Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.07.2007 09:32 - Хвърлянето на ключове като начин да бъдеш пич,... или да бъдеш...?
Автор: templar Категория: Политика   
Прочетен: 1989 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 17.07.2007 11:30



1994г. май.  Вече една седмица имах книжка, а баща ми все ме гледаше накриво. С класа решихме да се замъкнем на вдна  вила в Банкя (сега собственичката ми е кума) Игривост, песни, танци... чели сте Мечо Пух. И аз се гласех подобаващо за случая, минавах на всеки 5 минути покрай татко, който си четеше Демокрация, псуваше гръмогласно колко слаб вестник е и как за нищо не ставаме...  А аз си обикалях, като куче пред месарница, с най-сериозния и будещ доверие вид, който човек с дълга под раменете коса и фланелка с лика на Джим Морисън може да изобрази. Обичайното ми желание да споря за  сексуалната ориентация  на "нашите" се бе изпарило..
...Както си негодуваше срещу  една, явно особено тъпа статия на Ю.О. , баща ми свали вестника, срещна погледа ми (който си беше там) и ми хвърли ключовете на жигулката....след което без да каже нищо пак се зарови във вестника. 
* * *

Хвърлянето на ключове от квартирата към приятел, който е забил готино гадже, към синчето, което е станало мъж. или към жената, която получава доверие да покара на правия участък може да бъде готин жест.

Когато един лидер се оттегля, връчването на ключовете на неговия приемник може да бъде хубав знак за доверие, приемственост и легитимиране на младока...

... Стига егото да е все пак под контрол и да не изметне процедурата до нещо средно между сериала "Аз Мария" 3452-епизод и ключарското ателие на бай Ставри в безистена на "Графа"...

image
На 22-ри май Петър Стоянов обяви, че подава оставка и отива в партията да остави ключовете от кабинета си . След това го направи, остави клщчовете, взе си кашона с вещите и пред камерата каза Чао.

На 29-то май на национален съвет след някакъв скандал Петър Стоянов захвърли ключовете и напусна, след което даде изявления, че е предал ключовете и така трябва да се прави. На последвалата пресконференция останалите в залата потвърдиха, че е предал ключовете и така се правело...

На следващия НС на СДС, мисля че беше 5 юни, Стоянов присъства в началото на заседанието, след което предаде ключовете и си тръгна. 

На националната конференция в неделя Стоянов покани новия лидер да му връчи ключовете.

Вчера Петър Стоянов свика пресконференция и връчи ключовете на новия председател Пламен Юруков.

Дали връзките с ключове на бившия президент най-накрая свършиха? Или се предвижда гастроли из страната с хвърляне на ключове.
От известно време получавам писма от Рййдърс дайджест, в които ме агитират да участвам в някаква сложна лотария и във всеки плик има по един бутафорен ключ. Дали не са комбина....

Стига с тези ключове!!!

Иначе новия председател на СДС ми се вижда приличен човек, а от новия НИС не виждам напълно неприемливи люде. Позволявам си да бъда умерен оптимист... ще видим. Ако спрат палячовщината, половината им работа ще е свършена. Жалко, че един избран с огромно доверие президент, падна дотам да се кандидатира за редови депутат, после за лидер на партия, а накрая до комедиант дрънкащ ключове по стъгдите.


Тагове:   ключове,   начин,


Гласувай:
0



1. templar - допълнение
17.07.2007 11:45
За да не ме обвинят в злорадство и едностранчивост, ще напомня, че когато 2001г. Костов подаде оставка, някой умник я обяви за "морално-политически акт". През следващите няколко седмици всички възможни депутати и активисти обикаляха медиите и обяснаваха, че техния лидер е извършил "морално-политически акт". Изразът стана някаква гротескна парола, нещо като Том Сойеровото "Спрях се да говоря с Хъкълбери Фин"

Веднъж пък бяха убили някакъв гангстер, и умрелите от лятна скука медии гръмнаха с новината, разпространена от пресцентъра, че "Надежда Михайлова си прекъсв отпуската", която се въртя няколко дни по емисиите.

Имаше и още една подобна смешка - някъде през '98 СДС прие своя Харта на ценностите, нещо безспорно нужно, позитивно и похвално. Естествено такъв документ не стана водеща тема на редовите седесари, нито на обществото. Въпреки това, месеци наред всяка редовна пресконференция започваше и на почти всеки въпрос се отговаряше "Съюза на демократичните сили като партия, която има своя "харта за принципите и ценностите на съюза на демократичните сили като европейска народна партия" смята, че ..."

После дойде грамофонната плоча с "новата политика на прозрачност, ясни правила и политика по-близо до хората"...

Май ДСБ засега се въздържа да прави много големи смешки, или поне когато ги прави не свиква нарочни пресконференции...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: templar
Категория: Политика
Прочетен: 3807053
Постинги: 428
Коментари: 2648
Гласове: 10559
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930