Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.04.2008 11:32 - Политиката може и да не е мръсна работа (2 примера от ДСБ)
Автор: templar Категория: Политика   
Прочетен: 8561 Коментари: 20 Гласове:
0

Последна промяна: 11.04.2008 17:08



ДСБ управлява няколко от 320-те общини в България.  

В един от тези анклави, Лозенец (превърнат от нео-урбанизираните рустикали в Мутровград) кмет е едно младо момче с любопитното име Прошко Прошков. Прошко е класическото "ново лице" в политиката - учил в Германия, носи очила, говори без акцент, не е работил на държавна или партийна работа.

Та този мой приятел Прошко, вчера обяви, че вече общинската администрация в кметството на Лозенец ще работи без обедна почивка. 

Всички сме изпитвали на гърба си безумието, когато трябва да си свършиш работа в някоя държавна институция, чието работни време е по-кратко от нашето собствено. Ясно е, че единствения начин да се доберем до заветния кабинет или гише е ако претичаме в обедната почивка, лишим се от обяд в един ден, паркираме някъде на забранено и с потни длани увиснем на огромна опашка от пенсионери. И познайте какво - оказва се, че точно по време на нашата обедна почивка си почива и лелката на гишето. Не можем да си свършим работа в обедната почивка. Не можем да свършим работа и след работно време, защото лелката е пуснала прозорчето още в 16:30, както ни уведомява чичото от "Егида" на вратата. ...

Е, в Лозенец, където управлява ДСБ, вече ще може да се върши работа по всяко време. И в 12:00 и в 12:30 и в 13:00 часа. 

В същата тази община Лозенец, същият този кмет от ДСБ със същото странно име Прошко Прошков е разпоредил отсега нататък в денят четвъртък администрацията да работи не до 16:30, а до 19:00 ч. 
Защо ли? Еми за да може всеки, който не може да отиде в обедната почивка, да може един ден седмично спокойно да отиде след работно време и да си свърши работа.

Прошко Прошков не е някакъв колос на политическата мисъл и държавник от класата на Аденауер. Той просто е нормален разумен човек, който мисли с главата си , а не с онова, което има Запалката на раменете си. И заради това, че са избрали кандидата на ДСБ, жителите на Лозенец ще могат да си спестят много много нерви, когато се наложи да си имат работа с общината. Животът им ще бъде с една идея по-лесен, по-спокоен и по-европейски.

* * *

Вчерашното изказване на Иван Костов в парламента беше убийствено. Настръхвам и сега. Тържество на здравия разум в цялата тази имбесилна лудница.
Изключително точен! Безупречен! Много ми е чудно тъпоумниците,  които се хранят с жлъчка срещу Костов, ако вземат вчерашната му реч и се опитат да я оспорят, ама не с общи фрази за Балкан и Балкам, а конкретно, като синтактичен разбор - с въпрос към подлога, сказуемото, допълнението....на всяко изречение. Не че ще го направят.
Станаха ми за пореден път много жалки и всички напъни  на тема "Е ли ДСБ партия на Иван Костов или е проект граждански (каквото и да значи това)...?" ДСБ трябва да е благодарна, за привилегията да се нарече "партия  на Иван Костов".  Вчерашното вдъхновяващо политическо слово за пореден път ме убеди, че Костов е много класи над всички останали и самотно -далче по-напред  от гражданската говорилня ДСБ, при всичките и напъни, част от които успешни, да бъде глас на нормалните, градски, разумни  хора в Чалгаристан. Днешното гражданско "възвание" за протест е христоматиен пример как не трябва да се организира политическа акция, как не трябва да се прави политическо говорене и изобщо ...  подтискаща маргиналия...  По-тъпо е дори от воплите на "левите интилигенти" (ако изобщо е възможно) . Срамота!

В българската политика Костов е небе. Останалите са мърляви тикви, някъде долу по полето, и то в някое разкаляно котловинно поле, в някоя низина, заливана от наводненията на Емел Етем... Това е истината. Съжалявам, че може би ще разваля перисталтиката на част от читателите си, които ще се потресат граждански  от "примитивния ми вождизъм"...(гражданското потрисане бързо ще премине в ритмично разтрисане на паласките в ритъма на шакадъм) 
Не мога да премълча очевадното: Костов е прав в онова, което казва за българската политика.
А Румен Петков не е прав. И майка му не е права.

N.B. Сега, няколко часа по-късно като гледам резултатите от вота, мисля че няма никакво съмнение какво се случи, Дори доста ограниченото момче Станишев вече не си прави илюзия. Началото на края...

___
P.S. Да не си помислите, че не подкрепям протеста днес от 17:00 пред ПГУ. Тия гражданята (наште)  може да ме дразнят, но и най-сополивия от тях струва повече от всеки социалноотговорен О.Р. интелектуалец.


Тагове:   може,   мръсна,


Гласувай:
0



1. gantree - @ templar
11.04.2008 12:21
Да, абсолютно съгласен съм с тези думи.
Цялото му изказване го има тук, за онези, които са пропуснали да го слушат

http://dsb.bg/display.php?sub=news_1&open_news=3276

За послеписа - то си е въпрос на гледна точка. Аз не съм съгласен с начина, по който го правят, не ги подкрепям и няма да отида. Аман вече от лошокачествени всесезонки с изтекъл срок на годност.
цитирай
2. luben - Дай Боже
11.04.2008 15:04
повече такива хора/примери!

За жалост не мога да видя, къде и кога (освен за няколко случая) голямата политика не е мръсна работа. По-точно къде е била чиста.

Макар и да не съм съгласен винаги с редица неща, които пишеш, нито да не забелязвам редица премълчавани - харесват ми постингите ти и коментарите ти (не че с това ще забогатееш или всички вкупом обзети от проникновения и прозрения ще ме/те подкрепят ;))) )
цитирай
3. templar - luben,
11.04.2008 15:12
Благодаря ти за добрите думи! Всъщност те са единствената награда за блогера. В това отношение като темерутест мързеливец съм длъжник към повечето си приятели.

Най-обичам, когато хората не са съгласни с нещо, защото тогава се получават най-смислените дискусии, които често променят мнението ми, а надявам се понякога и чуждото мнение.
цитирай
4. luben - Обичам, когато хората не са съгласни
11.04.2008 15:58
но казват ясно защо, дават смислени доводи и аргументи. Глупости като кой ти бил плащал, чий агент си бил, лични нападки и повтаряне на стари, вече оборени доводи (и липса на източници в исторически спорове) - хич не ме "кефят".

И като така и така стана приказка (май го писах скоро, но не помня в твоя тема или другаде) - бих ти препоръчал (ако можеш) да прочетеш/прегледаш книгата на Илия Троянов "Кучешки времена" ( с редица неща там не съм съгласен и мисля, че човекът си има много ограничено понятие от модерната история на България, но все пак имаше интересни места за размисъл и любопитни факти).

Друго, което ми е интересно да чуя от теб е "синхронизацията" между мнението ти за Фердинанд и политиката на Иван Костов към династията (не говорим за качествата, които Симеон показа след 4 години управление, а за отношението преди/в момента на встъпване).

Личното ми мнение е, че ДСБ ще спечели много не само от вдигане в небето на Костов, а и от директното и прямо отношение към компромисите и грешките,които той направи. Ако мислите, че има такива. Защото според мен това бе основното (едно от тях, както и отношението към царя особено в началото), което отблъсна избирателите от него. Мое си мнение, разбира се.
цитирай
5. templar - luben,
11.04.2008 16:25
за книгите на Траянов чувам от няколко места и съвсем скоро ще имам удоволствието да потъна в тях (веднага след като "изям" Кимон Георгиев)

Колкото за отношението на Костов към "Династията": Костов доколкото го познавам е доста мъдър човек и се отнася към историята с уважение към детайлите и нюансите. Така че предполагам че отношението му към династията на Кобургите не може да се формулира в едно изречение.

Аз като по-простовато момче :) обаче бих могъл да дам еднозначно мнение - положително. Семейството ми е от онези, които още през 89-та си сложиха на стената от онези сладникави снимчици на Симеон и семейството му и тя стоя на мястото си до преди 6 месеца, когато правихме ремонт на кухнята. Майка ми я скри и не ми я дава, защото знае че ще си я закача в своята къща...тук и жена ми участва в заговора срещу короната :)

Аз лично имах щастието да се срещна лично и в много тесен кръг с царя през 1998г и няма да скрия, че бях изключително впечатлен. И до днес изпитвам необяснимо уважение и симпатия към този човек, въпреки всички безобразия, които причини. Може би поради съвсем аргументираната ми пристрастност към монархическата институция (това обаче е единствената тема, която ми е толкова досадна и писнала, колкото защитата на Иван Костов)

Струва ми се обаче, че ти имаш предвид "поканата" на НДСВ към "разбитите авари" през 2001г. Честно казано нямам достоверна информация за онова време, но от онова, което съм чувал, предложенията и самите преговори са били направени във вид, че да бъдат напълно неприемливи за тогавашното СДС и практически са представлявали умел PR ход от страна на Стоян Ганев за да намерят оправдание за съюзяване с комунистите. Освен това мисля си, че идването на царя и сценарият с НДСВ беше съвсем неприкрито режисиран от най-най-мръсните ченгесарски среди на бившите генерали от ДС, днешния кръг Монтерей, което се доказа и от редица последващи стъпки на Симеон. Костов е имал тази информация доста по-отдавна. Затова аз не се наемам да коментирам тогавашният отказ на СДС (всъщност на Екатерина Михайлова, защото Костов тогава беше наистина изчезнал от пейзажа)

И още нещо. Ако реша да пиша за грешките на Костов, повярвай ми ще напиша толкова неща, че и Цвятко Цветков ще се изгуби из тях. Неведнъж съм казвал, че Костов далеч не е идален като човек и политик. Но реалността е такава, че в българския обществен Костов е единствения качествен политик. Нещо повече, той е единствения политик изобщо. Другите са или някакви шмекери, или наивници, много класи по-долу от него (сиреч гореспоменатите оранжеви зеленчуци) Така че суперлативите ми за Костов са плод колкото на личните му качества, толкова и на липсата на такива у останалите. Както знаеш в царството на слепите и едноокия е цар.

Поздрави
цитирай
6. анонимен - Задунайский, се подписвам с двете ръце под
11.04.2008 17:24
Не само не ми "разваляш перисталтиката", ами написаното от тебе е "музика за душата" ми, сред шума от позитански абрихт, банциг и ерупции.
Благодаря ти за споделените мисли.
Истината е нещо неотразимо, и най- изявените соц.-тъпири подсъзнателно го усещат.
Бъди здрав !!
цитирай
7. ikonomikazamasite - http://ikonomikazamasite.blog.bg
11.04.2008 19:09
http://ikonomikazamasite.blog.bg
цитирай
8. luben - Искрено благодаря
12.04.2008 10:41
Не че...те подозирах, но не бе невъзможно да си и от онези, които по партийному отричат за всяка грешка на Костов. А по някаква причина (сигурно насадена ми от преди 1989 г.) от това ми се гади (от такова отношение- не от конкретния случай).

Останалото го разбрах прекрасно.

Аз лично имам все още една критика към всички, които гледат на ДС като някакъв задклулисно прекрасно работещ механизъм - не - това не мога да го приема. Мога да приема, че неорганизирано или слабо (по групички дребни - 2-3-5-10 души) организирано се правят редица действия срещу всичко синьо и Царя, но познавайки историята (уж добре) няма как да не споделя, че не е възможно да има глобални заговори без една работеща организиация. А - разпределената, но не централно организирана работа на бивши от ДС я разбирам и вярвам.

Както и да е. Някой ден бих поговорил с теб върху 2-3 момента, които според мен си заслужават спекулацията (какво щеше да се случи, ако...щото според мен страната ни имаше на 2-3 пъти по-добри продължения като политика ... и последващи резултати). Каквото и да е - към теб - благодаря!
цитирай
9. thehobbit - дааа
12.04.2008 14:05
... добре си го казал.

Костов го е казал по-добре от теб, ама ти и това си казал:)
цитирай
10. thehobbit - Oсвен туй и в Средец
12.04.2008 14:07
... вече няма обедна почвика:)

Трябва да го повтаряме често това made in ДСБ. Ще говорим с кметицата и за четвъртъците - добра идея!
цитирай
11. анонимен - Е и?
12.04.2008 18:31
Това ли е умното решение? Да сеете демагогия и да нарушавате Кодекса на труда? Жалка работа.
цитирай
12. liliahristova - Никакъв кодекс не се нарушава -
12.04.2008 22:20
нито на труда, нито на почивката:)
цитирай
13. анонимен - българи и германци
13.04.2008 12:24
По СКАТ на 13 април от 14.00 в предаването на историка Пламен Павлов. Точни и обективни оценки за истинското отношение на българите към германската армия, документи, непоказвани кадри от немски кинопрегледи. Гост е историкът Иво Жейнов.
цитирай
14. анонимен - Искам само да уточня, че общините са ...
14.04.2008 08:54
Искам само да уточня, че общините са точно 264.
цитирай
15. zemaria - Аз пък
14.04.2008 21:22
бих искал да коментирате как се връзва пламенното изказване с това тук http://www.afera.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=541&Itemid=33
цитирай
16. анонимен - Ужасен
18.04.2008 19:40
Боже, какво слагачество, Боже. И примерите са убийствени и коментарите също. Горкият Костов.С такива фенове не е чудно, че се превърна в политик от средна ръка, а имаше потенциал на държаник.
Вони на подлизурство от сто км. А пропо - това ли е най-същетвеното, което може да се каже за Прошко? И законно лие смовлно да се променя раотното време на хората? В тази ощина синдикати няма ли, Темплар? Самовлюбен маниак.
цитирай
17. templar - не съм Боже
21.04.2008 09:33
мама ме е кръстила templar (на дядо ми Унуфрий)
Но като оставим настрана грешката в обръщението, "самовлюбен маниак" е най-краткото и точно определение за мен. Чаткаш ги нещата!
цитирай
18. анонимен - Удовлетворен
21.04.2008 23:24
Вони на подлизурство - чаткам ги нещата.
цитирай
19. анонимен - Час по България
28.04.2008 10:28
"Час по България" на национална телелевизия СКАТ представлява научно-популярно патриотично предаване за история и култура, излъчвано на живо всеки петък от 20:30 часа. В предаването, по тип актуална дискусия се разглеждат значими теми от българската история, археология, етнология, литература, изкуство. Целта е да се покаже мястото на България в европейската и световната история и култура, да се популяризират миналото и перспективите пред българската нация у нас и в чужбина, връзките на България с другите народи.
Предаването включва разговор с гости в студиото, най-често изтъкнати български учени, историци, археолози, музейни специалисти, писатели, художници, журналисти, краеведи и т.н. както и въпроси и мнения на зрители в пряк ефир. Всяко предаване по подходящ начин се онагледява с видеоматериали, снимки, карти, схеми и друг илюстративен материал, свързан с обсъжданата тема. Освен това предаването "Час по България" информира зрителите за състояли се или провеждащи се през съответната седмица научни конференции, представяния на книги, изложби, конкурси, публикации в научния печат и медиите в България и чужбина. От юни 2003г. автори и водещ на предаването е историкът доц. д-р Пламен Павлов, преподавател във ВТУ "Свети Свети Кирил и Методий".
цитирай
20. анонимен - българи и германци
13.05.2008 23:00
Беше засегната и темата за агресията на съветската армия в България, за насилията, изземването на средства, документи...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: templar
Категория: Политика
Прочетен: 3797837
Постинги: 428
Коментари: 2648
Гласове: 10559
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031