Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.04.2008 09:46 - Подмяната на вота. Родова памет, други работи и няколко мръсни думи
Автор: templar Категория: Политика   
Прочетен: 24485 Коментари: 46 Гласове:
1

Последна промяна: 08.05.2008 11:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Вчера се навършиха 83 години от атентата в катедралата Св. Неделя - най-кървавия терористичен акт в историята на тероризма. Рекордът на българските комунисти от БКП (днес социалисти от БСП) по човешки жертви беше подобрен едва 76 години по-късно от Осама Бин Ладен.

- Финансирани от чужда държава  терористи
- Атентат в катедралната църква на собствената им страна
- Убийство не на случайни невинни граждани, а на каймака на елита на нацията, 
- организирана престъпна група осъществила след предварителна подготовка  умишлено причиняване на смърт на повече от едно лица по особено жесток начин (както би се изразила една партия ако реши да направи декларация..)
- организирано и извършено от членове на БКП, действащи с благословията на ръководството на управляващата (днес) партия.

Загиват 213 души, а ранените са над 500. Това прави 700 не семейства, а 700 български рода, които са възмутени не на ценностно, политико-философско или друго теоретично-дърдорковско ниво, а са ударени и осакатени физически, съдбите им са прекъснати или променени завинаги.

Потомците на тези 700 родове са кръвните антикомунисти на България. Това са най-последователните и непримирими политически противници на БСП. Това са най-лоялните гласоподаватели на СДС (в миналото) и на ДСБ днес. Тези 700 рода са хората, които Бойко Борисов никога не може да измами и да прилъже, не само заради политическите аргументи, а най-вече защото такива като него са цепели дърва и са носели кюмур в домакинствата на такива като тях. Това са хората, които дори Царя не можа да откъсне от политическото тяло на десницата, въпреки цалата си харизма и символиката, която носи.

Тези 700 български рода вчера не видяха своето политическо представителство в лицето на ДСБ!

За пореднен път. не за първи, не за втори, не за трети път. Обикновено, когато ДСБ сгафи обвинявам администрацията - политическия секретар, медиа-центъра и другите, чиято работа е да четат вестниците, да мислят и да подсещат и ръчкат ръководството. Но когато гафът се случи повече от 4 пъти подред, очевидно грешката е системна. Сбъркан или дефектен политически чип. 

Маркс беше прав в едно - в обществото има класи. Класите се борят за влияние. 
Той сбърка като каза, че борбата е за средства на производсто и прочие глупости - това е борбата между фирмите в капитализЪма. Онова маллко, което ме ну достигна за да бъде прав е идеята, че класовата борба в обществото е между културни модели.

Има три типа хора. Едните когато отидат във Виена отиват на Опера. Други отиват на Пратера да се возят на влакчетата на ужасите. Трети отиват в някой голям хипермаркет "да пазарят". Такъв е живота и така е устроен света. 

Пазарисите ги оставяме без коментар. 

Посетителите на Пратера, дори да попаднат в операта веднъж - дваж в живота си, чувстват се не_докрай_на_място, с лека досада изчакват антракта и въпреки радостта си че са се поотъркали о културата, не могат да разберат какво намират превзетите сноби в истеричните писъци на някоя дебела жена.

Посетителите на Операта пък,  понякога се насилват да отидат в Пратера, за да не ги сметне компанията за пълни темерути, но като цяло трудно разбират как може възрастен човек да изпитва щастие като гледа пластмасови статуетки на джуджета, които отварят уста с лъвски рев към преминаващите вагончета на детско влакче.  Това им се струва инфантилно и тъпо.

Тези две групи - Операта и Пратера са много различни като хора, като класи и като културни модели. Но поради голямото множество на пазарисите, които давят всичко в море от варварщина (и пластмасови тарелки с остатъци от лютеница/Първомай с хорце/ и нахапани наполовина кебапчета) ,  през последните 100-тина години Операта и Пратера съжителстват политически. Намират някакво най-малко общо кратно, което да им позволо да намират общо политическо представителство, което да бъде достатъчно силно за да се опре на ордите на Атила от Илиянци и Кауфланд.

Ръководството на ДСБ вчера показа, че Операта не му е по сърце. Тях си ги тегли Пратера - захарния памук , вурстчетата и звънкия смях на "големия катапулт". 
Ръководството на ДСБ вчера не беше политически представител на обединените сили на Операта и Пратера, а "забрави" за единия си крак. 
Ръководството на ДСБ вчера показа, че се състои от хора, чието семейно минало се свързва не с ордени  "За Храброст" и подписи върху Търновската конституция, а с бежов вартбург с багажник, щайга с компоти и кора яйца на задното стъкло. ..."Трябва да има и такива хора" , както казваше Минко...

ДСБ се бие в гърдите, че е партия на политическото представителство, а не на властта. Ако иска това да е истина, трябва да избере на кого ще бъде представител. Ако иска да представлява Пратера, може да се ограничи с глупашки задявки, разпространение на шарени запалки с лика на вътрешния министър и имбесилно бутане с лакти със СДС и Атака на тема импийчмънт, кой пръв е внесъл вот и кой втори е поискал предсрочни избори...

Ако ДСБ обаче има желание да представлява хората от центъра на София, трябва да уважава родовата им памет. Императивно и задължително, дори и да не му идва присърце. Точно както хората от Пратера се насилват да ходят от време на време на Опера, от кумова срама, за да не излязат хептен простаци.
Има три дати, на които задължително ДСБ трябва да прави политическа демонстрация на съпричастност към семействата на своите избиратели:

01.02

16.04

09.09

Ако ръководството на ДСБ проспива тези дати, ако проспива някоя от тях, ако понякога забравя за някоя от тях, обижда кръвно, на семейство, на майка и на баща поне половината от своите избиратели. Не само ги обижда, но ги предава. И тъй като благодарение на тези хора е получило място в парламента, което значи спане до късно и свободни следобеди, когато обижда и предава своите избиратели, ръководствто на ДСБ подменя вота им. Когато си гласувал за някого, защото знаеш, че той знае за 16 април, а той после се държи като онези, на които не им пука за 16 април, то това е подмяна на вота. Демек, лошо и безчестно нещо. Мюзевирлък.

Ръководството на ДСБ има един единствен шанс. Че останалите партии са пълни пазариси. Те не са и Пратер, а са си чисти щурмоваци от Илиянци. Затова от немай-къде жълтите плочки ще гласуват за ДСБ. Това обаче ще се случва само до момента, в който някой покаже, че за него 16.04 означава нещо.
Тогава Операта ще запее онази мръсна песен  "Ни съм у-умрял, ша знайш, за твойта.....", а депутатите на ДСБ ще си останат в къщи, за да правят компоти, които да сложат в щайга, която да сложат на багажника на вартбурга и да отпрашат на село. Онзи същият вартбург от началото на приказката.

Ако сравним партията с куче, то ДСБ от вчера не е моето домашно куче, член на семейството, което целувам в устата, храня с вносни гранули, реша с гребен, ваксинирам срещу глисти и чиито лайна събирам в найлонче. Партията която проспа (за пореден път) атентата в Св. Неделя все по-устойчиво се превръща в квартално куче, което почесвам зад ушите от време на време, понякога маха с опашка пред входа, понякога получава някой кокал от джоланчето, но като цяло няма да забележа ако Бате Бойко прибере в приюта си и евтаназира.

И понеже вчера платих членския си внос за миналата година, мисля за тази да не плащам. И да престана да бъда партиен член, а да стана "регистриран симпатизант" и евентуален гласоподавател, под условие.

Хубавото е, че блогерското братство беше далеч по-културно и устойчиво в своя "цивилизационен избор". Гантри, Радан и много други хора отбелязаха 16.04. 

Днешните оперативно интересни гашняци в правителството са генетични потомци и преки политически наследници на онези терористи от 1925г.  Ако престанеш да водиш класовата борба, която те започнаха срещу теб преди 83 години, ще изчезнеш. Или по-лошо. Ще те качат отново на вартбург...




imageВиена, Операта
image София, Св. Неделя

* * *





image Виена, Пратера
imageСофия, Запалката
* * *




image Виена, Пазараimage София, Пазарисите на митинг





И Моите хора от операта, featuring Добротица ;)




Гласувай:
1



1. анонимен - ?
17.04.2008 10:32
Абе бате, ти си луд ми се струва... Шо не ... на Костов едно друго. Войнставаши антикомунисти, терористи глупости. Луди жаби!
цитирай
2. templar - Баце
17.04.2008 10:38
Правилното тарикатско обръщенийце е "абе баце", а не "абе бате". Дори и качествени цървули не можете да бъдете мама му стара. И в това не ви бива.
цитирай
3. ianchefff - темплар,
17.04.2008 10:53
в нищо не ги бива.
Както се оказва за пореден път.
Оакват се и се бършат с пръсти публично.
Поздрави.
цитирай
4. slavuncho - Божеееееееее, колко мъка има на този свят, Боже!
17.04.2008 11:02
'бах маа му...
цитирай
5. luben - не е само това
17.04.2008 11:27
дсб 5 пари не дадоха (интересно защо) да се драсне една свестна история на България след 1944 г. Матриал - много, но за жалост този период тъне в соц. лозунги, оправдания от рода 'Такова бе времето' и препечатки от в. Демокрация.

Всъщност тъжното е, че никой не иска да изкара истината за тези години (като се почне от 9-ти нататък)... за щастие вече периода до 1944 е добре осветлен и обяснен от няколко сериозни български историци.
цитирай
6. gantree - @ templar
17.04.2008 11:55
Ооооооооооооооооооооооооооооооохххххххххххххххх!!!!

Да, така е. Вярно е. Може да се каже "проспаха го". Само по една основна причина - няма нищо официално организирано по повод вчерашната годишнина. Само че аз от своя страна трудно бих отишъл по своя воля на едно такова официално организирано ... мероприятие, да го кажем. Аз лично вчера отидох, и си запалих една свещ, както обикновено правя всяка неделя. Разликата е само в това, че вчера беше сряда, не беше неделя, и имах конкретен повод за това, годишнината. Нали схващаш разликата? Това нещо не става с наши партийни официални организации и официални отбелязвания. Да, сега сигурно ще кажеш "ама американците какво правят на 09/11 всяка година от 2001-ва насам" и аз веднага мога да кажа в отговор, че това не го организира Републиканската им партия. Всички го отбелязват. Ако само ние се бяхме организирали - каква щеше да е ползата? Отбелязването на тази дата трябва да стане официално на съвсем друго национално ниво, а не само на нашето партийно ниво. Този ден трябва да се поменава от всички, а не аз да имам възможността да посочвам вчера клипове като онзи кретенски комунистки клип на ред-бг.нет.

По отношение на ДСБ аз не се натоварвам с хипер-мега- очаквания, и сигурно затова евентуалните ми разочарования не са хипер- и мега-. Вчера припомних това в блога с думите на Огнян само за да не се забравя това безумство и главно заради приятелите, редом с теб в това число. Ако имаше организирано нещо в "Света Неделя" може би нямаше да отида. Е, сигурно щях да намина, но това трябва да произлезе на национално ниво, а не само ние да се видим там, а тиквите по трамваите да се чудят "аве къф празник е неска".

За регистрираното симпатизантство - аз съм така още от частичните избори 2005-та. Не ми понасят вътрешно-партийните сражения, както се оказа. Дори и на "любимия" ми психиатър не ми идва да му ковна една, като прекали. По-добре симпатизант, отколкото всичко да потъне в кървища. Образно казано. Защо го споменавам - защото въпреки всичко това, въпреки всичките пропуски не съм и няма да си дигна ръката срещу ДСБ. По-добре аз формално да се махна от организацията заедно с всичките си претенции и очаквания, отколкото да си туря такъв грях.

Поздрави
цитирай
7. templar - gantree,
17.04.2008 12:07
Аз не казвам да се организира "партийна панахида с измислен свещеник от алтернативния синод"

Една декларация и минута мълчание в Парламента, едно съобщение на сайта щаха да са съвсем достатъчни.
цитирай
8. sparhawk - Respect!
17.04.2008 12:08
Вярваш или не - никога не съм виждал по-точно разделение на хората, от това, което ти направи за хората във Виена - поклон! Това ми впечатление дори измести смисъла на статията, който иначе е много верен, но пък и Gantree е прав, като казва, че нещата трябва да се организират държавно, а не партийно. Може би обаче е редно най-антикомунистическата партия, каквато явно е ДСБ, да демонстрира поне неофициално съчувствие, като лидерите и запалят една свещица.
цитирай
9. karelia - За родовата памет
17.04.2008 12:17
За съжаление аз също не се сетих,че атентатът е станал на 16.04. Всъщност наистина никъде, нищо не се спомена. Разбирам какво ти е, защото пазиш своята родова памет.Това според мен е по-важно от това дали ДСБ или Атака ще припознаят и обсебят датата. Аз също пазя своята родова памет,но тя е свързана с онова безумно клане на майки и деца около местността Илиева нива. И изобщо не съм щастлива от факта,че всяка поредна година в която аз ходя там за да почета избитите ми лели и чичовци на възраст от 0 до 10 тодини се изтупва някое БСП величие.Защото нас - потомците на бежанци са ни припознали като тяхни. И всяка година чувам как ще ни обезщетят, но нали сега са в коалиция.... Аз не искам обезщетения. Искам история. Искам родова памет. Искам истински учебници по история с кланетата и атентатите.
p.s. За твое успокоение ще кажа,че съм член на ДСБ, но то друга дясна алтернатива няма.
цитирай
10. gantree - @ templar
17.04.2008 12:26
Така е - сигурно щеше да е достатъчно дори и това. Добре, няма го, но за мен нищо не се променя от този факт. Преди всичко съм склонен към себе си да погледна, аз какво съм направил или съм пропуснал, отколкото в други посоки. Ето, например, миналата 2007-ма година със сигурност също съм знаел и съм помнил 16 април не повече или по-малко от вчера, но не съм го отбелязал. Вари ме, печи ме - не съм. Погледнах си архива изрично, обърнал съм внимание на "Do you believe in life after birth", http://gantree.blog.bg/viewpost.php?id=61413, историята за двете още неродени бебета на онази готина Олга, от Претория. Не съм писал за годишнината, а съм сигурен, че не съм я забравил. Помня я, но ето - не съм писал. И не се осъждам заради това. Как тогава да осъдя за това другите?

Но по принцип си прав - щеше да ми бъде изключително приятно, ако беше направено дори и това, малкото, за което пишеш по-горе. Не е направено - ми добре. Да се надяваме тогава, че ще бъде направено през 2009-та. Може и да бъде направено, кой знае? - сопнал се оптимистът на песимиста.
цитирай
11. gantree - @ karelia
17.04.2008 12:37
АТАКА е комунистическа партия. Това не го забравяйте.
Те са мега-прости комуняги и не могат да "обсебят" този помен.
цитирай
12. thehobbit - Прав си, Templar
17.04.2008 13:23
... още по-прав си, защото наследниците на бомбаджиите от '25 днес се мъкнат по черкви и манастири, дарителстват и ктиторстват, организират си "аристократични коктейли" с разни уроди, и на опера люпят семки, и всячески се гаврят с идеята за национален елит, чийто скромни наченки успешно взривиха, разстреляха и претрепаха в миналото.

Накратко - за да разберем днешния ден, трябва да се сещаме за вчерашния. Не е случайно, че сме безпомощни днес, НЕ.

И това го казвам аз - човек от Пратера, по твоята прекрасна класификация:)
цитирай
13. gantree - @ templar
17.04.2008 13:33
Запалиха ми главата тези твои думи. Сетих за три галерии, от 2006-та, качени са тук
http://photo.neuropol.net
В третата галерия има доста интересни ... "композиции", да го река така. Например, Петър Стоянов подреден до Атанас Атанасов. Превъртат се от горе вдясно, където има дата и стрелка. Снимките могат да се ползват и да се видят извън генератора, като се кликне на стрелката горе вляво на всяка снимка, за да излезе извън него.
цитирай
14. templar - :)
17.04.2008 13:35
Винаги съм казвал, че ти си "наш агент" в Пратера..., който се вози на старовремското виенско колело за да прави красиви снимки отвисоко ;) Освен това "За храбростъ" и конституцията... абе хайде да не те рекламирам, че когото похваля обикновено добро не вижда...

Мъчно ми е, че не им идва отвътре на тиквите (вж. "Костов-небе:останалите-тикви" в поста ми отпреди оставката :). Нито веднъж. Иначе аз мога да си наложа да ги подсещам винаги предишния ден... ама не е в това работата. На сила хубост не става.
цитирай
15. thehobbit - Ами честно казано
17.04.2008 13:43
... просто не харесвам опера (която е исторически едно изкуство за профани, които не разбират класическата филхармония... но светът се профанизира и демократизира едновременно).

Та аз съм дотолкова демократ, че по необходимост съм и леко профан, хехе... нали съм ти разказвал историята с късите ръкави и на ризата.
цитирай
16. анонимен - ще ти пусна част от темата
17.04.2008 14:00
ще ти пусна част от темата в моя блог с линк към твоя,много ми хареса,нека повече хора я прочетат
цитирай
17. templar - няма не харесвам
17.04.2008 15:19
Операта или Оперативно интересните :)))
Kill by death!
цитирай
18. luben - За всичко дето казваш си прав
17.04.2008 15:44
особено за фактът, че в България подобни годишнини и събития трябва не само да се споменават, а и да им се отдаде значимото в историята ни.

Опитвам се да ти кажа, че никой не иска да направи истинска политика - на базата на случилото се в историята ни, със съответната почит и уважение (какво уважение имаме към жертвите след 1944, след като даже не знаем бройката им от сериозен източник?).

Политика не трябва да се прави само от днес за утре, да се агитират интелектуалците само преди избори, а след това - да се гледат само партийни интереси. Подобен подход отблъсква хората. Както и да е. Не се опитвам да оплювам, опитвам се да кажа и покажа грешки (политически), без които всяка партия за силна България би била наистина Силна...
цитирай
19. анонимен - Lucho e
17.04.2008 16:27
Pich az te poznavam - ti vchera govori na subranieto na Kurnigradska, nali?
цитирай
20. анонимен - Алеко до templar
17.04.2008 20:05
Улавям се, че ми е приятно да те чета. Не заради тезите. А заради стила. Емоционален стил, пък и думите добре ги редиш.
Това дето си го написал в 15.19 - "Операта или Оперативно интересните" ме разсмя. Много добра игра на думи.
цитирай
21. анонимен - Иван
17.04.2008 23:53
Прав си, Темплар, точни са думите ти.
цитирай
22. анонимен - ixland - благодарност
18.04.2008 01:36
Браво, мисля по абсолютно същия начин.Чудесно написано и според мен 100% фактологически вярно.
И тъжно - настръхнах при мисълта за атентата и ме побиха тръпки. Историята на извършителите може да прочетете в книгата на г-н Христо Троански - "УБИЙСТВЕНО ЧЕРВЕНО".
цитирай
23. templar - отговори
18.04.2008 10:19
Karelia,
Много пъти съм се канил да пиша за тракийските бежанци. Някак си в българското общество е насаден един поп-фолк култ към Македония и несправедливо се пренебрегват тракийците. А зверствата от 1912 -1913 са нещо, което трябва да развяваме като знаме докато азиатската мюсулманска държава на югоизток от нас не влезе в пътя, вместо да и правим мили очи за ЕС.
Напълно съм съгласен, че десницата проспа и пропи темата за Тракийските бежанци и не направи нищо по въпроса. Това трябваше да се постави на политическо ниво преди "извинението" за възродителния процес, но задължително заедно с него. Не за да бъде оправдание за комунистическата простотия, а за да покаже, че имаме принципно държавническо отношение - като европейци осъждаме азиатщината на комунистите, които сменяха имена на надгробни паметници, но от друга страна няма да правим никакъв компромис с обрязаните азиатци докато не изпълнят и преизпълнят всички изисквания за цивилизовано и европейско отношение към престъпленията от миналото на варварската си държава. Спирам, че ауспуха на моторетката много гърми и пуши...

Поради това проспиване на темата от десницата, тя бе яхната от май-безродната пасмина в историята - българските комунисти, които с руска подкрепа изградиха Тракийските дружества от ОЗ военни, после ТВ СКАТ, а върху тях - партия АТАКА.
Съжалявам, че звуча като маргинал, мога да го украся в политически-коректни думи, но сега ме мързи.

Алеко, благодаря ти за комплимента

gantree, снимките ми направиха голям кеф. Приятно вспомнит... бат Петьо в "Това го знае всяко хлапе"

Лъчо, много питаш ;) Аз съм лисицата от баснята на Лафонтен.

Любен, за мен няма стойностни български историци. Това е един от големите проблеми на общността ни. След Паисий, Спиридон, Венелин, Априлов следват Златарски, Мутафчиев и Ников. Бих добавил и Страшимир Димитров. Другото е плява - или комунистически преписвачи и търсачи на лесна слава, или пък перковци, които веят конски опашки - маргинали някакви.

Българската историческа наука беше и си остава не едно много провинциално, любителско, читалищно-самодейно ниво.

Към всички. Темата е тегава, затова не се радвам, че почти няма критики и забележки към казаното от мен. Но го отбелязвам, пък белким някой го заболи и друг път не рискува да попада пред гневната ми пионерка с налчета :)

blueskies, мерси за вниманието и "знам-как"-то

Любчо (устава), аз си знам че си пич, затова въртя меча гръб до гръб с теб :)

Strenght and Honor!
цитирай
24. анонимен - Историци
18.04.2008 10:37
Храмовник,

Аз бих прибавил към списъка на историците един честен българин - Янко Сакъзов. Неговата история не е допринесла за развитието на нашата историческа наука, но е от онези книги, чиято поучителна роля е по-важна от научната.

От времето на комунизма остана за мен името на Милчо Лалков. Този човек хвана една тясна област - Австроунгарската империя през 19 в. Почина от инфаркт по време на лекция. Получи австрийската Хердерова награда. Никога не се натрапваше в медиите и затова остана встрани от Пантевци и Николайгенчевци.
цитирай
25. templar - e, то ако ще пълним списъка
18.04.2008 10:43
можем да добавим Захари, Стоян Заимов, Симеон Радев, Константин Кацаров, Стефан Попов, Георги Марков... но те не са историци в най-буквалния смисъл на думата, но са направили повече от всички историци взети заедно. За това иде реч...
цитирай
26. анонимен - Karelia, тракийците
18.04.2008 11:57
Templar е прав за пренебрегването на тракийската драма в българското обществено съзнание. Дали поради наличието на много македонци в управлението пред 9ти, дали по-чисто географски причини (близостта до София и бежанския поток), дали друго. Прав е и че Тракийската организация е окупирана от баш-ченгета като Тодор Бояджиев, Красимир Премянов (зам.-председател, да не се чудите), о.з. митрополит Кирил Варненски и прочие боклуци. Но, като се замислим и ултрадясното (уж) МВРО беше окупирано, но по друг начин.
Поводът да пиша е друг - Templar, тракийската драма не е свързана само с югоизточния ни съсед, а и с югозападния. Когато говорим за Тракия, нека не мислим само за Одрин, а и за онази прекрасна ивица земя между Родопите и Бяло море, която аз, бидейки първо поколение роден в сегашна България, няма да прежаля. И там ни български гроб, ни българско име не са останали, но заслугата е на православните ни "братя" андарти.
Само споменът остана, но и той ще си отиде след не повече от едно поколение.
цитирай
27. анонимен - ben chur
18.04.2008 12:20
mnogo razmito.ne6to kato;ne sjdai zad compa pil;dobre 4e ima koi da te 4ete.az-za posledno.sbogom.
цитирай
28. templar - ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА!
18.04.2008 12:32
Karelia, права си, но мисля че през 1946-та г. подписваме един договор с Гърция и тя ни плаща едни пари, в следствие на което се споразумяваме, че нямаме претенции едни към други. Изобщо, въпросът е решен по европейски, друг въпрос е доколко справедливо.

Докато младотурците имат договорени задължения към България, които не са плащали, нито дори лихвите.
цитирай
29. анонимен - От № 26
18.04.2008 14:47
Извинявам се, но не съм Karelia, съжалявам за объркването. Явно сме само далечни земляци с нея може би.
Да обезщетенията са уредени с Гърция и после бяха изядени от компенсаторната шашма на две правителства - едното, което поддържаше ниски цени заради машинациите с приватизацията с компенсаторки, и другото, което удари големия джакпот с БТК, но не това е темата.
Компенсациите не ме топлят, не става дума за пари, а за изтритите следи от хората. Сякаш никога не ги имало, сякаш никога не са разкарвали жени и деца с кораби без храна и вода по безлюдни острови из Бяло море само защото някой е проговорил вкъщи на български и подслушващите са го чули и прочие гадости, за които средностатистическият съвременен българин не само не подозира, но не би си и представил. Неслучайно големият Таньо Николов забравя пролятата кръв срещу турците и става ръководител на българо-турска организация.
Нищо европейско няма в това и в това отношение андартите не са по-добри от "обрязаните азиатци", колкото и да не им се иска на вярващите в православното, с извинение, единство.
Но не това е темата.
Поздрави и приятен уикенд!
цитирай
30. анонимен - Алеко за Темплар - "Темата е тегава,
18.04.2008 19:08
затова не се радвам, че почти няма критики и забележки към казаното от мен".
Ами точно за това написах, че не се впечатлявам от тезите ти, а от стила. Защото тази теза е сбъркана. По стечение на обстоятелства, аз съм гледал и слушал Илка Попова, Христо Бръмбаров, Михаил Попов, Катя Попова, Радка Комфорти, Катя Георгиева, Димитър Узунов, Николай Николов, Любомир Бодуров. Когато главен диригент на Софийската опера беше Асен Найденов. А главен режисьор - Драган Кърджиев. По онези времена Николай Гяуров, Асен Селимски и Николай Гюзелев бяха млади надежди. А Красимира Колдамова, Ичко Лазаров и Цвета Джумалиева бяха все още в балетното училище. Но всичко това не ме прави "по-велик" от моите приятели, които не харесват оперна и симфонична узика. Но пък мислят за обществените отношения, като мен. И това е същественото!
цитирай
31. анонимен - Даскал
18.04.2008 19:58
Прекалено много претенции, които издават, че зад написаното няма истниски чувства. Вместо да се пъчиш с родовата си памет, кажи с какво си вадиш хляба сега?
Величествено е, че си си запалил свещта в сряда. Още по-величествено е, че ни го съобщи.
цитирай
32. анонимен - Алеко за Даскал
18.04.2008 20:14
Даскале,
Това е личен дневник. И щом е личен, се пишат лични неща. А на теб (и на мен) ни е позволено да надзъртаме в личното. Като не ти уйдисва - беж другаде.
Не ни се прави на селски даскал, та да ни поучаваш. Ако имаш нещо за споделяне - давай.
цитирай
33. анонимен - Даскал
18.04.2008 23:56
Вече споделих. Дневникът предполага искреност, каквато не можах да усетя тук. Ако на теб не ти уйдисва това, което казвам, не ме чети. Вмместо да ми препоръчваш да си затворя устата. Или ми обясни защо съдържанието на този личен дневник ми го натрапват чрез сайта на един ветник.
цитирай
34. анонимен - Алеко за Даскала
19.04.2008 00:54
Даскале,
Не се прави на страдалец! Къде видя, че някой иска да ти затвори устата? Прочети последното ми изречение.
Не се прави и на даскал, който проверява домашни на тема - какво е искал да каже автора.
Това за вестника - не го разбрах. Аз вестници не чета.
Чета книги и блогове.
цитирай
35. анонимен - зз
19.04.2008 19:51
относно говоренето ви за плащането на членския ви внос,превърнато в публичен акт тук:
намирам го само като изпреварващо и нескопосано обяснение на непоискан тук разговор.
цитирай
36. анонимен - Даскал
19.04.2008 21:40
Става забавно. Някой поучава какво бива и какво не бива да чувствам. Какво бива и какво не бива да правя.
Какво мога и какво не мога да пиш.а. И за капак се прави на мерна единица. Демек за горната кора на лайното.
цитирай
37. анонимен - Алеко за анонимен 33- простички правила
19.04.2008 21:46
1. Много неприлично е да превръщаме личен блог в място за задявка между читателите му. Както и неприлично е читател да напада автора на блога с оценки за личните му качества.
2. Когато някой читател се намесва в личен блог, би трябвало да го прави по конкретна теза. И когато не е съгласен с автора на тази конкретна теза - да представи своята теза с аргументи. А не като Даскала да поставя свои си оценки за личността на автора на блога.
3. Какво ще пише един автор на блог - си е негова лична работа. Така че, претенциите на анонимен 33 - "за поискан разговор"са смешни. Къде са поискани, от кого са поискани и на какво основание са поискани? Не правите ли разлика между лично пространство (личен блог) и държавна институция (където задължително трябва да има претенции от гражданите).
4. Намесих се при "откровенията" на Даскала и на 33-я анонимен - не за да защитавам автора на блога. А да защитя читателите на всеки блог от излишен спам. Или човек има нещо за казване по тема или няма. Ако няма - да не излива лошите си чувства и настроения на чуждо място. Невъзпитано е.
цитирай
38. анонимен - ДСБ И МУТРАТА б.борисов
20.04.2008 02:21
ДСБ ПОЧТИ НЕ ПОПРЕЧИ ЗА ПРИЕМАНЕТО НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ герб(ГРАБИТЕЛИ,ЕКСПЛОАТАТОРИ И РАЗБОЙНИЦИ НА БЪЛГАРИЯ) В ЕНП.ТАКА ЕНП С ПРИЕМАНЕТО НА герб СТАНА КОМУНИСТИЧЕСКИ ИНТЕРНАЦИОНАЛ.ИЗЛИЗА ЧЕ ЦЕННОСТИТЕ НА ЕНП СА ДОНОСНИЦИ И ЧЕНГЕТА ОТ дс,ПРЕСТЪПНИТЕ КОМУНИСТИ И МУТРИ.ЗАТОВА ДСБ ТРЯБВА ДА НАПУСНЕ ЕНП КАТО ГО ЗАЯВИ ,ЧЕ С ПРИЕМАНЕТО НА герб ЦЕННОСТИТЕ В ЕНП НЕ СА ТЕЗИ ,КОИТО ИЗПОВЯДВА ДСБ.АКО НЕ ГО НАПРАВИ ТОВА ДСБ НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА ТЯХ.
цитирай
39. gantree - :)
20.04.2008 13:24
О, тук станало весело :)
Не се карайте момчета, излишно е. И на мен не ми харесва, когато някой от нашият си отбор си обърква в един момент посоките и внезапно почне да рита топката в наш`та си врата, но като се замисли човек, и вижда, че то не е кой знае какъв проблем това. Важното е вратарят да си е винаги номер едно, резервната скамейка да е винаги пълна и мачът никога да не свършва, а това, с посоките и объркването на някой от нашия отбор - то никога няма напълно да се изясни кое и в кой момент е по-добре за феновете.
цитирай
40. анонимен - Алеко за gantree -Че къде видя веселията?
20.04.2008 20:06
И как идентифрицира "играчите" в чии отбор са?
Да оставим настрана Даскала и 33-я анонимен.
Какво ще кажеш за излиянията на Анонимен 38?
Да не би случайно да си мислиш, че са искрени?
цитирай
41. templar - леле мале
21.04.2008 09:25
Какво става тука. Тая Пещерска наистина трябва да я забранят:)

не разбрах кой вестник е натрапвал присъствието ми. Моля за осветление, че да се изфукам на родата,

А това за "разговор тук" и "публичен акт тук" по повод членския внос, също е над интелектуалните ми възможности.

Не разбрахте ли, че аз съм елементарно момче, движено от комплекси и култ към личността на Иван Костов? Говорете с думи прости, за да мога да ви разбера. Иначе като не разбирам се подтискам и изпадам в ступор- зациклям демек. Трябва жена ми да ме шибне зад врата за да зацепя отново.

А, и по повод писането на коментари с ГОЛЕМИ БУКВИ. No Passaran! Опичайте си акъля, че аз не съм ви от гражданското общество и се хващам за delete-тo за едното нищо. В монархо-фашистката ми ценностна система демокрацията стои много по-ниско от доброто възпитание. Така че пишете с букви малки и кокетни и без лични обиди към писатели и читатели. Затова ние масоните-хазари от подводницата в червено море сме ви измислили Станишев и тройната коалиция. Ако искате да наругаете някого - моля, изберете си някой от мнозинството и попържайте като сръбски циганин. Но към останалото българско човечество се дръжте почтително :)
цитирай
42. анонимен - KontraBenzinostanec
21.04.2008 18:59
Приятел хубаво си си изписал мислите ама нещо целия смисъл ми се губи. Освен че се изкара голям софианец и гражданин друго не разбрах. Нещо много въздух , малко пълнеж...
цитирай
43. darktales - ''Има три типа хора. . . '' Така си е. ...
21.04.2008 21:35
''Има три типа хора...'' Така си е. Даже първото посещение на тип номер 1 във Виенската опера е описано в родната художествена литература. То горе-долу съвпада с датата на учредяване на славната Партия-столетница. Дали пък не е там причината за тоя непризнаващ никаква друга цел антагонизъм, за това състезание между връстници, също като в някой древен епос - докато цървулите на Ганьо Сомов бавно гният в земята? И пак като в някой епос, затова ли Водачът трябва да е човек от другаде, може би дори кръвно свързан с омразния враг?
Какъв антикомунист е Иван Костов? Кога точно е станал такъв - вероятно не докато е обяснявал колко правилна е била насилствената колективизация, а жена му е слухтяла дали някой не се венчае в църква? Какво има да консервира той - човек консервира,каквото е натрупал, а пък той още събира.
цитирай
44. анонимен - даскал
21.04.2008 23:18
Много, много думи и малко смисъл. Пространството на блога, разбира се не е лично, а само имитира такова.
Тук няма дискусия. А нравоучително пърдене. Без извинете.
цитирай
45. анонимен - Честит празник!
01.05.2008 10:14
Честит празник 1 май на всички българи!
цитирай
46. haralanov - Без заглавие
19.05.2008 21:09
Ако можех,бих ти стиснал десницата....Поздрави....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: templar
Категория: Политика
Прочетен: 3797779
Постинги: 428
Коментари: 2648
Гласове: 10559
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031