrodan - Vladtepes, по съвременните стандарти
17.05.2022 18:45
България има нужда от КМЕТ, не от политици.
Какви 200 партии на ПЕТ МИЛИОНА НАСЕЛЕНИЕ?
Егати хората, дето сме...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dobrodan
Категория: История
Прочетен: 1043676
Постинги: 381
Коментари: 4984
Гласове: 4143
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031