Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.08.2022 19:13 - Чудесата на Хоки, приписвани на равин Исус Христос
Автор: zahariada Категория: История   
Прочетен: 1774 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 05.08.2022 19:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image

Чудесата на Хоки, приписвани на равин Исус Христос  

1 август 2022 г
 Детелина  Чудесата на Хоки, приписвани на JC

От Бен Класен

За съжаление или по друг начин, има не само милиони, но милиарди хора, които са в зряла възраст, но умовете им все още са ирационални и лековерни като на малко дете. И това е точно начинът, по който проповедниците биха искали да запазят стадото си. „Ако не станете като деца, не можете да влезете в небесното царство“, казва Господ. Въпреки че, когато станат възрастни, тези овце също може да са изучавали древна история, геология, география, математика и природни науки, все още има голяма част от черепното си сиво вещество, което настоява да се придържа към глупави приказки, които здравият разум им казва, че са нелепо. Те го наричат ​​„религия“ и гордо го описват като своя „вяра“. 

Сред тази разнородна група лековерни са християните, които вярват в митичен Христос, за който няма повече исторически доказателства от тези за майката гъска, която уж е извършила безброй чудеса, толкова смешни, колкото и всяка една от историите за майката гъска, като напр. кравата скача над луната. Те им вярват, защото са отпечатани и тяхната библия го казва и това е достатъчна причина, твърдят те.

Нека разгледаме някои от тези диви еврейски истории, които просто се приемат като чудеса и спретнато са покрити от пълен обяснителен пасаж „За Бог всичко е възможно“. И така, с това одеяло в ръка, нека отплаваме в орбита.

Едно от първите чудеса, за които се твърди, че е извършил Исус, е да бъде роден от девствена майка, което само по себе си е доста изящен трик. Това направи майка му, Дева Мария, независимо дали е реална или митична, несъмнено най-рекламираната жена в историята. Въпреки това дори тази история е малко измислена. В зависимост от това коя глава от Библията решите да прочетете. Ще разкаже различни версии на един и същи епизод. На едно място ще ви каже, че Светият Дух, самият Супер призрак Яхве, току-що излязъл от ясното синьо небе, се е спуснал върху Мария и я е оплодил. Няма значение, че тя вече беше омъжена за Джоузеф. 

Обикновено Библията би нарекла този вид неща прелюбодеяние с омъжена жена, но тогава Супер Призракът не можеше да сгреши, нали? Дори когато Яхве извърши масово убийство и удави всички хора по света, хора, които самият той уж е създал, той не може да направи нищо лошо. В края на краищата те бяха само група скапани грешници и следователно и ipso facto, копелетата заслужаваха да бъдат удавени, нали? 

Въпреки това, ако Яхве е блудствал с малка еврейка на име Мария, как това все още я оставя девствена и все още ли е наистина девствено раждане? Едва ли. Еврейските драскачи прославят този вид блудство и прелюбодеяние с изискано име и го наричат ​​Непорочното зачатие. Трудно, сложно.

След това, на друго място в Библията се казва, че Йосиф, след като се е оженил за Мария, открил за своя изненада, че някой е стигнал до нея пръв и че тя вече е бременна и че той тайно е мислил да я изостави. В друга глава Новият завет ще ви каже, че да, наистина, Йосиф е бащата на Исус и гордо проследява родословието си до потомството на Давид, и уау! Каква чест е това да си потомък на този убиец, блудник евреин, който блудства с Витсавее, съпругата на Урия. Фактът, че Урия е бил верен войник в армията на Давид, изглежда не притеснява твърде много този еврейски образец на добродетелта. Всъщност той нареди Урия да бъде убит под прикритието на битка, за да го измъкне от пътя, а той, Давид, можеше да има чисто плаване и да намери време с вдовицата си.

И така, ето ви различните версии на историята за Дева Мария, раждането от Богородица и целия съд с глинен крем. Направете своя избор, ако сте достатъчно лековерни, за да повярвате на нещо от него.

Сега преминаваме към други високи истории, тези така наречени „чудеса“, в които Христос се предполага, че е бил такъв експерт. Повечето от тях са толкова диви и глупави като римите на Mother Goose, но далеч не толкова безобидни, тъй като толкова много от тях правят голяма работа с духове, призраци, дяволи и съживяването на хора от мъртвите и всичко това там като фокус -покус. Много от тях са преразказани в различни версии, които очевидно се отнасят до една и съща случка, но грубо си противоречат в детайли. Нека започнем с историята за „нечистите духове“ и стадото свине като пример.

В Марк 5:1, 2 и 13 се казва: „И те отидоха от другата страна на морето, в страната на Гадоринес. И когато той (Исус) излезе от кораба, веднага го посрещна от гробниците човек с нечист дух... И нечистите духове излязоха и влязоха в свинете; и стадото се спусна надолу по стръмното място в морето (бяха около две хиляди) и се удави в морето.” Горката свиня. Какво бяха направили, за да заслужат такова лошо отношение? Също така какви отпадъци! 2000 прасета в канализацията.

В това, което очевидно е същата история, Матей 8:28 и 32 го разказват малко по-различно: „И когато дойде от другата страна в страната на гергесините, срещнаха го двама обладани от демони, които излизаха от гробовете, превишаващо жесток. ..И той им каза. Отивам. И когато те (бесовете) излязоха, влязоха в стадото свине; и ето, цялото стадо свине се спусна надолу по стръмното място в морето и загина във водите.”

Така че виждаме, че една и съща предполагаема история има сериозни несъответствия, в зависимост от това кой я разказва. Това става доста нелепо, особено когато проповедниците, разпространяващи този вид глупости, твърдят, че всичко в „Свещеното писание“ е словото на Бог Яхве, че той е ръководил малките еврейски ръчички, които са го написали, и е бил дяволски внимателен то да е педантично точно когато успя да го редактира. Така твърдят амбулантните търговци. Но защо тогава има само един човек в едната история и двама в другата версия? И защо локалът в първата история е в Гадаринес, а в следващата в Гергесинес? 

Очевидният отговор, разбира се, е, че цялата книга е произволна и несвързана колекция от митове и лъжи, измислени от банда еврейски драскачи, чиято самоличност сега и завинаги ще бъде неизвестна. Освен това, които и да са били авторите, те са били твърде глупави, за да запазят историите си последователни, разчитайки вместо това на лековерността на своите читатели, за да преглътнат целия този боклук така, както е.

Ако желаете да прочетете трета изкривена версия на същата история, обърнете се към Лука 8:27. Но ние вече изгубихме твърде много време за тази чудотворна история за призраци и свине, така че нека продължим и да видим какъв друг хитър фокус-покус са успели да измислят еврейските драскачи за техния скитащ се и разхлабен магьосник и какво още JC имаше в ръкава си по пътя на „чудесата“.

Драскачите твърдяха, че той може да накара слепите да прогледнат, и тук отново изопачават историите си, в зависимост от това чия версия четете. В Марк 10:46, 52 се казва: „И той (Исус) излезе от Ерихон с учениците Си и голям брой хора, слепият Вартимей, синът на Тимей, седеше край пътя и просеше. И когато чу, че това е Исус от Назарет, той започна да вика и да казва: Исусе, сине Давидов, смили се над мен.

Матей 20:29, 30 го казва по различен начин. Там седят двама мъже и просят, без да се споменава Вартимей. Както и да е, няма голям проблем. Нашият магически лечител равин JC просто казва думата и зрението им е като ново. Един човек, двама души, на кого му пука? Прави добра история.

Ако искаме да преследваме тези видове шенанигани по-нататък, в менюто има цял списък от екстри. Разбира се, няма доказателства, че някога са се случили, нито има доказателства, че странстващ магьосник, приличащ на Исус Христос, е бродил из провинцията по това време, а само компилация от диви истории с неизвестен произход и адски изопачени. Той нахрани множество от пет хиляди души с няколко хляба и две вонящи сурови риби. Той превърна водата във вино. (Такава сделка! Ако днешните жиди можеха да повторят този вид трик, биха могли да направят милиони долара) Той ходеше по вода. (По време на режима на Линдън Джонсън се разпространяваше шега, че Линдън също се учил да ходи по вода, но това също нямаше фактическа основа.) Той възкресяваше хора от мъртвите. Той се сдружи с дявола на върха на планината, и той летеше във въздуха с най-голяма лекота. Як! Як! Як!

Вярно ли е нещо от тези боклуци? Едва ли. Те имат толкова много доказателства (или толкова малко), колкото римите на Mother Goose, като кравата прескочи луната. Ако можете да осакатите ума си на възрастен да стане лековерен като петгодишно дете, може би ще успеете по някакъв начин да обидите интелигентността си и да повярвате на целия този фокус. 

Въпреки това, ако искате да играете на този вид глупави игри, защо не останете с Mother Goose? Никой наистина не знае кой е измислил еврейската библия, нито кой е написал историите за Майката Гъска, но има две основни добродетели, които притежават историите за Майката Гъска, които не са присъщи нито на Стария, нито на Новия завет. Едната е, че историите за майката гъска не претендират да бъдат нищо повече от обикновени детски забавления и игри. Другото е, че те не противоречат на собствените си истории. Ако кажат, че кравата е прескочила луната в една история, те не го прецакват, като кажат, че е кон или коза, които са направили каперса в друга версия.

Ние, Създателите, предпочитаме да популяризираме кауза, която може да е непопулярна в момента, но ще спечели в крайна сметка, отколкото такава, която може да е популярна сега, но да загуби в крайна сметка. Тъмните векове на европейската цивилизация са били в най-лошия си период, когато еврейското християнство е било в своя пик. Призраци в небето: Невидими, нечути, неусетни, неразтопени, неизвестни, нереални. Освен ако Бялата раса не поеме собствената си съдба, нито един от належащите проблеми на света никога няма да бъде решен. Политическите партии идват и си отиват. Религиите издържат.



Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39749341
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031