Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.05.2010 23:37 - ето, пиша
Автор: templar Категория: Политика   
Прочетен: 5954 Коментари: 0 Гласове:
8

Последна промяна: 08.05.2010 00:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

От страшно много време не бях сядал да пиша в блога, просто ей така, за да се изприкажа спонтанно. Напоследък, макар и рядко пусках само статии от СЕДЕМ, колкото да не разтурвам съвсем седянката. Защо стана така? Нещо да съм се вкиснал? Съвсем не. Тогава?

Интересното и любопитното обаче, е че заедно с мен занемариха  блогОвете си и всичките ми редовно пишущи приятели. Едва ли моето оттегляне е причината за срив в цялата блогърска селищна система от центъра на най-голямото и най-гнусно село в селската държава на гражданите на Републиката.

Много по-вероятно е блогуването просто да се е изчерпало като форма на изява. Както преди него морзовата азбука, телефонът от кофички от кисело мляко с конец, msn-messenger и цифровите пейджъри. Изживяхме ги като всичко ново, което стана мода за един ден.

Помните ли как когато през 90-та се появиха първите телевизионни реклами ги гледахме с интерес и с някаква особена гордост, че и нашата страна се нарежда сред  цивилизованите народи, в които дават реклама на прах за пране....
А днес едва ли има някой, който не сънува как разбива с приклад главата на магърдич, леля му Мария и нейните тъпи приятелки и изкарва новия още по-сигурен олайс ултра през фонтанелата, създавайки такава упорита кървава пихтия, че и най-новата тройно омекотена и четворно ароматизирана формула на още по-новия и далеч по - евтин от останалите прахове Бонукс не може да премахне от снежно бялата ризка на случайно минавашия пилот с надървена простата.  Имам предвид насилие върху телевизионния приемник, да не си помислите друго...

Ето така май премина и ентусиазЪма, че пишейки в блог правиш гражданско общество, здрав разум или изобщо нещо смислено, от което на теб и децата ти един ден да стане по-добре.

Вероятно затова спряха да пишат Верина, divini, Радан, Жоро, Петър, Лъчо, Митко, Валя, santov и още цяла плеяда умерено-тщестлавни графомани. Сал един komitata, като един компютърен Васко Кръпката продължава да пее своите вечни блусове за кака Мара от подуенската гара, коят" не струва днес и лев и педесе (обикновено някоя държавна или полудържавна институция, имаща отношение към следенето в интеренет).

Блоговете вече са евъргрийн за консерватори, отживелица от времето на баба ми, днес светът е Facebook, така както по време на световното Светът е футбол, а по време на олимпиадата - олимпиада..

Преди време обаче аз прозрях и на FB заблудата и се отказах овреме, преди съвсем да се зомбирам. Защото там илюзията за Гр. общество или както се казваше при ОФ-то "културно-масова дейност" е още по-измамна.

Защо не пиша? Нямам какво да кажа ли? Напротив. Само че обективно не виждам смисъл. Все по-често си давам сметка, че онова, което имам заряд да споделя ще се приеме от много хора "на нож" без да го разберат и няма да промени мнението и мисленето им. Тогава защо да ги обиждам и ядосвам излишно, или пък още по-лошо, да се ядосвам  от тяхното неразбиране? Онези пък, които ще го разберат си го знаят прекрасно. Тогава какъв е смисълът да им губя времето с баналности?

Какво ли ще стане от тук насетне?

image

Като начало ще реставрирам и пребоядисам в British race green една много ожулена и фабрично дефектна, купена за 20 ст. от битака  Ford Capri мащаб 1:43, прозводство на българския matchbox на фабрика Мир - Разград (1976), докато стане като модел на Minichamps за 67 лв (не бързайте да се радвате, материалите за реставрацията струват доста повече)
image

След това ще седна пред изящната и компактна Adler 30 (mod.1930) кирилизирана по поръчка на "Георги Кабакчиевъ, акционерно дружество София",
image

ще запаля пура Backwoods, с аромат на грозде (знам че е простотийка, но наистина ми харесва повече от класическия аромат на изсушени конски лайна),
image
подарък от зам.председателя на ДСБ Д,Митов (нещо, което правя веднъж на няколко месеца, да не решите че съм от онези ... пушачите, споделям отношението на Командира към тях и егоизма им)

Накрая ще чуя с огромен кеф как изпляква при отварянето си шишето лимонада с порцеланова капачка
image
(купуваш лимонада от 2 л. и пълниш до марката, след това затваряш, чакаш 5 мин. и почваш да се кефиш). Ще отпия, и тъй като е ден на радиото, ще се опитам да намеря  джаз на КВ  на новата си придобивка - луксозем компактен  Ingelen TR500 (1960) - облицован с бяла кожа и златни лайсни.

image

Ще се замисля за някоя дума, която съдържа възможно повече букви от стария, предпролетарски правопис  и ще я натракам. След това по тази дума ще напиша текст до 3000 знака.

Пък вий, продължавайте да не пишете ;)



 




Гласувай:
9



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: templar
Категория: Политика
Прочетен: 3798898
Постинги: 428
Коментари: 2648
Гласове: 10559
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031