Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.01.2009 09:34 - Защо няма да ходя
Автор: templar Категория: Политика   
Прочетен: 10821 Коментари: 34 Гласове:
0

Последна промяна: 14.01.2009 10:44


Днес огромната част от познати, непознати и полу-познати, приятели и роднини ще ходат на протест.
 Аз няма да ходя.

Когато преди N години обикалях барикадите  със съветски детско-юношески велосипед "Лястовица", исках в България да има политика. Исках в България да има партии, за които да гласувам, когато стана на 18. В моите очи и на тези около мен, разликата между България и запада беше, че там имат партии, опозиция, парламент, дебат, че клокочи политическо представителство. У нас имаше Партията и чл. 1. на конституцията, който я определяше като слънцето и въздуха.

Затова през всичките тези години аз бях гордо политически човек. Вярвам, че партиите са единствения възможен начин да има демокрация и свобода. Вярвам в двуполюсния модел като носител на традиция и стабилност. 
Затова, когато имам мнение за ставащото в България, когато искам нещо да се промени, аз подкрепям съответна партия - правя го открито и с гордост. Преди беше СДС, от 2004 е ДСБ. И тогава и сега има страшно много неща, които ме ядостват, гневят, потрисат и отвращават в партията, която подкрепям. Но го правя с ясното съзнание, че това е демократичния и работещ механизъм навсякъде по света.

През всичките тези години някакви небръснати и невчесани индивиди, облечени в спортни долнища, пуловерчета и кожени якета и обути в маратонки  ми обясняват на всевъзможни диалекти по БТВ, че "народа на пулитици ни вярва", че двуполюсния мудел и лошсички са маскаритрябва старити муцуни а са измитат и да дойдът (додат)  нови, млади, необриминйеньъ...." Очевидно някой има интерес от постоянното повтаряне на тази скОдоумна песен.

Популярния поп-фолк рефрен даде резултат. Омразния на цял един народ (a и на всички народи, които гледат по кабеларката музикалната  телевизия Балканика) двуполюсен модел беше  разрушен. Вече няма СДС и БСП. Вече има богато разнообразие от кретени, които да баламосват народеца като си играят с най-ниЗките страсти на спортното му долнище.

Днес някаква неясна сбирщина от хора се обявява, че е срещу  "всички партии" и ме призовава на протест. Пак диалектни образи със спотртни долнища и кожени якета като на албански автобусен шофьор, пак някакви таксиджии-изедници, цвеклопроизводители и пушачи на трева от нудистките плажове.
искат:
1.Да си ходят Всички пулитици
2. Да се спре реституцията
3. Да се забрани строителството тук и там за да не газим буболечките
...
и това ми стига.

Май бъркаме туризма с емиграцията. 

Аз не искам да си ходят всички политици, а само тези от тройната коалиция: БСП, ДПС и НДСВ.
Аз не искам да се спре реституцията, а да се проведе докрай, до последната лъжица, открадната от дядовците на небръснатите образи.
Аз не искам да се спре строителството тук и там, а само да има правила, които да попречат страната ни да се превърне в нещо като паркинга пред Метро (ама Люлинското)

Аз не слагам всички политици под общ знаменател, защото смисъла и същността на политиката е че политиците се борят едни срещу други, следователно не може да се сложат под общ знаменател.

Аз вярвам на някои политици и се гордея с това. Когато те говорят, говорят от мое име, за което съм ги упълномощил с гласа си в неделята, в която небръснатите типчета са изтрезвявали от поредния купон в поредната незаконна чалгатека.

Тъй като живеем в капитализъм, трябва да работя за да храня дома си и не мога лично да присъствам в парламента. Затова съм делегирал своята воля на конкретен политик - Иван Йорданов Костов- Народен представител от 23-ти МИР - София, където живея.

image

И ако някой накоро заселен в града ми гражданин на ЕС се обявява срещу "сичкити партии и сичкити пулитици" (т.е. и срещу моя пълномощник) не може да се надява на подкрепа от моя страна, поне докато не се обръсне, облече прилично и промени ключови свои възгледи за функицонирането на обществото.

Когато опрем до политически протести, които да имат за цел сваляне от власт на партията на българските комунисти (БСП) и партията на турските комунисти в България (ДПС)  и да поискат избори за ново политическо мнозинство, тогава ще дойда. Дори и в работно време. Ще си взема отпуск.
Но днес ще си бачкам на средни обороти. 


P.S. Още  политици, на които вярвам и които почитам.

imageimage
image




Гласувай:
0



1. анонимен - Глупаци,
14.01.2009 09:41
търсещи евтина популярност!
цитирай
2. prebroitel - Е, това не го разбирам.
14.01.2009 09:56
Е, това не го разбирам.Все от някъде се почва. Поздравления на избора ти на партия, но не смяташ ли,че именно за това трябва да си там.
цитирай
3. анонимен - кака
14.01.2009 10:18
Аз също няма за ходя - нито разбирам кой ме кани, нито разбирам защо ме вика...
ЗАпуши я!
цитирай
4. naumova - Ще бъда там
14.01.2009 10:31
Там са и моите студенти, за Бога! И ако аз не съм там, някой друг наистина ще ги "яхне" и ще им внушава как всичките политици са маскари и как те са деполитизирани и неутрални, и че това е най-предпочитаното за тях състояние. Обяснила съм в постинга си всичко това. Нося отговорност пред "своите" млади. Ще бъда там.
цитирай
5. haralanov - Здравей
14.01.2009 10:36
Имаме еднакви възгледи но си струва днес да се протестира срещу управлението на БСП.Поне за мен,доста от нещата са обречени но спрем ли,отиваме всички на кино.Поздрави!
цитирай
6. анонимен - Съгласна съм с всичко, което си н...
14.01.2009 10:37
Съгласна съм с всичко, което си написал, още повече, че и аз съм привърженик на ДСБ и уважавам Иван Костов.
Не сте написали обаче (или поне подсказали) какво да правим днес, не че чакам указания, но както и по-горе - все от някъде трябва да се почне!
цитирай
7. naumova - Само за едно
14.01.2009 10:50
съм съгласна с Жан Виденов - че да се обявяват или самообявяват протестите за неполитически е все едно да се обезцветяват цветни метали. :))
цитирай
8. анонимен - Шпицкомандаджия
14.01.2009 11:06
Не е много по темата, но така или иначе си постнал снимка на Маргарет Тачър, политик, който почиташ, та бих попитал - като консерватор, какво ти е мнението за жените в политиката и изобщо какво ти е мнението за еманципацията?
цитирай
9. анонимен - hi
14.01.2009 11:10
ех, Темплар, как си го написал само! Иван Костов е и моят политик парламента, а ти си моят Човек в интернет!
цитирай
10. анонимен - Longanlon
14.01.2009 11:27
да сложиш една до друга снимките на Тачър, Рейгън и Костов е равносилно на присъствието на една сцена на Карузо и Азис... ;)
цитирай
11. santov - Мислим
14.01.2009 12:17
удивително еднакво и по този въпрос.... :)
Поздрави!
цитирай
12. анонимен - От №1 до №11
14.01.2009 12:55
Не мога да повярвам, че има толкова глупаци които да се вързват на идиотщите написани от болния мозък самонарекъл са Templar.
За Иван Костов - цигането мога само да кажа че, той е човекът(всъщност кретена) който сложи таван на пенсиите и превърна старите хора в най-големите прошляци на ЕС, дебила който започна приватизация, която срина икономиката и селското стопанство.
В крайна сметка какво да очакваш от мангал.Дори и с костюм, душата му си остава катунска.
Недей да ходиш, Темплар.
Топли си стола в луксозния офис (сигурно собственост на някой приближен до Костов, закупен за стотинки в ресторант Олимп).
Ние и без теб ще махнем комунистите.
Дано после не се наредиш сред хората празнуващи победата.
цитирай
13. gantree - @ Longanlon
14.01.2009 13:10
Много си зле, момче :)) Много.
цитирай
14. анонимен - Шпицкомандаджия
14.01.2009 14:01
"дебила който започна приватизация, която срина икономиката и селското стопанство."

Това сигурно означава, че икономиката и селското стопанство са били процъфтяващи по времето на социализъмъ?

:)))))))))

Аман от червенушки.
цитирай
15. анонимен - №14
14.01.2009 14:16
Бяха в по-добро състояние от сега.
Но ти с гладкото си мозъче едва ли ще напавиш разликата.
Не забравяй че Костов е също бил член на БКП.
А кандидатстването ставаше с попълване на молба.
Така че не е по-малко червен от мен или от баща ти.
цитирай
16. gantree - анонимен 15
14.01.2009 15:03
Иван Костов никога не е членувал в БКП.
Измисли сега някоя друга простотия, че тая не върви.
цитирай
17. анонимен - Ти да не си му чел досието.
14.01.2009 15:06
Егати олигофренския блог.Гъзоблизци на мангала Костов.
цитирай
18. gantree - анонимен 17
14.01.2009 15:14
Не цялото. Чел съм само извадки, публикувани в пресата.
Можеш да погледнеш и ти, ако искаш, тук:
http://www.sedembg.com/164/page11.htm

Колкото до просташкия ти език - майка ти ли те е възпитала така теб, или Партията?
цитирай
19. анонимен - 12&15
14.01.2009 15:15
или са ти промили мозъчето или си от тези дето това им е новото амплоа. И в други блогове попадам на такива отврати като теб да тровят и деморализират. Как не ви омръзна толкова години все по Костов да плюете - явно от него ви е най-страх. Добре натири руските шпиони като мръсни котета вън от България, ама вас що не затри... И демокрацията си има недостатъци, но от нея по-добро за сега не е измислено!
цитирай
20. анонимен - разсъждения на Алеко за четящите блогове
14.01.2009 15:22
Странно нещо е човека. Има хора, като мен, които си избират блогове, от които да научат нещо и да споделят нещо. Ако разберат, че са сгрешили в избора си, тръгват си без шум. И отиват в друг блог.
Ала има хора, които си избират блог, в който да плюят и псуват. Изглежда липсата на свой личен свят, прекалената им самота и духовна нищета се компенсира, чрез социалния отдушник - да наплюеш другарчето, което не е като теб. Такъв е 17-я анонимен.
Не е ли по-разумно, ако е "олигофренски" блога, да избягаш от "олигофренията" и да кацнеш другаде. Блогове - бол.
цитирай
21. анонимен - 18.Прочетох го.
14.01.2009 15:24
Страхотен вестник и страхотна статия.
Ашколсун на Костов,gantree, темплар и други посткомунистически сфинктери.
Извадки от досието му.Добре работещ номер за манипулация.
Що ли не му вярвам на автора.
А относно "просташкия език" - научих го от на баща ти копелето.
Айде от нас да мине.
Като махнем комунистите, ще ви споменем в списъците на латентните антикомунисти.
цитирай
22. gantree - анонимен 21
14.01.2009 15:35
Само не се ядосвай, че може да вдигнеш кръвното.
Чудесно е, че си прочел извадките. Ако не ти стигат, иди в комисията, и поискай да прочетеш цялото, няма да те върнат. Така ще си направиш едно голямо добро.

За просташкия език - не ти върши работа, честно да ти кажа. Дъниш се така, а и е срамно за родителите ти без повод да се показваш чак такъв простак пред хората. Ти си този, който губи от простащината ти, не друг - това се опитвам да ти кажа.
Нали ме разбираш?
цитирай
23. анонимен - hi
14.01.2009 15:47
Алеко е много прав. От няколко дни си мислех да благодаря на templar и gantree за Амин Маалуф, но сега е подходящо! Чета с удоволствие странстванията на Валтасар, поръчах си Лъва Африкански и Пътища. Блогът е интересен и някои от посетителете също. Благодаря отново.
цитирай
24. анонимен - Машалла gantree.
14.01.2009 15:54
Повече няма да правя така - честна пионерска.
Аз отивам да протестирам срещу престъпноста, мизерията,разрухата и "газенето на буболечки".
Същите причини поради които г-н Иван Костов бе "освободен" от заеманата длъжност като министър-председател на РБ от своите разочаровани избиратели.
Разочаровани и погнусени не толкова от него, колкото от изметта която бе позволил да го заобиколи.
Имена като Божков - известен като мистър 20%, Гената Бакърджиев (Ръководи преговорите с „Газпром“ за доставка и транзит на природен газ - забележете.),Надето Михайлова известна с посещението на пирамидите когато българските медици бяха арестувани, Костов - с фразата си "Ами ако са виновни", и аферата Сапио и какво ли още не.
Същите тези които му повярваха и гласуваха за него.И след това останаха на улицата, защото приватизираха заводите за жълти стотинки
На теб, на темплар, и другите възмутени читатели на този блог пожелавам "крепко здраве и вечна и нерушима братска обич към вожда, Командира, бащата на всички ви г-н Иван Костов".
Ако се събирате довечера в р-т Олимп заобиколени от фирмени обръчи- наздраве.
Обръчите може да си ги сложите на главите, да бъдат като ореоли.
Айде ашколсун българи-родолюбци.
цитирай
25. анонимен - :)
14.01.2009 16:17
До 24: Хм, Костов не ги ли уволни тези, за които пишеш?
цитирай
26. анонимен - Алеко за анонимен 24
14.01.2009 16:32
Никакво намерение нямам да те вкарвам в "правия път".
Само несмело те приканвам да си припомниш от къде разбра за:
1. че Божков е мистър 10 % (не преувеличавай за 20 % - с 10 % го нарекоха. Кой го е нарекъл - ти кажи.)
2. Божков вече не беше в правителство през 2000 г. Това е факт. Нищо повече.
3. За Гената Бакърджиев. И той вече не беше в правителството през 2000 г.
Не знам защо наблягаш точно на едно от малкото хубави неща, сторени от него. Вероятно поради незнание. Ще се изненадаш ли, ако ти кажа, че сегашната газова криза се случи в навечерието на 1997 само с България? Със заплашително писмо от Рем Вяхирев до Костов. Че спират доставките на газ за България. Защото не били признавали (руснаците) Яренбургската спогодба и подписаните протоколи през 1993 и 1994. Га че ли българите с пистолет са карали руснаците да ги подписват. Ще се изненадаш ли, че Бакърджиев не е подписвал никакъв договор. А е подписал Протокол. Чиито текст притежавам в компютъра си. Въз основа на този протокол се подписаха два договора - за доставка на газ - от Филипов, който сега се подвизава по медиите и за транзит - от Иванов - другият изпълнителен директор на Булгаргаз;
Ще се изненадаш ли, че в договора за доставка фигурира член 12, според който доставчика подлежи на санкции, ако не предоставя уговореното количество газ. Който член е премахнат от промените на Овчаров. Ще се изненадаш ли, че тогавашната цена на газа беше 85 долара за 1000 куб. метра. А сегашната ( с поправките на Овчаров) е към 430 долара за 1000 куб. м.
Ако има нещо хубаво във възрастта, това е паметта. Е, и знанието. Стига човек да е принципен. А не запалянко.
цитирай
27. анонимен - Алеко, който не е граматик и няма претенции.
14.01.2009 17:20
Но се дразня, когато и грамотни хора използват понятието "газта". Газта е в лампите на бабите ви. И защото е в женски род, се членува с "та".
Докато газ е в мъжки род. - Водород, азот, хелий и т.н.
Членува се "газът" или ако е с неопределителен член е- "газа".
цитирай
28. анонимен - RE:Бате Алеко
14.01.2009 17:29
"1. че Божков е мистър 10 % (не преувеличавай за 20 % - с 10 % го нарекоха. Кой го е нарекъл - ти кажи.)"
Първо го нарекоха 10%, скоро след това мистър 20%.
Не е нужно някой да ми каже.До скоро нямаше доказателства че политиците крадат.
ОЛАФ вече ги извади.
За да не се пениш повече ще извикам:

ДА ЖИВЕЕ г-н ИВАН КОСТОВ.

Аферата Сапио и Скандала с Фондация Демокрация, тавана на пенсиите и още кой знае какви игрички са активни мероприятия на ДС.
цитирай
29. анонимен - Алеко за Анонимен 28
14.01.2009 17:44
1. Драго ми, момче. Не се пеня. А се опитах да разговарям с теб по човешки. Явно-не се получи.
2. Когато читав човек твърди нещо, той би трябвало да посочи източник на твърденията си. Не че си купувам вестници. Но от доста време изчитам всичко качено електронно. И никъде не видях промяна в процентите за Божков. Може би в твоя Расатевски отряд са ти го казали? Ако бъркам - поправи ме. Ама с посочване на източник.
3. Таванът на пенсиите е въведен преди Костов. Просто е факт. Не че имам нещо против да няма таван. Ако няма таван - ще изкяра. Пенсията ми ще бъде значително по-голяма от сегашната.
4. Не смесвай ОЛАФ с Костов. ОЛАФ е свързана със сегашните дивотии.
5. Не те приканвам да викаш - "да живей Костов". Ще му се отрази отрицателно. Умен е, но е егоцентрик.
6. За скандала със Сапио мога само да гадая. Но нямам лично знание и съответно мнение.
7. Докато скандала с Чорни ми е ясен. Беше активно мероприятие на хора, който искаха да елиминират Костов от политическата сцена. И успяха. Такива като теб - захапаха въдицата.
цитирай
30. raylight - Тези събития не са за културни хора,
14.01.2009 22:04
а за войници :(
цитирай
31. анонимен - Alo,
15.01.2009 00:53
Ало, 12-ти, и останалите дванайсетици !!
За да ти се изясни кой "срина икономиката и селското стопанство", чети сутрин, обед и вечер, преди ядене и след ядене ДОКЛАДА НА ПЕТЪР МЛАДЕНОВ.
Дано помогне....
Горкото момче......
цитирай
32. анонимен - popa72 @ Longanlon
15.01.2009 20:42
третият май незнаеш кой е
цитирай
33. darktales - popa72
17.01.2009 21:40
Ами да, странна работа, но Светослав Лучников не предизвиква никакви реакции. Може би защото приживе не се перчеше особено с антикомунизма си, под чийто знак е преминал целият му съзнателен живот. Но все пак странно. Иван Костов е до известна степен, освен всичко друго, и гарант на достигнатото точно от Лучников и още неколцина като него. Явно противниците Костов вече са забравили Лучников. Лошо. Лошо за тях, лошо и изобщо. Нали трябва да знаеш на какво си противник. А оттам и защо, и защо човекът, с когото не си съгласен, от своя страна му е привърженик, и т.н.
цитирай
34. анонимен - Templar,
03.02.2009 11:19
Дано от коментарите си се убедил, че въпреки всичко има смисъл са се ходи по площадите. Да, и аз съм съгласна, че е страшно глупаво да се скандира"вън всички политици", призивите, че не трябва да има партии и т.н. Разбира се, съгласна съм и с всичко, което си писал за Костов. Само че в блога ти ще влязат предимно хора, които мислят като тебе или такива, които просто ще плюят. Има една част, обаче, които са достатъчно разумни за да се замислят, ако те чуят. Е, такива хора ще ти повярват само ако им говориш лице в лице. Аз съм на 50 и знам колко е лесно да манипулираш хората. Една от грешките на Иван Костов беше именно тази, че подцени манипулативната машина, защото смяташе, че хората виждат и могат да мислят. За жалост не е точно така. Подробно обяснявах на Longanlon в неговия блог и забелязах, че спря да ми отговаря, но и не триеше коментарите ми. Надявам се, че се е замислил. Повярвай, младите хора не са глупаци (или повечето), просто са невежи и лесно управляеми.
Весела
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: templar
Категория: Политика
Прочетен: 3797845
Постинги: 428
Коментари: 2648
Гласове: 10559
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031