Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.09.2013 19:12 - Последната ми статия в СЕДЕМ
Автор: templar Категория: Политика   
Прочетен: 18553 Коментари: 0 Гласове:
10

Последна промяна: 29.09.2013 19:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image

Вили Лилков е първият политик, когото познавам лично. Бях на 13 години, когато през 1990 влязох в клуба на СДС на ул. "Цар Асен "62 с желанието да помагам за нещото, което днес претенциозно бихме нарекли кауза, но тогава не знаехме подобни сложни думи и му казвахме просто "срещу комунистите".  Мъж с черна брада ми даде шаблон от изрязяни в кадастрон букви, кутия синя боя и четка. Върху опънат на масата голям спален чаршаф написах "Промяната - това сме ние". Така започна заниманието ми с политика. Тогава ние с брадатият мъж (който днес не носи брада, но ако имаше едва ли щеше да е черна), бяхме промяната. Мисля си, че не се променихме много за последните 23 години и днес бихме написали същия лозунг с чисто сърце. 

Тази сутрин общото събрание на ДСБ - София избра проф. Вили Лилков за председател на софийската организация. Той предложи много приятен и обещаващ екип за ръководство. Събранието премина културно, коректно и конструктивно. Другият кандидат - Грети Стефанова си направи отвод и подкрепи Лилков, за да излъчим послание за единение и сила. Бурните емоции, които всички влачим от края на миналия век бяха надвити от здравия разум и политическата отговорност.


* * *

На 20 юни 2011 година изпратих на Иво Беров поредната си статия за в-к СЕДЕМ. Получих кратък отговор, че вестникът се закрива и следващ брой няма да има. 

Днес пускам последния абзац от тази непубликувана статия, защото бих го написал по същия начин.

* * *

ДСБ Е ГОТОВА ЗА ИЗБОРИ

Борис Станимиров
20.06.2011 / в-к Седем

"... няма как да не отбележа със задоволство силния резултат с който доц. Вили Лилков получи най-голямо одобрение сред кандидатите за общински съветници. Лично аз съм определял степента на политическата си подкрепа за десницата по това, дали хора като Вили са оценени, или са изместени на заден план заради интриги и вмешателства.  Познавам Вили от 1990г. от историческия за десницата клуб на СДС на Цар Асен 62. Той е от хората, които най-много са работели във всяка кампания, без значение дали конкретният кандидат му е бил на сърце или не. Неговото поведение винаги е било мерило за здрав разум и последователност в десницата. Лилков познава изключително добре дясната общност, нейната история, хората лично и по малко име. На него дължим възстановяването на имената на стотици улици, десетки паметни плочи и възраждането на историческата памет за забравени от комунистите герои на България. Като представител на потомците на царския офицерски корпус няма как да не припомня мемориала за жертвите на комунизма и неуморната битка за стените с имената на загиналите от 1-ви и 6-ти полк, на чието място днес се издига недоразумението пред НДК.  Вярвам, че Вили ще доведе и тази кауза до край и с общи усилия ще бъде възстановен поругания от комунистите паметник на „желязната” софийска дивизия. 

При цялата си сериозна партийна ангажираност, Вили е преди всичко преподавател, доцент по физика със сериозна академична кариера, не разчита на партийни позиции за да се изхранва и това му дава много предимства.

Вчерашният убедителен вот показа, как дълготрайната и упорита политическа работа се възвръща като доверие. "




Гласувай:
13



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: templar
Категория: Политика
Прочетен: 3794533
Постинги: 428
Коментари: 2648
Гласове: 10559
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031