Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.12.2009 17:24 - Четирима изявени политици за пътя на Европа през Чанаккале
Автор: templar Категория: Политика   
Прочетен: 2603 Коментари: 0 Гласове:
8

Последна промяна: 12.12.2009 18:03


Опитват се да ни обясняват, че противници на турското членство в ЕС са само изперкали и "нетолерантни" "фашизоиди" като Льопен и Хайдер. Същите агитатори ни натякват, че  противодържавната дейност на етническата партия ДПС в България е тема само на маргинални фашизоиди като Сидеров или популисти като Яне.
Това разбира се не е така. Категоричното, еднозначно "НЕ" на Турция в ЕС е официална позиция на Европейската десница - ЕНП - партията, която създаде европейския проект и осъществи Обединена Европа. Такава е позицията и на Демократи за силна България.

Следващите 4 цитата са много важни. Всички те са от сериозни политици, хора с опит и тежест, които знаят какво говорят и рядко произнасят глупости.
Тези цитати показват идейния разлом, съществен за европейското утре. Едната позиция е турската, а другата - на европейската десница от ЕНП.

"Преди 20 години, за да подчертае значимостта на българско-турските отношения, подхвърлих, че пътят на България за Европа минава през Босфора. Явно съм бил прав. След 20 години бих искал да добавя, че пътят на ЕС към себе си и към глобалния свят минава през Дарданелите и Чанаккале Защото в Чанаккале на Дарданелите е заложена новата историческа матрица на новата толерантност и на новата европейска идентичност: това е философията на синтеза на ценностите и културите. И именно тук е ключът и изходът за спасяване на новият глобален мултикултурен свят ",

/Ахмед Демир Доган пред VII нац. конференция на ДПС, 12.12.2009/

* * *

“Джамиите са нашите казарми, куполите им са нашите каски, минаретата са нашите байонети, вярващите са нашите войници.”

/Реджеп Тайип Ердоган, Министър-председател на Турция, 1998 година/

* * *

„На минутата, в която вие вкарате Турция в ЕС … това е голяма страна със 70 милиона население и над 100 милиона след 2025 година; това ще означава най-голямата държава в Съюза, защото Германия е 90 милиона, няма да има възможност да се изгради интегрирана Европа. / …/ Защото трябва да го признаем – има проблем в интеграцията на мюсюлманите, в основата на който е исляма. Да се отрича този проблем означава да се отрича реалността. Ако вие доведете тук 100 милиона турци мюсюлмани какво ще остане от нас?”

/Никола Саркози, Президент на Франция/

* * *

"Трябва да се изкорени ориенталщината. Трябва да се каже на Ахмед Доган, че тук е Европейски съюз. Който не иска европейски правила, трябва да си отиде в Ориента. Доган трябва да разбере, че е на територията на Европейския съюз. Не може да живее в сарай, построен с откраднати пари от българския данъкоплатец и всички да се правят, че това не ги засяга.
Ориенталщината, която носи ДПСе проклятие за България...
Ние никога няма да позволим да се повтори сценарият със Севернокипърската турска република в кърджалийски регион! "

/Иван Костов, лидер на ДСБ, 2009г./

image

Плакат от току-що приключилата успешно кампания в Щвейцария, при която повечето швейцарци с референдум забраниха строежа на нови минарета. Швейцарското знаме с белия кръст надупчено от минарета и надпис "Стоп! "Да" на забраната на минарета

image

Трансперант на ДПС на турски език в българско село (жалко за силния zoom)




Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: templar
Категория: Политика
Прочетен: 3807681
Постинги: 428
Коментари: 2648
Гласове: 10559
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930