Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.07.2009 23:10 - Турция помага на ДПС (допълва се постоянно)
Автор: templar Категория: Политика   
Прочетен: 2954 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 05.07.2009 00:04


На миналите избори в 17 секции в Турция са гласували 40 000 души. Тази година правителството на Станишев (с мандат на ДПС) откри в Турция ... 123 избирателни секции.

До урните в турските градове ще отидат 100 000 души. Поне 30 000 изселници пък юе отидат на „екскурзия” до родните си места в България. От тях между 12 000 и 15 000 души трябвало да пристигнат в Кърджалийско. От сряда в региона пристигат по 20 автобуса на денонощие от Истанбул, Бурса и Измир.

В Истанбул са подадени над 44 000 заявления за гласуване.

***

Костов в Кърджали: Никога няма да позволим да се повтори сценарият със Севернокупърската турска република в кърджалийски район!

* * *

Турския ТВ - канал "Румели" на всеки кръгъл час излъчва клипове на ДПС. координаторът на ДПС за Турция Енвер Хаджипоглу :

"Който може да гласува още в 6.00 часа сутринта в Турция и да побърза да пристигне в България за да гласува пак" и "ДПС този път, трябва да има 70 депутати". Изселникът Мустафа Сезгин обяви по телефона, че "един глас за ДПС е равен на една златна лира"

* * *

Синята коалиция протестира срещу грубата намеса във вътрешните работи на България от страна на Анкара.

Турските власти предизборно удължиха с още една година просрочените документи на временно пребиваващите български граждани в Турция. По неофициални данни в Турция живеят 100 000 души с двойно гражданство, от които почти половината се възползуват от конституционното си право на глас. Както е известно, почти всички от тях гласуват за ДПС. Амнистирането на нелегално пребиваващи избиратели не е нова практика за турското правителство, но статистиката показва, че това обикновено става преди избори в България.

Ние от Синята коалиция сме възмутени от реакцията на българското правителство, което не само, че не протестира по съответните дипломатически канали пред турската страна, а и с изявление на министъра на външните работи Ивайло Калфин се опита да омаловажи и дори извини недопустимите действия на турското правителство. За пореден път Тройната коалиция поругава суверенитета и достойнството на българската държава и се превръща в проводник на чужди интереси, заради гласовете на Доган.

Позицията на Синята коалиция е, че нашата страна трябва да настоява въпросът за намесата на Турция във вътрешните работи на страна членка на Европейския съюз като България да бъде включен в дневния ред на отношенията между Турция и Европейския съюз.


Съпредседатели на Синята коалиция
Иван Костов, Мартин Димитров

* * *

Два дни преди изборите, за да участват в тях, в Кърджали и Разград вече започнаха да пристигат първите изселници от Турция.

По неофициална информация за последното денонощие в Кърджалийско са пристигнали много леки автомобили и над 20 автобуса, включително и извънредни. Точният брой на автобусите обаче не може да бъде потвърден, защото част от тях не спират на автогарата в Кърджали, а заминават за съседни общини, предаде БНР.

Изселниците казват, че се връщат, за да подменят документите си за самоличност и да гласуват. Повечето от тях живеят в Бурса, Измир и Истанбул.

Засилен поток от извънредни автобуси, пристигащи от Турция, се наблюдава и в Разград.

Само в петък до обяд на автогарата в града са пристигнали повече от 10 автобуса от Истанбул и Бурса, част от които са продължили курса си за Силистра и Русе.

Очакванията са от Измир, Бурса, Истанбул, Гебзе, Чорлу, Ялова, Текирдаг и другите турски градове, в които живеят компактни маси български заселници, за ДПС да дойдат гласове поне за 4 депутатски мандата. Изселническите квартали са буквално заляти с агитационни материали на ДПС.

* * *
на 3 юли в 7.30 на граничен пункт Капитан Андреево е задържано лицето Сабахтин Ахмед Мустава с двойно гражданство, който е декларирал, че носи подаръци на общинският председател на ДПС, пише в писмото на главния секретар на СДС Иван Сотиров до вътрешния министър Михаил Миков, изпратено и до БГНЕС.

 

В Сабатих са открити 100 пакета съдържащи 50 кг. хероин и списъци с данни на лица, живещи в Република Турция.

Според Сотиров, хората от списъците е трябвало да получат по 500 турски лири във връзка с предстоящите избори.

* * *


Географията няма да еволюира. Затова и нашата позиция няма да еволюира. Тази позиция е "НЕ на Турция в ЕС днес, НЕ на Турция в ЕС утре, НЕ на Турция в ЕС в други ден!

Касвие Бертран. Главен секретар на Френската управляваща десница (Партията на Саркози / ЕНП) на предизборен митинг в гр. Лил.

 






Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: templar
Категория: Политика
Прочетен: 3806538
Постинги: 428
Коментари: 2648
Гласове: 10559
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930