Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.03.2012 22:15 - Петолевката - в съкратени срокове!
Автор: templar Категория: Политика   
Прочетен: 3888 Коментари: 0 Гласове:
15

Последна промяна: 02.03.2012 23:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image

Починът на февруарския пленум на ПП ГЕРБ за доброволно връщане на бонусите на висшите държавни служители бе подет от трудовите маси с неистов ентусиазъм. Още по тъмно на следващата сутрин ранобудни чиновници забързаха към сметката за болни деца за да върнат доброволно бонусите си. Дълги опашки се извиха пред гишетата на Народната банка от ранни зори. Докато чакаха, трудещите се коментираха словото на Председателя на Министерския съвет и Лидер на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, което днес е на първа страница във всички вестници.

* * *

На централния площад в с. Банкя, 87 - годишният бай Димитър, ветеран от отечествената война бърка развълнувано в джоба на шлифера си, а медалите на гърдите му потрепват игриво на слънчевите лъчи.
- И ти ли, бай Димитре? -  пита го касиерката на тотото Кака Гюрга, секретар на местната организация на ГЕРБ.
- През 53-та пръв влезнах у ТКЗС-то, и сега бързам, некой да ме не превари! Старецът вади  бяло найлоново пликче "Краве мляко пастьоризирано", отмята ластика и с трепереща ръка измъква пенсионерска карта за БДЖ, снимка на внука с приятелката в Испания, изрезка със статия за паранормалното от в. "Третото око" и чисто нова, несгъвана петолевка.
- Ето я, увеличението на пенсията за цялата година. Пазех я за внука. Нека отиде където и е мястото - при народа. Мене Бойко ми е израснал пред очите. Е от такова пишлеме го помня, и още от тогава знаех, че голем човек ще стане, ей!


* * *

В консервния комбинат "Фрукто" - Сливен работниците, членове на младежката организация на ГЕРБ изпращат със спешна депеша бонусите си в София и споделят с колегите си на страницата на заводския стенвестник: "Ние, младите в ГЕРБ, решихме че наш дълг е да дадем пример. Тези бонуси не ни трябват! Ние твърдо вярваме, че под мъдрото управление на ПП ГЕРБ, следвайки заветите на нашия лидер, още в края на този мандат жизненото равнище на населението ще нарастне до средно и над средното европейско равнище! Тогава днешните бонуси ще ни се струват жълти евроценти!

* * *

Чиновници, служещи и цели трудови колективи в община Тутракан се събраха на спонтанен митинг пред местната дирекция на фонд "Земеделие". От трибуната ораторите издигнаха лозунги за масовост при доброволното връщане на бонусите, бдителност и пълна мобилизация на всички здрави народни сили, за преодоляване на кризата и решително пресичане на реакционните попълзновения на недоубитите елементи на прехода. Множеството възторжено скандира "Я-хаби-би-жотем",  "Волим те, мон шери" и "Бодехавто манге" и носеше пана с ликовете на Бойко Борисов, Херман ван Ромпой, Карл Май и Фридрих Ницше и членове на централното ръководство на ГЕРБ.

* * *

image
Столичните учители дефилират по булеварда свързващ  магистрала "Люлин", със зала Арена- Армеец над линията на метрото (бивши жълти павета), след като са върнали увеличението на заплатите си за 2011г.

* * *



Корнелия Вихърова, 32-годишна секретарка в общинската администрация в Пазарджик е ударничка многомашинничка - решава судоку и печата на 3 принтера едновременно - два мастилено-струйни и един матричен.  КорВи, както с любов и уважение я наричат по-младите членове на колектива, е преизпълнила плана на правителството, като е върнала бонуса си в троен размер.
- В края на краищата, парите нямат значение, важното е да помогнем на народа да се пребори с тежкото си положение, споделя труженичката на административния фронт пред репортер на БиТиВи.

* * *

Възрастните хора от дома за възрастни хора "Св. Св. Анна Мария" гр. Рила нямат какво да върнат. Но желанието им да са съпричастни към всенародния ентусиазъм е голямо. На помощ им идва кметицата на Кочериново Денка Милчева. Тя е ходила в София на последното  събрание на асоциацията на общините и е донесла скъп дар - мерка от гърба на бате Бойко. Широка е мярката, но куките оживяват в ръцете на възрастните жени. За приемането ни в Шенген през септември, питомничките на дома са решили да зарадват Премиера с 27 вълнени пуловера,  багрени с орехова шума - по един за всяка страна-членка.

* * *

В тези мигове на всенароден подем и усилен труд, нещастен е само малкият Краси  от град Телиш. Баща му е пом.директор на местния селскостопански техникум "Асен Златаров". Престъпвайки партийната повеля,  родителят е укрил 42 лева премия за нощните дежурства, които мъжете учители дават, за да окажат методическа помощ на ромското включване. Изпил ги бил и не можел да ги върне на държавата.
Малкият е гневен.  Как ще отиде през ноември с лелинчо си в Софията на концерта на Лепа Брена в "Арена - Армеец"? Нали ще му се струва, че от всяка седлака в залата го гледа Премиерът, гледа го критично, но някак снизходително. Ето от това последното, от снизхождението най-много го боли и болката изгаря гърдите му като дядовата ракия, когато е неразредена с пунш Prisun.  Не, той не може да лъже! Едно е да излъжеш учителката, или пък съседското момиче, детинска пакост е. Но да излъжеш Премиера, да излъжеш народа си - това е престъпление! Детето стиска юмручета, напряга сили и кокалчетата му побеляват от решителност. Когато клекна до улука беше момче, а сега се изправи истински мъж. Малкият мъж нахлупи по-ниско черната скиорска шапка "NYPD" и с широки крачки закрачи към районното полицейско управление за да изкаже безсъвестния чиновник.







Гласувай:
15



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: templar
Категория: Политика
Прочетен: 3805825
Постинги: 428
Коментари: 2648
Гласове: 10559
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930