Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.03.2011 11:05 - Любородие в зоната на бозата
Автор: templar Категория: Политика   
Прочетен: 3400 Коментари: 0 Гласове:
8

Последна промяна: 10.03.2011 13:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Както обикновено се случва, политическото и народопсихологично недоносче Атака, колчем наближат избори започва да налива вода във воденицата на скачения си съд ДПС и да вреди на българската нация, като опошлява понятията патриотизъм и родолюбие и подменя истинските въпроси пред нацията с измислени картонени имитации. Най-ярките примери за атакаджийската художествено оформена  глупост са акциите срешу новините на турски и спекулациите с 500-те години турско таквоз.

Както неведнъж съм изтъквал, считам се за радетел на просветения патриотизъм като съчетание от родолюбие, историчност и традиция,  на националната държава, там където е възможна и за непримирим враг на мултикултурната глобалистка, а също така и антиглобалистка нео-либерална толерастия. Освен това, като анализирам съвременната политика споделям позицията на европейската десница, че Турция няма място сред членовете на ЕС (+ куртоазните клишета "докато не изпълни...." )

Защо смятам, че евтината стока на политическата сергия на Атака е китайска мартеница, която вреди на България?

Българските новини на турски език са българска пропаганда сред турскоговорящите зрители на БНТ. Те са едно от малкото, много малкото мъдри неща, правени от по принцип безхарактерните ни и безидейни държавници.  Българските новини на турски са български новини на турски, т.е. изричат на турски език българските новини, сиреч (демек)  новините, подбрани и интерпретирани от гледна точка на българското общество.

Да искаш да се махнат новините на турски означава да искаш да се премахне българската пропаганда сред турците. Да си български политик, който иска да ограничи българската пропаганда сред турците, значи си или идиот, или "турско мекере".

Обратното: Големите национални телевизии, поради потомственото безродие на техните собственици и началници, произлезли от комунистически (т.е. непатриотични) семейства и поради корумпираност излъчват всеки ден по много турски сериали.

Телевизионните игри, шоутатата и риалититата са вреден страничен ефект от пазарната икономика, екскремент на демократичното общество. Турските сериали за разлика от тях, не са плод на свободния пазар в киноиндустрията и глобализацията, а са специално перо от държавната политика на правителството на Република Турция за културно влияние в държавите от пост-османското пространство. Тази държавна политика си има име: Планът "Инджи". Планът "Инджи" предвижда, Турция да произвежда сериали, които да рекламират турското общество и начин на живот, тези сериали да се продават почти без пари или срещу подкупи на водещите телевизии на съседните държави, в следствие на което жените-домакини и безмозъчните зрители на тези държави да бъдат възпитавани в симпатия към Турция. Хитро! Евалла! Машалла!

Турските сериали, излъчвани на български език по БНТ са турска пропаганда сред българите. Къде се идиотите от Атака, радетели на турското роПство, османското иго и враговете на османското присъствие и турското иго? Защо някоя политическа партия, претендираща да люби, тачи и милее не постави  часовник пред СЕМ с искане да спре турската държавна пропаганда сред българите?  Да си дават венецуелски сериали, Венецуела не ни е  70-милонен съсед с 1-милионно малцинство в България, нито драпа да влиза в ЕС, нито сънува мокри сънища за възстановяване на империята на Маите (или които там индианци..).

Следващата недомислена идиотия изплескана на мокър пясък от руско-турската партия Атака е врявата за "турски геноцид 1396-1913". Това е оксиморон. Геноцидът се различава от другите сеещи смърт обществени неудачи, например от здравната политика в Република България по това, че за много кратко време изличава много голямо количество хора. Дори върху милиард китайци не може да има геноцид в продължение на 500 години.  Ако е истински геноцид, един милиард ще се свършат за  20-30 години и ще трябва да започнат да внасят мат"рал за анихилиране от Индия.  Например по официални данни червените кхмери за година убиват 2,5 милиона, нацистите за 3 години убиват 6 милиона, а антифашистът и съюзник на Съюзниците Сталин с гладомора в Украйна  - между 7 и 30 милиона (да ги закръглим на 5,999 999 за да не възмутим левите активисти и Холивуд).  В задачата се пита, ако е имало геноцид, колко милиона ще да са били българите през 1396г.  за да могат през 1913г. да са останали 2-4 милиона (или колкото там сме били)? Алгебра за 3 клас.

Дори и да има сериозни исторически и политически аргументи да определиш нечия политика за геноцид, трябва да го направиш с уважение към здравия разум и общите правила на историята, политиката и биологичните характеристики на мозъчната тъкан.

Да кажеш, че при османското нашествие до падането на Търново и Видин през 14-ти век над българското население е извършен геноцид...

Да кажеш, че двадесетина години в началото на 16-ти век след обявяването на Османската държава за халифат е имало геноцид над християните в това число над българите ....

Да кажеш, че през 1912-1913г над българите в Одринска Тракия е извършен геноцид ....

... всяко едно от горните три твърдения може да се дискутира и да намери своите аргументи.

Но да кажеш, че в огромен исторически период между 1396 и 1913г  има геноцид  е пълна нелепица. Атакаджийска идиотия, която вреди на България като надува свирката на сбъркани активисти и  увеличава изборния резултат на турската етническа партия ДПС.  Нещо повече, подобна идиотия слага кръст върху всяко политическо говорене на тема Турция и го изпраща в общия кюп "националистко бръщолевене".

Османското владичество не е турско робство. Без да е робство, то е най-лошото нещо, сполетявало някога българския народ.
Вечна слава на Руската империя, че в изпълнение на своята користна имперска политика е прекратила османското владичество и е направила от България една привидно независима, марионетна държава в пасианса на руския цар. 
Слава на Всемогъщия Бог, на Стамболов и на Княз Фердинанд Сакс Кобург - Гота, че България се еманципира и направи така, че пасианса на освободителите да не излезе. 
Слава на Иван Йорданов Костов, че му стискаше да изтъргува подкрепата за САЩ  в Югославия срещу влизане на неподготвена България в ЕС и НАТО, с което я отдалечи от  влиянието на Русия. Друг въпрос е, че след него НДСВ я направи безгръбначен и евтин васал на САЩ.

Под османско владичество е зле, по-добре е под руско, много по-добре е под американско, а несравнимо най-добре е да си имаш свое достойнство и дневен ред и да го отстояваш в международното положение, разменяйки ресурси и влияние  и комбинирайки  интереси, заплахи и стратегически съюзи с останалите държави.

Прочетете последното изречение отново и си спомнете за Костов, косовските албанци  по границата и лагера "Радуша" в Македония. Спомнете си за Костов, когато yes-мените на Бойко с подкрепата на Атака ви натресат либийски бежанци в междублоковото пространство и пратят българско пушечно месо да освобождава многострадалния либийски народ от диктаторско роПство и да се бори с геноцида на Кадафи.
За разлика от Русия с користните имперски интереси към Дарданелите, нашите  войници ще мрат за Либия поради безкористна загриженост за брата роб и интернационален дълг да му дадат свобода и демокрация, каквито му се полагат според всеобщата декларация за правата на човека и гражданина...


image



Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: templar
Категория: Политика
Прочетен: 3811984
Постинги: 428
Коментари: 2648
Гласове: 10559
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930