Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.07.2008 11:20 - Обичай Натапроцедура (онова, което трябва да се направи)
Автор: templar Категория: Политика   
Прочетен: 14161 Коментари: 37 Гласове:
0

Последна промяна: 04.07.2008 15:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Оправяне на папуаска държава в 4 стъпки  (Freedom, Justice and Democracy for Dummies :)

Това правителство  вече  и физически  ни заплашва, като взривява килотонове тротил съизмерим с бомбата над Нагазаки на километър от домовете ни. Т.е проблемът от политически става екзистенциален, демек въпрос не вече на принципи и идеали, а на телесно оцеляване, както беше през 1996, преди това през 1990... 

През 1876  нашите прадядовци  възстанаха заради политически проект,  високи цели и мечти, желанието да бъдат свободни и независими. Днес, 2008г. макар и членове на ЕС, ние бяхме върнати на по-ниско, примитивно ниво на мечтите и хоризонтите. Искаме само да не се давим заедно с добитъка и къшите си при всеки по-силен дъжд,  да не взривяват складове със снаряди  под прозорците ни,  да не изливат нафта в морето и бетон върху гората и други такива простички, аборигенски мечти.

Докарахме се дотам, че за да имаме известна сигурност за живота и здравто си, трябва преди това да се "освободим" от ориенталския депесарско-комунистически полип . За да градим модерни европейски институции и държавност, свободи и общество , трябва да започнем от същото място. Как?

1. Да има обществен и политически консенсус, че ДПС не бива да участва в следващото управление. Политически и ПР стъпки, които ще накарат всички партии да декларират, че няма да играят с Доган. Нека ДПС стане мръсна дума и всяка заигравка с тях да бъде самоубийствена за съответната партия. Мисля, че тази цел е приоритет, който може да бъде изваден пред скоби, защото докато не се случи няма да проимаме нормална политическа система - нито ще имаме сигурност за дома си, нито шансове за европейски порядки.

2. Коалиция с големия бял баща от ЕС срещу  безобразната българска администрация. Това правителство работи срещу българската държава, срещу българското общество, срещу гражданите на страната заедно и поотделно, срещу приндлежността на България към европейската цивилизация. Без никакви скрупули и илюзии трябва да подкрепяме и поощряваме всички европейски институции и органи в натиска им срещу българската администрация. Да алармираме и информираме за всички безобразия и ориенталщини на българското чиновничество и да настояваме да им спрат всяко кранче и левче. Да аплодираме и популяризираме всеки критичен доклад от Европа. С Румен Петков и Тадаръков вече системата сработи...

3. Съдене до дупка. Наскоро двама адвокати без гръмки фрази  и политически амбиции, от свое име и за своя сметка осъдиха "Синята зона" в София и я направиха невалидна за три - години назад. Ако изобщо има нещо като "гражданско общество", то вместо да краде пари по съмнителни проекти за кръгли маси и кьор-софри, да обедини 100 адвоката, които всяка седмица да подават 100 съдебни жалби срещу безобразия на различни органи на администрацията и чиновници - от катаджии и главни архитекти до министри и държавни агенции. И да ги съдят във всеки градски и районен съд и на всяка инстанция, чак до Страсбург. Да се превърне живота на това правителство в ад, в едно безкрайно съдебно заседание - в съдебните зали, по блоговете, по българските и европейските медии.

4. Да ги спукаме от майтап. Тези хора са прости и по селски нагли. Да ги клеймим като някаква всесилна конспиративна машина не е резултатно. Нека вместо това да ги скъсаме от гавра, хумор, сарказъм, ирония, карикатури, смешни сравнения...те дават толкова богат материал.. - за пълната им неадекватност, некомпетентност, лакомия, балканска простащина, външен вид (като персонажи на Кустурица са) и поведение. Днешния "елит" се състои от бивши вмирисани на пот милиционери (униформени и цивилни)  и примитивни оргработници с меки уши. Понякога забравяме за това. Присмехът е най-силното оръжие срещу тях...те са нелепи, изглеждат несериозно, ако не беше тъжно, щеще да е много смешно, че такива хора управляват държава..



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. divini - А спонтанно да се съберем...
04.07.2008 11:24
на площад "Света Неделя" ? Спонтанно организирано множество пред Министерството на извънредното бедствие?

Поздрави
цитирай
2. luben - Понякога
04.07.2008 12:22
с малко тъга се сещам за наистина спонтанните сбирки и митинги 97-ма... беше истинско, спонтанно и ... успяхме !

Иначе си мисля, че ДПС е пътник. Както и че разни Петковци и Тадъръковци по-трудно ще виреят. А за точка 4 - сори - онези са гьон сурат ... иначе е винаги забавно да се прочете/чуе по някое готино мнение за тях.

Наздраве и поздрави ;)
цитирай
3. templar - те нямат значение, Любене
04.07.2008 12:29
"Народа" е важен. Буратино (Ж., Ганчев) и Васко Нубиеца, Гошо Тъпото, Мистър Биин, Mr. 10%...бяха ликвидирани политически само заради това, че на всяка маса, на която хора по потници пият ракия със слатка щом се появят по телевизията въпросните субекти и започват майтапи с прякорите им... "Психология на тълпата" :)

divini,
аз съм противник на "гражданските акции" защото винаги излизат малобройни, ялови и показват предимно слабост и безидейност (справка: акцията на Орлов мост срещу Путин). Далеч по-ефектно е да залееш града с някой оригинален плакат със снимка, каламбур, или карикатура, , за който всички да заговорят... (Сменете си Запалката) демек "Guerrila marketing"
цитирай
4. divini - :) и аз също не съм най-големият фен
04.07.2008 12:39
На "гражданските акции", но пък ако няколко спонтанно организирани граждани помятата камъни по етем, няма да ми се развали настроението:)

"Сменете си запалката" трябва да призная, беше разкошна идея.
цитирай
5. templar - Какво и е на Емел Етем? Бомба си е жената!
04.07.2008 12:48
И картинка на жена-камикадзе с ислямска забрадка и колан от тротилови пресовки. (малко е хард за нас, но Атака могат да го лапнат като топъл хляб :))
цитирай
6. chara - едно е сигурно:
04.07.2008 12:50
не бива да се оставя администрацията да живее спокойно, комфортно, безхаберно в уюта на анонимната си БЕЗотговорност при това на наш гръб в крайна сметка!
проблемът е във високите нива, където всичко е толкова оплетено в зависимости, ангажираности, схеми, бизнеси и прочие, че освен ПУБЛИЧНОСТ на далаверите и нарушаването на законите не виждам какво може да ги притесни ...
понеже идават избори все пак и PR-ът е от значение ...
цитирай
7. luben - о, прякори
04.07.2008 13:01
имат ужасно много политици - и извън бг и хората се майтапят с тях. Да знаеш само шоута като Spitting Images какви прякори докарват/правят известни на местните политици!

Тъжната истина (поне за мен) е, че няма алтернативен политик, на когото хората да повярват или такъв, който да уцели от какво точно се нуждае страната днес. Хубавото на този фон е, че Атака и Герб (по-малко последните) губят с голям темп симпатизанти. Мисля, че на следващите избори Атака я влязат, я не в парламента.

Запалката - да - беше супер! :)
цитирай
8. анонимен - Степ бай степ...
04.07.2008 13:59
1. Не вервам в резултата от тази стъпка. Всеки може преди избор да декларира всичко и миг след обявяването на резултатите от вота да е.. м... на електората си. На следващите избори - в друга партия и със същите лъжи. Примери много и пресни.
2. Това се прави и в момента и има голям ефект. С две ръце за, трябва да се популяризира, да се заклеймят всякакви опити да се подтиска с аргументи, че се пречело на развитието на държавата. Напротив - точно така се помага на развитието на държавата.
3. Идеята е правилна, проверена в по-европейските и по-нормали страни от нашата. Проблемът тук е, че трябва да се вденат повечко кинти за дела, повечко време, нерви и т.н. Но пък ако стане практика, то ще сме станали наистина европейци.
4. Също считам, че е изключително работещ вариант. Не съм съвсем съгласен с Любен, по-скоро споделям доводите на Темплар.
цитирай
9. анонимен - политиката е законоустановена ...
04.07.2008 14:13
политиката е законоустановена лъжа била тя/демокрация ,социалиализъм или нещо друго/
проблема в БГ е че хората с парите не са правилните хора т.е. те са правилните за определена клика но не и за нашата РОДИНА нарочно не употребявам държава защото държавата БЪЛГАРИЯ се "грижи" за всичко друго но не и за "просперитета" на нейните граждани.
Умишлено се издърпва социалния килим под нозете на българите, толерират се разни маргинали с различен етнически вид, други маргинали със различна сексуална ориентираност т.е прави се всичко възможно да се гони и поне малкото кадърно извън страната защото по добре се манипулират/управляват неграмотници и перверзници
цитирай
10. анонимен - Никога не съм понасяла тази гнусна ...
04.07.2008 14:51
Никога не съм понасяла тази гнусна партия и способността и хамелеонски да оцелява заради некадърността на останалите недоносчета. Да не говорим, че тя същата,ДПС, от години ни се присмива в лицето като ни натрисва през 4 години автобусите със зомбираните и неграмотни туристо-гласоподаватели. Съгласна съм с теб, трябв да им прилагаме систематичен и постоянен "тормоз" под всякъкви форми. Според мен, повечето тъпанарски формации оцеляват, не защото са силни, а защото хората се държат апатично и незаинтерсовано. А това продължава с години...
цитирай
11. luben - от емоционална
04.07.2008 14:51
гл. точка ще се изкефя и на постери и на повече хумор в пресата/медиите и на изчезването на ДПС/Атака ...

и продължавам да вярвам, че определени хора и партии ще изчезнат, че законодателството ще почне да се прилага и ще имаме европейска държавност (макар и точно вчера едни паркирали както си щат идиоти, и отсъствието на МВР и всякакви паяци в продължение над 3 часа ми връзват пръстите да описвам надежди като горните...)
цитирай
12. анонимен - Попитали Емел Етем какво ще бъде ...
04.07.2008 15:28
Попитали Емел Етем какво ще бъде времето днес.
- Слънчево, с прегърмявания..

.....................

„Продавам прясно разорана нива в Челопечене с готови дупки за засаждане на дръвчета“.

.....................

Попитали Емел Етем как се чувства днес:
- Бомба.
цитирай
13. анонимен - правителство и политици=админ...
04.07.2008 15:51
правителство и политици=администрация!!!!?????????
цитирай
14. kpuc - Подкрепям идеята за "спон...
04.07.2008 16:14
Подкрепям идеята за "спонтанно" гражданско събиране - откога не сме се събирали (все същите познати лица). Наскоро дори обсъждахме с един съмишленик нуждата от "изнесен" протест на морето поради особеностите на отпускарския сезон.

Guerillla-marketing-a също е много добра идея ;)

Поздрави!
цитирай
15. анонимен - Оптимист
04.07.2008 16:55
В рахат ще си довърши правителството мандата и още 2-3 правителства като него ще последват. Не сте ли чували вие за пословичната българска толерантност...
цитирай
16. usandthem - И без ДПС,
04.07.2008 17:10
ДС ще е достатъчно силна да продължава да режисира политиката в България."Монтерей"вече пусна резервния играч-"Лидер" да загрява.Натискът трябва да е към кукловодите,марионетките лесно се заменят и още по-лесно се намират.
цитирай
17. анонимен - Ето едно любопитно клипче, защо ...
04.07.2008 19:39
Ето едно любопитно клипче, защо трябва да внимаваме, когато гласуваме ;))
http://www.youtube.com/watch?v=qBUBT8LII1A
цитирай
18. gantree - :)
04.07.2008 19:53
А знаете ли какво означава "guerillla", извън широко разпространения шаблон с маркетинга?
Бях попаднал преди време на един много смешен разговор във връзка с думата, в някакъв атакаджийски форум единият обясняваше как думата била в женски род на испански, а пък опонентът му обясняваше, че "guerillla" не било в женски род, защото означавала "партизанин" или "партизански отряд". Много, много се смях.
Знаете ли какво означава "guerillla"?
цитирай
19. santov - Горко ни!
04.07.2008 19:58
Прочетох внимателно всички коментар. После още веднъж… Не мога да повярвам – пълно единодушие! Аз също съм напълно съгласен. Със всичко – за ДПС, ГЕРБ, Атака, ДС... Да, отвратителни са им лидерите, партиите им, генезиса им. Но мисля, че не те са основният ни проблем. Просто ние сме си виновни. По-скоро, няма как да ги няма!
Знаете ли, неотдавна ми се наложи да събирам подписка за премахването на т.нар. “Виетнамски общежития”. Може би сте чули. Та, с мъка успяхме да документираме възмущението на 700 души. Но... половината подписи бяха ромски. А те не страдат толкова от това, че държавата им е предоставила жилища! Вярно, не съвсем удобни, но все пак покрив, вода, ток, приличен наем... А онези, които имаха най-много основания, да протестират от невероятната чалга, лееща се денонощно от Виетнамските, за ежедневните кражби, изнасилвания, убийства....За заринатите с боклук улици, обърнати за удобство кофи... Никъде ги нямаше. И сега, когато една телевизия поиска да направи дебат между двете гледни точки – българска и ромска, се оказа, че българите не искат да се покажат в ефира – “ще ме видят”, “страх ме е”, “деца имам...”. Така и на избори – уж вечер, на чашка, с очи и половин ухо – в новините, знаем какви са им кривиците. Когато всеки от силните на деня понечи и се избърше отзад с Костов – мед им капе на душата. А когато могат да решават нещата – нищо. Пет минути - от вкъщи до урната! Все едно до магазина! А то, кой на вила, на село, компоти, абе – задачи, важни! Изобщо, заслужаваме си я държавата - и аз и повечето от нас. Заслужаваме си Доган, Големият каубой, Гоце... Къде са тези, на които квартала е действащ полигон – втори ден вече? Къде? Та аз не чух един човек да е отишъл пред Президенството, ако не да протестира, поне да се изплюе! Просто очевидно това единодушие тук, между нас е в толкова тесен кръг, между толкова малко хора, че... горко ни!
цитирай
20. kpuc - http://en.wikipedia.org/wiki/Guerilla
04.07.2008 20:39
Guerrilla means small war, the diminutive of the Spanish word guerra (war). The Spanish word derives from the Old High German word werra and from the middle Dutch word warre; adopted by the Visigoths in A.D. 5th century Hispania. The use of the diminutive evokes the differences in number, scale, and scope between the guerrilla army and the formal state army they fight. The word was coined in Spain to describe their warfare in resisting Napoleon Bonaparte's French régime during the Peninsula War, its meaning was broadened to mean any similar-scale armed resistance. Guerrillero is the Spanish word for guerrilla fighter, while in Spanish-speaking countries guerrilla as a noun usually means guerrilla army (for example, la guerrilla de las FARC would translate roughly as "the FARC guerrilla group").

Per the OED, 'the guerrilla' was an English usage (as early as 1809), describing the fighters, not just their tactics (for example, "the town was taken by the guerrillas"). In most languages the word still denotes the specific style of warfare.
цитирай
21. gantree - @ крис
04.07.2008 23:37
Топло, топло. Малка битка, тактика на откъснатите една от друга малки битки, обаче терминът, а и тактиката са с арабски произход. Чак се изненадвам какви ги пишат из Уикипедия. Визиготи, пети век, Испания, дрън дрън.

А като става дума за откъснати малки битки, тогава какво общо има герилата със "спонтанните граждански" събирания? Според мен - нищо общо, дори тъкмо обратното.
цитирай
22. анонимен - Велик си, бре gantree!
05.07.2008 00:16
Най-велик! От всички велики. Хубаво, бре джанъм. Герила е арабска дума. Ама дай някакъв по-достоверен нишан за това. Линк, или някакво доказателство. Иначе заприличваш на претенция за жив господ.
цитирай
23. анонимен - Общоприето е за родина на guerilla ...
05.07.2008 01:00
Общоприето е за родина на guerilla се смята именно испанската съпротива срещу наполеоновите войски. Оттам и популярността на термина в латиноамериканските въоръжени движения от всякакъв тип. Така че арабите да прощават. Освен ако не броим герилата за част от мавърското наследство на Пиринейския полуостров ;)
цитирай
24. анонимен - анонимен 23
05.07.2008 02:46
Няма защо арабите "да прощават".
gantree говори от тяхно име.
цитирай
25. gantree - @ анонимен 22
05.07.2008 08:00
Търсих линк в нета, джанъм, за да го дам още вчера, но не намерих. Съжалявам. В нета доста често има само глупости. Единственото, което ми остава е да цитирам думите на британския ориенталист Бърнард Люис, от когото съм прочел това, но не виждам чак толкова голяма нужда да го правя, тъй като нямам претенцията, която ти се привижда.

В последното си изречение анонимен 23 прави точно същото заключение като мен по отношение на появата на термина в Испания. Люис не пише нищо за Испания, той говори за тази арабска тактика в практически последната й проява, по време на Първата световна война, арабската поредица от победи срещу турците и разпадането на Османската империя.
цитирай
26. анонимен - kaka ot Tower
05.07.2008 18:30
The guerilla is like a poet
Keen to the rustle of leaves
The break of twigs
The ripples of the river
The smell of fire
And the ashes of departure.

The guerilla is like a poet.
He has merged with the trees
The bushes and the rocks
Ambiguous but precise
Well-versed on the law of motion
And the master of myriad of images.

Майтапя се, нищо сериозно, просто в този Тower взе да става скучно. Инак около ориентализма, наистина нека да се доверим на британците - в края на крайщата те са го измислили. Не че от Петербургската школа няма какво да ни кажат, де.
Горното е смешка и нищо сериозно.
цитирай
27. анонимен - Каке, внесе свеж полъх
05.07.2008 23:09
в спора за произхода на думата guerilla.
От gantree "научихме", че guerilla е арабска дума.
Тъй като цитираното от теб стихче е на филипинския комунист и терорист Жозе Мариа Сисон, май излиза, че guerilla си е свещен китайски иероглиф.
Защо да е скучно. Весело си е.
цитирай
28. анонимен - за присмехът
06.07.2008 00:55
уважаеми борец,присмехът е силата на слабия.
Слабият се бори,но не печели битки.
Публиката това го знае.
Ако борбата е за публиката-кой ли ще победи?
Присмехулникът-никога.
цитирай
29. анонимен - @19 santov
06.07.2008 16:34
За съжаление сте абсолютно прав. И като че ли тенденцията се задълбочава. Не знам емиграцията ли помага, обсебените от мафията медии ли, що ли е!?
цитирай
30. kostadin - Re:За всички интересуващи се!
07.07.2008 00:25
С тези чуждици са възможни разни чудеса .За това пожелавам на упавляващите по един арабски зъб или по едно албанско наздраве.
цитирай
31. angelic17heart - Има надежда да се оправим. На Мойсей ...
10.07.2008 14:57
Има надежда да се оправим. На Мойсей и народа му са им трябвали 40 години. Ако и нас ни трябват толкова, споко, от '97 са минали 11, значи ни остават още 29 :)
Обратното отброяване започва...
цитирай
32. анонимен - За angelic17heart
10.07.2008 19:55
Аман от еврейските номера на филипчо димитров!
Еврейте ги е водил поне египетски жрец ,а нас ни водят на верига, като мечка- все големите братя
Срамота е да се говорят такивами ти
приказки драги !
Народа ни е по- древен и от Мойсей
Ще надживеем и причинителите на за сега успешните опити за геноцид .
цитирай
33. angelic17heart - За 32.анонимен
10.07.2008 21:21
Това беше шега...
цитирай
34. анонимен - Gan, не си прав за guerilla, никаква ...
11.07.2008 17:45
Gan, не си прав за guerilla, никаква Първа Световна, а както каза 23. анонимен - Общоприето е за родина на guerilla ... 05.07 01:00

интересното е, че партизанското движение възникнало именно като проява на национално самосъзнание и суверенитет, сиреч като продължение на политическото.

Клаузевиц за първи път го теоретизира, а Ленин прави от партизанина професия, създава постоянна трудова заетост. Така Ленин формулира и идеята за тоталната победа, минавайки през задължителното тотално унищожение на врага. Мао Дзе Дун пък за първи път превърна една нация в партизани. Написах в блога ти миналия месец, но сигурно репликата ми не е спечелила внимание.

Екатерина
цитирай
35. kostadin - Re
11.07.2008 18:25
Не са лошо нещо партизаните .Те поне залагат главите си .После идват раждането на активните борци ,а те са просто поне по 10 за всеки партизанинн Ужас!Да не говорим за децата и внуците на партизаните,които ни се радват от висините на власт имащите!
цитирай
36. анонимен - и за костадин
17.07.2008 21:51
Костадин,защо да не говорим?
или Костадин е като чукча-казва,но не говори.
това ли е оценка-който си заложи главата-значи не е лош.
Костадине?
цитирай
37. анонимен - За №36. анонимен
19.07.2008 18:14
Това е единственото ,което те прави свободен от хорското мнениеА дали е добро е съвсем друго нещо
Не съм забранявал разговори за поколението умници
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: templar
Категория: Политика
Прочетен: 3798191
Постинги: 428
Коментари: 2648
Гласове: 10559
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031