Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.10.2008 08:45 - За Френската, ДПС и бульона
Автор: templar Категория: Политика   
Прочетен: 8888 Коментари: 24 Гласове:
0

Последна промяна: 23.10.2008 10:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Всъщност каквото имах да казвам за Френската го казах преди време. Ето го

Току-що прочетох "Улица без име" от Капка Касабова. Вътре го има същия разказ за "подготве"то" във Френската, който аз описах преди време. И който Владимир Свинтила написа за Италианския лицей от 30-те години... Хубаво е, когато хора от различни времена имат еднакъв разказ... Показателно е и някак си носи усещане за отвъд-времето...

Обществото - блато има само една позитивна черта - че много прилича на "първичния бульон" - кашата, в която според религията на атеистите  преди милиони години са се самосъбрали първите биомолекули и са започнали да еволюират, за да произведат накрая маймуната, а от нея да се пръкнат индивиди като министър Петър Димитров.
Така че, ако такава е волята Божия, от този бульон (блато), в който живеем днес, може и да изникне нещо... кой знае.

Днешните пубери, които правят шествие в защита на директорката си в момента научават, че за да получиш истински хубавите неща, трябва да се стремиш към нещо по-голямо от личния рахатлък. Стават граждани демек.

Министър Вълчев създаде поредния антикомунистически випуск на Френската - зорлем, без политика, от хора, които не помнят дори Лукановата зима.  Колелото явно направи поредния оборот и днешните ученици от Френската влизат в своята битка с поредното безумно БСП - управление. Както направиха учениците през 1997 като я затвориха срещу Виденов (БСП), както направиха (хме) през 1990 при Луканов (БСП), като я затворихме и закрачихме по превърнатата в пешеходна зона София... 

Френската се бори срещу безумието.
Това вече е традиция.
Това вече е култура.

Дано успеят! Днешното поколение пубери има нужда от своята победа над злото. Може би тогава бульона...

А на тези, които хвърлят око на теренчето в двора... на тези, които са готови да затрият едно чудесно училище за са си построят билдингче, на същите тези, които от години показват, че не Френската, ами държавата ще затрият за да си построят сарай... може би И този път ще получат своето.  

Струва ми се обаче, че макар и плахо започва да се оформа низ от събития, които очертават тенденция... Странджа, Иракли, Девин, Бояна, Калиакра и другите терени, които придобиват, ориенталските дворци, които строят върху тях с пари от наводненията, пътния фонд и Сапард дават предостатъчно място (мегдан) за ... самоубийства... някак си заграбената България се оказва прокълната...

Ще се самоубиете в бастилията, която ще вдигнете на мястото на "Френската"! Тогава от предсмъртното ви писмо ще направим знаме на Гимназията, като онази салфетка, която Атос, Портос, Арамис и Д"Артанян развяха над Ларошел. 
Върху сараите ще се танцува! Рано или късно.


Тагове:   ДПС,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Поздрави за теб и децата от Френс...
23.10.2008 10:34
Поздрави за теб и децата от Френската!


цитирай
2. анонимен - Браво.Невероятно четиво
23.10.2008 11:02
Жалкото е че само четем, но нищо не правим.
Темплар, един въпрос.
Защо от 643г. до 1393 г. през повечето време сме били силна държава, с паметни събития непознати за други стари държави като създаването на Българската държава, покръстването на българите, създаването и разпространението на славянската писменост, държава на три морета,държава с велики царе и канове, Паисиевата история /призната като един от първите за времето си труд целящ да документира дългата история на един народ/ и други.
А от 1878 до ден днешен не можем да си създадем държава в която да сме горди, в която хората са бедни, без самочувствие,
чуждопоклонници.
За последните 20 години другарите на Сергей и майор Меди Доганов ограбиха държавата и превърнаха народа най-големия прошляк в Европа.
И на никой не му пука.С изключение на по-будни пишещи по форуми.
Темплар, на улицата всичко е спокойно.
Протестиращи няма.
Значи народа е доволен от съдбата си.

Както се казва - поста ти е хубав и точен.
Чакаме следващия.
цитирай
3. анонимен - Непотърсени отговори
23.10.2008 12:12
Отзад напред:
До А3:
Владимир Свинтила, драги, преди да стане "марксист", както твърдите, макар и като пубер (пък и не от Френската) е бил ратник, което доста ме кара да се съмнявам в тезата за "марксизма" му.

До А2:
България е изградила доста сериозна за времето си държава след 1878-ма, ако не знаете. Държава, която е съумявяла достойно да печели и достойно да губи, наред с много грешки, типични за времето, разбира се. Но държава.
Казвам това без капка романтична носталгия към царщината, икономическия растеж от 1939та или ордените на дядовците си от героично загубени безсмислено започнати войни.
Тази държава приключи на 9.9.44 и оттогава държава по тия земи не сме виждали. Който я види, да й каже да намине пак за по кафенце. Не насипно, от пакетче.

За Френската - умът ми не побила къде точно го виждат това билдингче???
Може би лимузините, ще влизат от Раковска по Гургулят и после към подземнио паркинг? :)))
Ега ти ърбан психопатите...

belomore
цитирай
4. sparhawk - вярно е
23.10.2008 12:23
че краденото не е сладко. Погледнете хората, които съсипаха страната - състарени, болни, впиянчени. Вчера видях по Би Ти Ви Христо Бисеров - легендарния крадец от Костово време, една от причините синята идея да се отрови. Помня го оттогава какъв напет беше и наперен, като петел.
Сега видях един жалък, сърдит старец. С парите, които е задигнал може да построи писоар - да му пикаят хората на постижението...
цитирай
5. patilan - Да ме извиняваш човече...
23.10.2008 12:24
Но сме правили същото за Кирил Атанасов( зам. мин. на образованието), когато ми беше директор.
И аз не мога да ги дишам червените, но човекът е с безспорни качества, и направи невероятни неща за ОМГ Акад. Кирил Попов, в най-трудните години на прехода (който както изглежда ще си го бутаме поне още толкова ).

Все пак сме достатъчно зрели, за да знаем, че нищо не е само черно или бяло. Така и в БСП има способни и доказали се хора. По същият начин, и фаворизираните от мен умерени десни партии не са ( и доказаха че не са ) цвете за мирисане.

Така че ще коментирам ставащото с - Без коментар!Защото просто нямам повече информация. Но трябва да има за какво да се вдигат на шествие.
цитирай
6. gantree - @ templar
23.10.2008 14:24
Не ти ли се струва малко нелепо сравняването на настоящите "протести" във Френската с протестите от края на 1996-а, или пък още повече с онези от юни-юли-август 1990-а?

Според мен тези днес нямат нищо общо, абсолютно нищо общо с онези.

п.п. А има и още нещо. Пишеш за "сараите", които евентуално щели да се строят. В този смисъл като монархист, нали си спомняш "кой пусна" тъкмо Ахмед Доган, строителят на сараи, във властта през главната порта?

Поздрави.
цитирай
7. templar - нямат наистина
23.10.2008 14:38
През 1990 - 1996 ние съвсем ясно съзнавахме, че тръгваме срещу БСП, които правят страната ни на кочина. Това си беше политически осъзнато действие, гарнирано със значки на СДС

Днес няма нищо такова - дечурлигата скачат срещу някаквъ министър, който се опитва да направи училището им кочина. По стечение на обстоятелствата той е в правителство с премиер - лидер на БСП.

Но струва ми се, че от тяхна гледна точка нещата са близки - протестираш срещу някой, който се опитва да те прави на идиот. А това си е някакво гражданско действие в телешко-селяндурска България.
цитирай
8. gantree - @ templar
23.10.2008 14:57
Честно казано, аз лично не мога да кажа, че съм съзнавал в пълен размер какво искам да бъде. Имам предвид както 1990-а, така и края на 1996-а. Знаел съм със сигурност само едно - какво не искам да бъде повече. Според мен днешните протести пред Френската нямат нищо общо с "гражданското действие". Реакцията им е спонтанна и умишлено ограничена както в исканията, така и в адресата на тези искания. Гражданско идва от градя, строя, зидам, създавам. Те нищо не създават. Не търсят съюзници и идеи. Само врякат в защита на онази уволнена жена, и в същото време напълно съзнателно казват "в протестите ни няма нищо политическо". Не търсят и дори отбягват политическа подкрепа. Общо взето, тъпи парчета. Няма да постигнат нищо по този начин. Правиш им лоша услуга, ако ги представиш по начин, който няма нищо общо с тях.

И България не е телешко-селяндурска.
Не си прав, Юпитере, щом така се гневиш. :)
Негово Величество Цар Симеон Втори (НВЦСВ) пусна Доган и ДПС във властта. Защо си мислиш, че той е имал нещо лошо наум, когато направи това свое пъклено дело през 2001-а? Той е Цар, а ти не си, нали? Той би трябвало да ги знае най-добре тия неща.

Поздрави.
цитирай
9. templar - ха,
23.10.2008 15:35
Негово Величество не съм го избрал аз. Така че за вкарването на ДПС моралната отговорност носи групата хора, която не е телешко - селяндурска, но гласува за Жорж Ганчев, после за Негово Величество...

А дечурлигата - важното е да вракат за нещо, което смятат за несправедливо. Дали ще го направят по най-добрия начин и дали ще успеят не е толкова важно. Хубаво ми е че има някой на когото не му е все едно за нещо...

За РНБ мога да пиша много, но не е темата днес. Още по-малко пък Владо Свинтила. Но кой където го сърби, там си се чеше...
цитирай
10. gantree - ха, я
23.10.2008 16:04
И аз не съм го избрал? Ама нали не е за това думата?
Не съм морализатор от кръга на ОщпГоспци, но така и не успявам да разбера коя група хора имаш предвид, казвайки "не е телешко-селяндурска". Любен Гоцев и Бригадир Аспарухов ли? Те избраха НВЦСВ и вкараха Доган заедно с него в управлението на държавата, забрави ли? Би трябвало, като монархист, да помниш това.

За дечурлигата от Френската имах само да кажа, че сравнението е несъстоятелно. Участвах в превземането на СУ през нощта на 11-ти юни, и те уверявам, че всичките ни искания бяха до едно политически. Нямаше нито едно "неполитическо". Не че нещо против, ама нека да не се правят ненужни сравнения между несравними неща. Обидно е, най-малкото.

За Свинтила е добре, че го има тоя анонимен човек, да ги каже тези неща. Я си представи, ако го нямаше? Можеше и да се подведе някой по "иконата" му.

Поздрави.
цитирай
11. templar - Негово Величество
23.10.2008 16:29
преди всичко го избраха N милиона биологични единици. И то с огромен ентусиазъм, а не с омерзение... Само 800 дни по-късно с трън да минеш по улицата не можеш да забереш един, който да си признае, че е гласувал за него...

Такова блатце сме ние. В което републиканците гласуват за Царя, за да ги оправи, монархистите се възмущават от последния, русофобите се черкуват в църквата на руското подворие (Руската), турците гласуват за агенти на ДС, която им смени имената, консерваторите искат държавни безлихвени кредити за парно... та в тоя контекст децата от Френската, макар и неувряли за политически протест са сред най-адекватните и нормални бели лястовичета...
цитирай
12. gantree - @ templar
23.10.2008 16:42
Добре, дигам байрака, белия.

Поздрави.
цитирай
13. анонимен - :P
23.10.2008 17:00
Защо ми се струва, че анонимен 10 е комунистически мръсник, който се чувства много засегнат от писанията на Владимир Свинтила и затова се е захванал да го злепоставя пред нас, "уличавайки" го в марксизъм.
Никой тук не изкарва Свинтила "антикомунистическа икона". И хайде нека не придиряме толкова, всеки който е оживял по комунистическо време е правил морални компромиси. Кой знае и анонимен 10 какви ги е вършил преди '89.
Но да се върна на Свинтила. Първо, цитираме го, защото действително е написал редове, заслужаващи да бъдат цитирани. Второ, анонимният говори тук че Свинтила това и онова по времето, когато истинските антикомунисти гниели по лагери и някой ще си помисли, че е бил галеник на режима. Владимир Свинтила е бил сред първите, които са минали през лагерите. И положението, до което в последствие са му позволили да се издигне е много под реалните му възможности. Или по-ясно казано: не са го "издигнали" комунистите, а комунистите са пречили на неговите постижения. Впрочем, пропиляването на хора като Свинтила е една от причините за днешното просташко състояние на нацията ни.
цитирай
14. анонимен - Свинтила
23.10.2008 17:12
Свинтила сам споделя за краткотрайното си членство в РНБ (наистина, съвсем друг е въпросът за оценката на самото РНБ).
Това може да бъде прочетено в книгата "Нарекоха ги фашисти" от Никола Алтънков, посветена на младежките патриотични движения преди 9.9.
Корицата и кратка анотация можете да видите тук:
http://knigoteka.com/book/28553

b.
цитирай
15. dinka - Пак стана забавно
23.10.2008 17:44
Няма начин да не се намесят "комунистическите мръсници" и "марксисти", независимо, че не сме прочели и ред от идеологията на Маркс.

Ако ще и за бельо да се говори в този блог - накрая все някой ще каже, че червените гащи били направено от мръсните комунисти, за да пропагандират "злото"...

Със здраве и поздрави на Френската гимназия.
цитирай
16. lelya - gantree
24.10.2008 10:35
"Тъпи парчета". Мили боже човече, аз съм кротък човек, но ти деца имаш ли? Ще им кажеш ли в очите, че са тъпи пърчета? Защото моите не са. Наричаш децата тъпи парчета само защото не обслужват тъпите ти политически интереси? Нима очакваш децата да свършат това, което вие "мъжете" не можете?
Да протестите им не са политически. Те водят тяхна битка и не те молят за помощ.
Напъвате се да ги вкарате в политически контекст само за да ги нагрубите?
Господи, човече, нямам думи, не очаквах...
Май се отнася за всички коментиращи до тук. Толкова нищо не можете да направите, че чакате най-малкото трепвене на обществото за да упражнявате езиците си в антиправителствена риторика.
Най-сетне разбрах защо сме на това дередже. Некадирници...
цитирай
17. lambo - НОВИТЕ БАЙ-ГАНЬОВЦИ
24.10.2008 11:07
са старите едри комунистически фамилии от хазарски и цигански произход,
както и "репресирани братя мюсюлмани"

Те няма да се спрат, докато не принудят всички млади българи да емигрират,
и не осерат хоризонта с ориенталско-мутренски бетонови грозотии.
Трябва да ги спрем тук, сега и завинаги ...
цитирай
18. gantree - @ lelya
24.10.2008 12:03
Нещо си се объркала. Да, имам дете, но то не се занимава с безсмислено позиране пред камерите на телевизиите и с празно и объркано бръщолевене на неща, които изобщо не разбира. Аз, за разлика от теб, никога няма да позволя на някаква неясна "неполитическа" сбирщина да употребява детето ми за един или друг частен интерес, както намери за добре.

И за нищо не се напъвам, пишеш неверни неща. Колкото до нагрубяването - старая се, и полагам максимални усилия да казвам всичко директно такова, каквото го виждам и мисля. И да, понякога това звучи грубо и нерядко ми струва скъпо, водейки до скъсването на едни или други отношения, но във всеки случай е по-добре така, отколкото да си замълча, докато нещата се представят по неверен начин, с откровени фантазии и несъстоятелни сравнения с миналото. Водели "тяхна битка" - пълни глупости. Стопроцентово чужда битка водят, и съжалявам, ако ти се привижда друго. "Тъпите" ми политически интереси никога няма да бъдат обслужвани от тъпи парчета като гореспоменатите. Никога. Уверявам те.

Поздрави.
цитирай
19. lelya - Това, което ме възмути е, че ти даваш ...
24.10.2008 12:44
Това, което ме възмути е, че ти даваш квалификации за моето дете. Аз лично смятам, то моето дете да изживее живота си като самостоятелен индивид, а не на всяка крачка да му давам акъл и да създам непълноценна личност без собствено мнение. Вероятността децата да са използвани е огромна. Но, те децата ще разберат, може и след време дали са били прави или не. Въпросът е, че по този начин те се учат. А, ти твоите може и в инкубатор да ги затвориш, аз моите ще ги оставя да бъркат, за да знаят че са сбъркали. Защото, Гантри, може и да не бъркат, тогава?
Съжалявам, но смятам, че политиците се упражняват върху техните проблеми, о...извинявай, ти никога няма да го направиш. Когато в едно училище възникне конфликт между ученици, учители, министерство...това е тяхна битка. И, нека сбъркат, нали са деца, виж вие безгрешните...успех ви желая.
Удивляваш ме, убедено говориш, че "нещата се представят по неверен начин", също така другаде уверено защитаваше тезата, че Доган е убил Емин...много си информиран. Направи нещо по въпроса да възтържествува спаведливостта и истината да пребъде.
Ако ли не, тогава ...празни приказки.
цитирай
20. gantree - @ lelya
24.10.2008 13:05
Сори много, не можеш да ме убедиш. Думите ти не ми звучат убедително.

Какво ми казваш ти:
- че вероятността да използват децата е огромна, пред лицето на която вероятност си пълен пас;
- че няма "да се месиш" (?!?) на детето си, защото "то се учи, правейки", евентуално, "грешки";
- защото "може и да не са грешки" тези неща, които ти толкова великодушно и либералски оставяш детето си да прави;

Какво ми казваш, особено с последното - че ти самата не си сигурна грешка ли е или е правилно това, в което уж толкова великодушно не се намесваш. Излиза, че не от либерализъм и стремеж към самостоятелност на детето не се намесваш, а от една елементарна твоя неувереност - грешка ли е, ами може и да не е грешка, я да съм пас, пък каквото стане. В най-лошият случай детето ми няма да разбере за моята неувереност, ами дори ще ми благодари за либерализма.

Битката на детето ти, мила, е да изплува в морето. Да си покаже главата високо над общата равна маса, съставена от предимно празните глави на неговите връстници. Това е неговата битка. Всичко друго е суета, плюс твоята лична неувереност и фалшив либерализъм. Да, аз може и да съм авторитарен диктатор в очите ти, но е мой дълг ясно и недвусмислено да покажа всеки камък, в който хлапето ми може да се спъне или забави по пътя си. По собственият си път.

Към финала омешваш в една обща каша мнението ми по темата тук с мнението ми по темата "Емин". Вероятно само с идеята да почнем да се иронизираме и осмиваме - ти на мен, евентуално после аз на теб, и така до свършека на света или на нервите на домакина тук. За какво съм информиран и за какво не няма да седна да ти обяснявам. Какво правя, бих направил или не бих направил не те засяга по никакъв начин. Ти си голям човек, троши си главата така, както намериш за добре. Аз мога само да стоя отстрани, и да гледам.

И ще те помоля - не вкарвай повече детето си в разговори с непознати. Говори, ако щеш, иносказателно, с примери или друго, но не ме карай повече да влизам в разговор с теб за детето ти.
цитирай
21. notabil - Що ли
25.10.2008 17:37
Що ли като прочетох заглавието на постинга ,си помислих за Валерия Велева?
цитирай
22. lelya - gantree
25.10.2008 18:06
Желая ти всичко хубаво Гантри.
цитирай
23. haralanov - Не ме интересува Френската
25.10.2008 22:55
Нито мазнишкият Вълчев!А върху Сараите няма да се танцува.Бъди сигурен!Оглупял до безпаметност народ след една година пак ще си избере себеподобните.Имало било външен натиск...Американската посланничка била се срещала и с Доган и с Петков и със Станишев...Някой си Дженкинс-също.Та покрай,,твоят цар,,станах убеден републиканец.А лудостта и вакханалията навлязоха с пълна сила в Бегето през 2001....
цитирай
24. templar - Р-р-р-р-р-р-р!
28.10.2008 08:16
Хванах мръсния парцал, па трих, па трих....

Темата е за Френската гимназия и сараите на ДПС. Някакви анонимци ми се разпенили за Иван Дочев да спорят.

Утре и маясъла си ще започнете да обсъждате в моя блог. Ама-ха!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: templar
Категория: Политика
Прочетен: 3798272
Постинги: 428
Коментари: 2648
Гласове: 10559
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031