Постинг
07.12.2012 15:51 -
Туитче 3
Автор: templar
Категория: Политика
Прочетен: 9993 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 07.12.2012 22:02

Прочетен: 9993 Коментари: 0 Гласове:
9
Последна промяна: 07.12.2012 22:02

Днешното туитче отново е от поетичния цикъл "Съвети към българските ресторантьори, най-лошите ресторантьори в света"
Поднасяйте на клиентите кана с вода. Незабавно и безплатно!
В ресторантите на Европа още със самото сядане на масата ви сервират кана вода и чаша за всеки. Говорим за елементарна кана чешмяна питейна вода. Това не е консумация, а внимание и удобство. Може да ти е пресъхнало гърлото, може да се задавиш, или да имаш неприятен вкус в устата си. Когато получиш чаша чиста вода, наквасиш устни и преглътнеш, имаш много по-голям шанс да решиш какво точно ти се яде и да предвкусиш скъпото засукано блюдо.
В българските заведения селските тарикати разчитат, че умиращия от жажда клиент ще си поръча бира или в най-лошия случай малка бутилка Девин и по този начин ще му съдерат първите 1,80 в сметката. И точно затова са най-скапаните ресторантьори на света.
А половинлитрова кана безплатна чешмяна вода, поднесена с внимание (като в произволно заведение в Солун, Истанбул или Париж) автоматично вдига категорията на заведението и Ви дава основание да завишите цените с едни незабележими за клиента, но осезаеми за Вас 6 - 7 %.
Поднасяйте на клиентите кана с вода. Незабавно и безплатно!
В ресторантите на Европа още със самото сядане на масата ви сервират кана вода и чаша за всеки. Говорим за елементарна кана чешмяна питейна вода. Това не е консумация, а внимание и удобство. Може да ти е пресъхнало гърлото, може да се задавиш, или да имаш неприятен вкус в устата си. Когато получиш чаша чиста вода, наквасиш устни и преглътнеш, имаш много по-голям шанс да решиш какво точно ти се яде и да предвкусиш скъпото засукано блюдо.
В българските заведения селските тарикати разчитат, че умиращия от жажда клиент ще си поръча бира или в най-лошия случай малка бутилка Девин и по този начин ще му съдерат първите 1,80 в сметката. И точно затова са най-скапаните ресторантьори на света.
А половинлитрова кана безплатна чешмяна вода, поднесена с внимание (като в произволно заведение в Солун, Истанбул или Париж) автоматично вдига категорията на заведението и Ви дава основание да завишите цените с едни незабележими за клиента, но осезаеми за Вас 6 - 7 %.
Няма коментари
Търсене
Блогрол
1. Страницата ми във Facebook
2. Conservative - избрано
3. ЕДИН ЗАВЕТ - потомците офицерския корпус на Царство България
4. Стара София
5. 100-те книги
6. Българска патриаршия - Св. Синод
7. История и политика (блогрол)
8. Радан
9. Комитата
10. Sulla
11. Нашето детство
12. Изгубената България
13. Ic Xс Niка
14. The Monarchist
15. Задочните репортажи
16. Музикалните хроники на един немузикален човек
17. Светослав Малинов - член на ЕП
18. Сергей Петров - Араджиони
2. Conservative - избрано
3. ЕДИН ЗАВЕТ - потомците офицерския корпус на Царство България
4. Стара София
5. 100-те книги
6. Българска патриаршия - Св. Синод
7. История и политика (блогрол)
8. Радан
9. Комитата
10. Sulla
11. Нашето детство
12. Изгубената България
13. Ic Xс Niка
14. The Monarchist
15. Задочните репортажи
16. Музикалните хроники на един немузикален човек
17. Светослав Малинов - член на ЕП
18. Сергей Петров - Араджиони