Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.07.2010 10:55 - За голфа в Сейнт Андрюс и голфа пред "При бачо Кольо"
Автор: templar Категория: Политика   
Прочетен: 3708 Коментари: 0 Гласове:
9

Последна промяна: 21.07.2010 15:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

"Традиционната десница" вместо с "традиционна дясна" политика е клекнала под една джанка край пътя, дялка клечка с овощарската си чекия и си подсвирква през липсващия зъб мотивче от ария на Навуходоносор от Набуко (иже културна есть).

С известен свян и видима руменина по горния ръб на ушната мида (отбелязвам го белким неудобството може да приемем за смекчаващо вината) решила десницата да подпита държавата кога ще плати едни пари на дядо и Инокентий, дето човека си ги спечелил честно от бизнеса си с църковни разколи и правно-адвокатски шмекерии, а бате Бойко се ослушва и не ги плаща и не ги плаща тея кинти, по същия начин както не плаща и на пътостроителните фирми.

И още един традиционно десен въпрос мъчи мозъчето на дялкащата клечка и пръскаща криви дървени стружки традиционна десница и мравучка из гънките на церебелума като йонофореза:  Кога ще земе таа държава да експроприира имотите на немеца-кобург и ще ги върне отново на народа - на работниците и селяните, които строиха  Хаинбоаз (дето бате Бойко и него безславно го закри, щото бил опасен). Да вземе парламента да гласува мораториум върху разпореждането с имотите, който мораториум  да важи не по принцип за гражданята, а за един единствен конкретен човек... Е, това ако не е признание, че Н.В. не е като останалата данъкоплащаща сволочь... Никой не навреди повече на монархическата идея от Царя. Но и никой не прави повече за нейната привлекателност от народния хай-лайф ...  уви с традиционната десница барабар.

Има по северния път едно село Брестница, на края на което има една кръчма "При Бачо Кольо". Битова такава, пред нея има масички с изложени гипсови магаренца, сувенирни бъклици, буркани с мед и бурканчета с шарена сол... все традиционни наща. В началото на века, по време на голямото мурабе в традиционната десница. пред  кръчмата беше паркиран изстрадал голф двойка с неопределен цвят и ловешки номер. Собственикът му лениво пъдеше мухи от ликьосана покривка с народен мотив и дремеше пред преполовена топла бира със зелена бутилка и залепен на криво славяногласен етикет. Оказа се, че е от онази порода луди селски седесари, на които не им пука да бъдат единствения човек от "традиционната десница" в околовръст от 40 км села населени с пещерни комунисти и ...такова... роми. Запитах го за гледната му точка към интригите в синьо...
"Да Ви е_а майката на Наш"та партия!"  -  бавно, леко заваляно, тихо, но някак тържествено отговори човекът, качи се в голфа и вдигна прахоляка пред сергията с гипсови магаренца, сувенирни бъклици, буркани мед и бурканчета с шарена сол.

А инак там където няма традиционна десница, но традиционно има и традиция и десница, по тучните ливади на царските имоти на Шотландия започна 150-тия турнир по голф Сеинт Андрюс.

image



Гласувай:
9



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: templar
Категория: Политика
Прочетен: 3807522
Постинги: 428
Коментари: 2648
Гласове: 10559
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930