Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.11.2011 18:48 - Самонараняването е военно престъпление
Автор: templar Категория: Политика   
Прочетен: 3014 Коментари: 0 Гласове:
13

Последна промяна: 13.11.2011 21:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
(продължение на ТОВА)

С уставно положение, изказано от лъскав полковник, военен юрист от инспектората на МО в киносалона на ВВУБ "Долна Митрополия"  преди доста години, ще започа темата за онова, което десницата си причини сама. В предишните части на своя анализ споменах факторите на външната среда. Мисля обаче, че с поведението си десницата си причини повече щети, отколкото и донесе стечението на външните обстоятелства. Две погрешни тактически стъпки отрязаха главата на ДСБ и "Синята коалиция" в тези избори.

1. Закриването на в-к СЕДЕМ седмица преди началото на кампанията. Безотговорно, късогледо действие, което показва пълно откъсване от реалността.  Когато имаш една малка, но все пак сплотена политическа общност от хора на средна възраст 60 години и когато тази общност комуникира помежду си САМО и ЕДИНСТВЕНО чрез нискобюджетния си вестник, то да допуснеш вестника да спре преди двойни избори е все едно да спреш кислорода на човек на командно дишане.

По този повод преди 4 месеца написах:

Българската десница е политически труп в деня, в който спре вестника и. Буквално. Ако например вестникът трябва да излезе в сряда, но не излезе, в  четвъртък десницата ще започне да понамирисва, а в събота ще смърди.  След няколко месеца ще започне да се разпада и плътта (чичовците и лелките) да се отделят от костите (големците от „голямата политика”). Накрая остава спомен и порцеланови портретчета.

Звучи песимистично? Веднъж се случи, когато спря „Демокрация”.  Кое ви кара да мислите, че този път ще е различно?



Закриването на в-к Седем беше
ритуално самоубийство.

Една много малка част от избирателите на ДСБ някога са посещавали партийни събрания и могат да бъдат достигнати чрез партийните структури. (може би 1200 души)

Една още по-незначителна групичка твърди избиратели на ДСБ ползват Интернет и могат да бъдат достигнати през мрежата.  (може би 1000 души)

Огромната част от твърдите избиратели на ДСБ се информират през в-к СЕДЕМ (при тираж 3500 бройки и четене от средно 3-ма души на всеки вестник - това е над 10 000 души. Вероятно са много повече)

Когато не можеш да достигнеш до твърдите си привърженици и да им предадеш единни политически послания, те няма как да станат трансмисия към по-широк кръг избиратели. А без тази трансмисия си загубен. Отскоро освен математически моделирано, горното изречение е доказано и емпирично.


2. Агонията и разбиването на Синята коалиция. Безотговорното лишаване на сините хора от участие в националната битка на 2011г. и торпилирането на Синята коалиция от страна на щаба на СДС беше самоубийство. Зарязването на ДСБ и приставането на Бакърджиев и Софиянски беше действие на болен мозък, което те оставя безсловесен. Стряскащо със своята извратеност. Извинявайте за гнусния пример, обаче прилича на историята от преди няколко години с онези двама гейове, които в хода на любовната игра бяха отрязали члена на единия, панирали го в тиган и го изяли, след което бившият му собственик умрял от кръвозагуба. Извинявам се още веднъж за гадния пример, но мисля, е адекватен.
Такова безотговорно безобразно самоубийство, като разбиването на Синята коалиция и замяната и с китка мразени персонажи може да си направиш единствено сам. Никоя политическа лаборатория на ДС не може да измисли толкова перверзен удар срещу сините, какъвто спретнаха няколко души в СДС.

Вместо лансиране на ново поколение, което да освежи пагубния образ на сините като скучни и предвидими, но за сметка на това крадливи киселяци от прехода, СДС  направиха точно обратното: засилиха този образ чрез ексхумация на мухлясали и дълбоко компрометирани дейци от миналия век, при това напълно лишени от електорална тежест.  Художествено оформена политическа импотентност. 
 

Вместо да тръгнат гладко и силно към избори, Сините тръгнаха със скандали, ритници под масата и обяснения пред медиите за процедурите и кой крив - кой прав.
Да направиш собствените си хора на маймуни, да ги лишиш от национална кампания и да превърнеш гласуването в нещо като попълване на Бинго-талон - с различни номера в различните бюлетини за различните общини...Няма как подобно съчетание на инфантилност и селяндурски тарикатлък да не катастрофира. Различните номера на бюлетините не затрудниха хората, те могат да запомнят две числа. Самият факт на явяване в различни комбинации отврати избирателите.

Сините не просто не участваха в президентските избори, това неучастие ги закопаваше все повече и повече и ги дърпаше към дъното. Вместо да печелят доверие, то се рушеше с всеки следващ ден.  Показателно е, че няма областен град, в който певецът на мръсни песни Светльо Витков да не е взел два пъти повече от Румен Христов! Това важи с пълна сила за областите, в които силната синя партия е СДС. Идиотщината с „голямото обединение” на Софиянски, Бакърджиев, Дилов-син  и Мартин Димитров  беше отхвърлена единодушно от всички сини хора.  Нещо повече, резултатът показва, че в София, където ДСБ има превес, много хора все пак са проявили лоялност и дисциплина, стиснали са зъби и са подкрепили Христов.
Синята коалиция не е идеална, но е работеща и смислена формула, която успя да се превърне в най-малко общо кратно на разумни хора и в двете партии. Затова нейното разбиване беше наказано единодушно от хората и в двете партии.

 

Това политическо лято премина изцяло под знака на президентските избори. В президентската кампания се очертаха основните играчи - А-групата в политиката и това естествено се пренесе и върху кандидатите в местните избори. Сините не участваха в президентската кампания, което за първи път от 1989 ги направи предварително обречен, маргинален играч, страничен зрител на битката. Сещате ли се говорилнята на малките партии с налудни лидери, които говорят бързо и несвързано в дадените им по закон 2 минути за обръщение.  Докато те сричат на телевизора, драгият зрител си пие ракията и се плеска по челото: „Боже, откъде се взеха толкова много идиоти – мераклии за власт!?”.  Ето в тази роля изпадна "традиционната десница", заради ловкия ход на Мартин Димитров.

  

Кандидатирането на Софиянски срещу Прошков в София, принизи и смали битката на сините. Вместо участие в А-групата на национално политическо състезание, десните бяха сведени до втръсналия на всички вътрешен спор "стари срещу нови лица". В тази малка и жалка битка, старото претърпя тотален крах. Прошков размаза Софиянски с 10:1 Очаквано, но напълно излишно. Препъване в подпухнал труп на куче на тъмна софийска улица. Неприятно преживяване, от което никой не спечели, а всички изгубиха.

Когато си в армията и имаш дълг да пазиш Родината и да се бориш срещу нейните врагове, умишленото самонараняване е военно престъпление, предателство, което помага на противника. 
ДСБ и СДС имат дълг и задължение към десните хора. Закриването на в-к СЕДЕМ и разбиването на Синята коалиция бяха актове на умишлено самонараняване.

(следва)

 

 

 





Гласувай:
13



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: templar
Категория: Политика
Прочетен: 3806811
Постинги: 428
Коментари: 2648
Гласове: 10559
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930